Mastna koža

Maščoba na površini kože ima pomembno vlogo pri vzpostavljanju osnovnih funkcij kože, kot je npr.  vzdrževanje pregradne funkcije kože in preprečevanje pretirane izgube vode skozi kožo.

Koža je tako zaradi maščobnega plašča na njeni površini zaščitena pred zunanjimi škodljivimi snovmi in alergeni. Maščobni plašč ji omogoča  zadrževanje vlage v vrhnjem sloju kože, zato ni videti razpokana  in suha.  Maščobni zaščitni plašč na površini kože, nastane v večjem delu v žlezah lojnicah, v manjšem delu pa v celicah vrhnjice. Loj varuje kožo pred oksidativnim stresom, saj vsebuje vitamin E,  kisli pH kože,  pa zavira rast mikrobov. Preveliko izločanje loja v žlezah lojnicah je glavni razlog za nastanek mastne kože. Zanjo je značilno, da se mastno sveti, opaziti pa je tudi razširjena izvodila žlez lojnic, ki so pogosto vidna na nosu, obnosnem predelu lic in bradi. Na delovanje lojnic delujejo rastni faktorji, hormoni  in retinoidi. Znano je, da stres zaradi delovanja nekaterih hormonov poveča izločanje loja.  Mastno kožo najdemo pri nekaterih dermatoloških boleznih kot so seboroični dermatitis, akne, rosacea in sebacealna hiperplazija.

Mastna koža potrebuje za osnovno terapijo posebne kozmetične preparate

Uporabniki se morajo pri nakupu kozmetičnih izdelkov v lekarnah, trgovinah ali drogerijah odločati med »triljoni« produktov, ki so namenjeni mastni koži, suhi koži, mešani ali občutljivi koži, zato ne čudi, da se pri tem pojavijo težave. Zanimivo je, da osebe  z mastno kožo velikokrat menijo, da je njihova koža suha, zato praviloma ne »najdejo« prave kreme za svoj obraz. Mastna koža se tudi lahko lušči in vleče po umivanju z vodo, kar daje občutek, da gre za težave, ki jih povezujemo s suho kožo.

Z digitalno analizo kože obraza, z aparatom Visia® in pregledom dermatologa  je v Derma centru Maribor in Rogaška, možno določiti tip vaše kože in na osnovi tega priporočiti preparate, ki so namenjeni osnovni terapiji mastne kože.

S slednjo lahko dosežemo izboljšanje videza mastne kože, kot je zoženje por, zmanjšanje mastenja in luščenja kože, ter preprečimo in/ali pozdravimo vnetje, ki se pojavlja pri nekaterih dermatoloških boleznih povezanih z mastno kožo.

Galerija

  • Mastna koža
  • Mastna koža

Naročanje in dodatne informacije

Za naročanje smo vam na voljo vsak dan od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 na telefonski številki:  064 12 80 15 ali preko e-pošte: info@derma-rogaska.si

Derma center Maribor
Aškerčeva 7, Maribor
+ 386 51 42 01 65
info@derma-mb.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

Derma center Rogaška
Zdraviliški trg 25,  Rogaška Slatina
+386 64 12 80 15
info@derma-rogaska.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

M-Marketing © 2022. Vse pravice pridržane.