Kožne spremembe

VRAT

Vrat je poleg obraza, rok in sprednjega dela prsnega koša, eden od najbolj izpostavljenih delov telesa. Znaki staranja se najprej pokažejo prav na vratu. Koža je tukaj tanjša kot na obrazu, zato se posledice propada kolagena, elastina in hilauronske kisline vidijo tudi desetletje ali več prej, kot na obrazu.

Kožo vratu in prsnega koša lahko pomladimo tako, da obnovimo tonus kože. Najpogosteje za to uporabljamo tehnologijo radiofrekventnega toka – Pelleve ali bolj invazivni metodi, kot sta sublativno pomlajevanje in  s superpulznim frakcioniranim CO2 laserjem. Rdečino na stranskih delih vratu odpravljamo z ELOS tehnologijo in žilnim laserjem. Rjave lise na vratu je glede na diagnozo možno poblediti s postopkom beljenja kože, ELOS tehnologijo ali kemičnim pilingom. Pri izrazito vidni vratni mišici, ki poteka od ključnice do čeljusti in posebej izstopi ob grimasah, videz uspešno popravljamo z uporabo botulinskega toksina.


Na kožo vratu in prsnega koša, pa ne smemo pozabiti pri izvajanju zaščite pred soncem in dnevni negi. Poleti je najbolj pomembno vsakodnevno uporabljati  kreme z zelo visokim SPF in antioksidanti, preko noči pa kreme z močnimi antioksidanti, ki vam jih lahko svetuje dermatolog.
Copyright Derma center Rogaška 2021