SUB-2

SUB-2 je terapija pomlajevanja obraza, vratu in/ali dekolteja s katero ciljamo delujemo na zmanjšanje gub, zožitev razširjenih por, izboljšamo tonus kože in nekatere vrste brazgotin po aknah.

Postopek v Dema centru Rogaška/Maribor izvajamo že od leta 2010 in imamo mnogo izkušenj ter zadovoljnih uporabnikov naših storitev, ki so ta postopek v preteklosti že naredili.

SUB-2 spada med neinvazivne postopke v estetski dermatologiji pri katerih se s kirurškimi inštrumenti ne posega v telo. V kožo prehaja le energija nastavkov naprave, ki nadzorovano pregreva vse sloje kože in vrhnji del podkožja. Učinek na pomlajevanju kože je posledica delovanja telesu lastnih mehanizmov, ki se aktivirajo v procesu celjenja kože.

Kdo je primeren kandidat za SUB-2?

SUB-2 je postopek s katerim zmanjšamo gube in zožimo razširjene pore, izboljšamo tonus kože in zmanjšamo nekatere vrste brazgotin po aknah. V estetski dermatologiji obstaja veliko postopkov, ki imajo podoben učinek. Odločitev o primernosti izvedbe SUB-2 zaupajte dermatologu v Derma centru Rogaška/ Maribor, ki bo na osnovi pogovora in pregleda ocenil ali ste primeren kandidat za tovrstno terapijo.

Kako deluje SUB-2?

SUB-2 je uporaba dveh različnih tehnologij, katerih končni učinek je pomlejvanje kože v dveh nivojih.

Prvi del postopka poteka z uporabo frakcioniranega infra rdečega laser, ki v kombinaciji z radiofrekvenčnim tokom močno pregreje podkožje in globoki del kože. Pri tem ostane površina kože nepoškodovana zaradi močnega hlajenja nastavka naprave. Pregrevanje srednjega in globokega sloja kože spodbudi fibroblaste (celice v usnjici) k nastanku novega kolagena in krčenju obstoječega kolagena. Učinek je viden na tonusu kože obraz in vratu in zmanjšanju gub. Proces novotvorbe kolagena traja 4 do 6 mesecev po postopku.

Drugi del postopka uporablja frakcioniran RF tok, ki deluje na površino kože in njen vrhnji sloj s pomočjo nastavka v obliki mreže med seboj enakomerno razmaknjenih mikrosond. Točkovno pregrevanje kože skrči kolagen in spodbudi nastanke novega v fibroblastih. Učinek pri slednjem je večji na površini kože, ki postane bolj gladka, z ožjimi porami in manj gubami.

Kakšen učinek je pričakovati?

Po izvedbi je pričakovati nastanek bolj gladke in sijoče kože, z ožjimi porami, zmanjšanje brazgotin, drobnih gub, plitvejše globoke gube. Dodatno se izboljša tonus kože na vratu in obrazu. Večinoma se izboljšanje kože opazi po 3 do 6 mesecih, pri nekaterih pacientih pa že po nekaj dneh.

Kakšno je tveganje za stranke učinke?

Postopek je v celoti rahlo neprijeten. Prvi del, pri katerem spodbujamo globlji del kože k obnavljanju, je dokaj znosen. Občuti se toplota in tu in tam blažja pekoča bolečina. Pri drugem delu, ki deluje bolj površinsko na droben gube in razširjene pore ter tonus kože, pa se občutijo med pulzom pekoč občutek. Uporaba anestetične kreme, ventilator, ali ohlajen zrak ter drugi ukrepi pripomorejo, da je občutek bolečine med posegom znosen. Po posegu se občuti blažji sončni opeklini podobna bolečina,ki mine v 2 urah.

Pričakovani pojavi po posegu so rdečina, blažja oteklina,drobne rjave kraste, ki trajajo na obrazu okoli 5 dni in nekoliko dalj časa na vratu.

Nepričakovani in izredno redki pojavi so močna oteklina obraza, pojav brazgotine, neenakomerna površina kože, prehodne ali trajne motnje pigmentacije kože.

Večina pacientov ima rdečino kože in blago oteklino, ki traja od 2-3 ure do 3 dni po postopku( redko dlje časa).Takoj po posegu se uporabi tipu kože ustrezna pomirjevalna krema. Do naslednjega dne se pojavijo drobne točke rjave barve, ki predstavljajo vstopna mesta RF toka. Gre za izsušeno povrhnjico,ki se odlušči v 5-14 dneh. Zlahka jih je možno prekriti s tonirano kremo ali make-upom po dnevu ali dveh po postopku. Učinek SUB-2 se postopoma pojavi s pretekom časa in stopnjuje s ponavljanjem terapije. Končni učinek je viden 3 do 6 mesecev po izvedbi.

Obstajajo še drugi postopki s katerimi se doseže podoben učinek?

Podoben učinek se doseže z Morpheus8 in Fractora pri izvedbi z nizko energijo, pri kateri zadostuje za anestezijo kože pred posegom uporaba anestetične kreme. Podobno velja za CO2RE laser pri nižjih nastavitvah energije in globine delovanja laserskega žarka.

Se SUB-2 lahko kombinira z drugimi postopki pomlajevanja?

SUB-2 je v osnovi kombinacija dveh različnih postopkov katerih cilje je pomlajevanje kože obraza, vratu ali dekolteja. Učinek lahko optimiziramo z botulinskim toksinom, polnili,PRX-T33,fotopomlajevanjem, tulijevem laserjem in drugimi postopki.

Galerija

  • Pred in dva meseca po eni terapiji.

  • Pred in 6 mesecev po dveh terapijah.

Naročanje in dodatne informacije

Za naročanje smo vam na voljo vsak dan od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 na telefonski številki:  064 12 80 15 ali preko e-pošte: info@derma-rogaska.si

Derma center Maribor
Aškerčeva 7, Maribor
+ 386 51 42 01 65
info@derma-mb.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

Derma center Rogaška
Zdraviliški trg 25,  Rogaška Slatina
+386 64 12 80 15
info@derma-rogaska.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

M-Marketing © 2022. Vse pravice pridržane.