Varovanje osebni podatkov in politika zasebnosti spletnega mesta

Na spletnem mestu Derma centra Rogaška in Maribor se zavedamo in podpiramo pomembnost zasebnosti podatkov obiskovalcev spletnega mesta. Z vsemi osebnimi podatki, ki nam jih posredujete, ravnamo pošteno in jih skrbno varujemo v skladu z veljavnimi predpisi Republike Slovenije, evropske uredbe GDPR ter načeli in vizijo  podjetja.

Do vaših osebnih podatkov lahko dostopajo le skrbno izbrani zaposleni v podjetju AGENO d.o.o. ter pooblaščeni podizvajalci, vsem tem pa je dostop omejen izključno na obseg in namen, potreben za nemoteno izvajanje delovnih in prodajnih procesov in trženjskih namenov skladno s privolitvijo.

1. Kdo upravlja z vašimi osebnimi podatki?

Upravljavec vaših osebnih podatkov smo podjetje Ageno d.o.o.  Pri obdelavi osebnih podatkov se zavzemamo za zakonit in pošten pristop, kar vključuje tudi omejitev dostopa do podatkov.

Do vaših osebnih podatkov lahko za izvajanje namenov, navedenih v 5. točki, dostopajo izključno pooblaščeni zaposleni v podjetju., ki jih vrednotimo kot zaupanja vredne in kompetentne na področju dela s podatki, ter pooblaščeni podizvajalci, s katerimi sodelujemo za namen tehnične podpore. Zagotavljamo, da vsi pooblaščeni pri delu z osebnimi podatki ravnajo skrbno ter jih ščitijo pred zlorabo ves čas zakonite obdelave.

2. Kako pridobivamo vaše osebne podatke?

Osebne podatke sprejemamo na naslednje načine:

Ob uporabi spletne strani www.derma-rogaska.si in vseh njenih podstrani. Pri tem se za zbiranje podatkov uporabljajo spletni piškotki, o čemer si lahko več preberete v nadaljevanju. Prek vaših vprašanj po elektronski pošti, navadni pošti ali prek drugih oblik komunikacije, ki temeljijo na osebnih podatkih.

3. Nameni obdelave osebnih podatkov in pravna podlaga

Osebne podatke zbiramo in obdelujemo za lastne potrebe prodaje in promocije prek spletne strani na področju Evropske unije in ostalega sveta. Podatke zbiramo za naslednje namene:

  • izvajanje raziskav in analiz spletne strani z uporabo orodij za spletno analitiko.

4. Kako podatke beležimo na naši spletni strani?

Ob obisku spletne strani se za najboljše možno delovanje, zagotavljanje kakovosti in zbiranje splošnih statističnih podatkov o uporabi zbirajo določeni podatki – to so podatki o vaši napravi, ki se beležijo prek piškotkov in kode, ki je vgrajena na spletno mesto. Ti podatki lahko vključujejo podatke o vrsti naprave, ki jo uporabljate za brskanje (mobilni telefon, tablica, osebni računalnik ali drugo), vaš IP naslov, vrsto brskalnika in operacijskega sistema, vašo dejavnost na našem spletnem mestu (npr. katere podstrani ste obiskali, kako ste se premikali po spletni strani, trajanje posameznega ogleda strani ipd.).
Vsi podatki, ki jih prejmemo iz vašega obiska, so izraženi le v obliki identifikacijske številke, kar pomeni, da iz njih ne moremo prepoznati dejanskih osebnih podatkov uporabnika. Vaši podatki, ki jih prejmemo iz obiska spletne strani, so zato varni; da bi prišli do natančnih podatkov, bi od vas potrebovali osebno dovoljenje (npr. posredovanje e-maila za prijavo na e-novice).

a) Spletni piškotki

Med osebne podatke se štejejo tudi spletni piškotki. Ko uporabljate našo spletno stran, na vašo napravo pošljemo enega ali več piškotkov – to so majhne tekstovne datoteke, ki vključujejo alfanumerične znake. Pri tem lahko uporabimo sejne piškotke ali trajne piškotke.
Sejni piškotki z vaše naprave izginejo takoj, ko zaprete okno brskalnika (ko se zaključi seja), trajni piškotek pa v vaši napravi ostane tudi po tem, ko brskalnik zaprete, brskalnik pa ga lahko uporabi ob vseh naslednjih obiskih naše spletne strani.
Piškotki načeloma ne vsebujejo osebnih podatkov.

Piškotke in avtomatično zbrane podatke lahko uporabimo za prirejanje naše spletne strani, za prilagajanje oglasov in vsebine ter za spremljanje učinkovitosti našega spletnega mesta in vseh metrik uporabe naše spletne strani (kot je na primer skupno število obiskovalcev in število obiskanih strani).

Spletna stran uporablja spletne piškotke, saj tako lahko zagotovimo najboljše storitve pri pregledovanju naših spletnih vsebin, prav tako pa tako lažje poskrbimo za varnost in nemoteno delovanje spletne strani.

Piškotke lahko izklopite tako, da svojemu brskalniku z urejanjem nastavitev naročite, naj zavrne sprejemanje piškotkov katerekoli spletne strani, ki jo obiščete. S pomočjo ustrezne funkcije brskalnika lahko piškotke s svojega računalnika ali mobilne naprave tudi izbrišete.

Če piškotke izklopite, bodo določeni deli naše spletne strani in storitev postali nedostopni ali ne bodo delovali pravilno.  Za spreminjanje nastavitev piškotkov sledite navodilom brskalnika (ki se običajno nahajajo pod zavihkom “Pomoč”, “Orodja” ali “Urejanje”)..

b) Google analitika

V namen zbiranja podatkov o stanju in obisku spletne strani uporabljamo orodje Google Analytics. Podatki, ki jih orodje pridobi, se nanašajo na vašo uporabo spletne strani (npr. vaš začetni URL, ločljivost zaslona, brskalnik, ki ga uporabljate ipd.) ter se shranjujejo in analizirajo na Googlovem strežniku. Vsi ti podatki so nam preko orodja Google Analytics dostopni, vendar le v anonimizirani obliki. Za dodatne informacije o tem, kako Google in Google Analytics obdeluje vaše podatke, predlagamo, da pregledate Googlovo izjavo o zasebnosti.

Poleg zgoraj navedenih možnosti pridobivanja podatkov, ki so posledica delovanja spletne strani, vaše osebne podatke pridobimo izključno prek vašega aktivnega povpraševanja ali naročil (npr. ob naročilu na pregled).

5. Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke bomo varovali, dokler za to obstaja interes/potreba oziroma do vašega preklica privolitve. V primerih, ko obdelava in hramba podatkov temeljita na pogodbi ali sta določeni z zakonom, se rok hrambe prilagodi pogodbi oziroma zakonu.

Če obstaja utemeljen sum, da so vpisani podatki neresnični, si pridržujemo si pravico, da jih iz vseh baz brez obvestila izbrišemo.

6. Kakšne so vaše pravice?

Pravico imate, da kadarkoli brez obrazložitve in posledic zahtevate, da dopolnimo, popravimo ali omejimo uporabo vaših podatkov ali da jih dokončno odstranimo iz baze. Prav tako lahko zahtevate dostop ali ugovarjate obdelavi svojih osebnih podatkov ter zahtevate prenos svojih podatkov. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Če menite, da se vaši osebni podatki shranjujejo ali obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije.

Zahtevo za popoln izbris vaših osebnih podatkov iz našega sistema lahko oddate na naslednje načine;

  • z e-poštnim sporočilom na info@derma-rogaska.si

Čeprav se v podjetju zavzemamo za varnost vaših podatkov, se zaradi raznih dejavnikov, na katere ne moremo v celoti vplivati, lahko zgodi, da pretok informacij prek spleta ne bo vedno povsem varen in v skladu z našim delovanjem. Prosimo, da ste pri vnosu podatkov, ki nam jih pošljete prek spletnih obrazcev, previdni in vsako tako pošiljanje opravite odgovorno.

Politika zasebnosti podjetja začne veljati s 1.8.2022

razpis

Naložbo izdelave spletne spletne strani sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.

Derma center Maribor
Aškerčeva 7, Maribor
+ 386 51 42 01 65
info@derma-mb.si

Derma center Rogaška
Zdraviliški trg 25,  Rogaška Slatina
+386 64 12 80 15
info@derma-rogaska.si

M-Marketing © 2022. Vse pravice pridržane.