Celulit

Vzroki za nastanek celulita so različni. Nastane lahko zaradi motenj v presnovi, nepravilne prehrane in načina življenja, pri ženskah pa je pogostejši tudi zaradi razlike v strukturi kože.

Pomembni so genetski vplivi in delovanje hormonov, na nastanek pa vplivajo še spremembe vezivnega tkiva v medceličnem prostoru, mikrocirkulacija in različna vnetja. Na pojav celulita sicer v največji meri vplivajo hormoni, med njimi je na prvem mestu ženski spolni hormon estrogen, poleg tega ne smemo zanemariti še inzulina, adrenalina, prolaktina in hormonov ščitnice.

Pomemben vpliv imajo tudi geni in tipi razporeditve podkožne maščobe. Celulit je hkrati odvisen od nagnjenosti k zastoju limfnega obtoka. Današnji hiter in stresni način življenja povzroča porast stresnih hormonov, ki so prav tako povezani z nastankom celulita. Seveda ne moremo mimo še enega vpliva, časa, saj se celulit z leti poslabša, ker koža izgublja svojo elastičnost. Na stanje negativno vplivajo še povišanje telesne teže v času nosečnosti, pri neaktivnem načinu življenja ipd.

Celulit, neravno površino kože, povzročajo vezivni trakovi, s katerimi je koža pripeta na podkožje in med katerimi se nahajajo maščobne celice. Povečanje le-teh, zastoj mikrocirkulacije, spremembe v vezivnem tkivu med maščobnimi celicami in vnetja povzročijo pritisk na kožo od spodaj, medtem ko dolgi vezivni trakovi vlečejo navzdol. Slednje povzroči pojav izboklin in vdrtin na površini kože.

Celulit najpogosteje prizadene stegna, zadnjico, trebuh, boke ali nadlahti. Viden je kot jamice, izbočenja in deformacije kože. Celulit se lahko pojavi pri ženskah z vitko in športno postavo, s povprečno težo ali močnejšo postavo. Poznamo več tipov pojavnosti celulita:

Tip 1: Prisoten na gnetenje, sicer ni viden.

Tip 2: Viden v stoječem položaju, v ležečem ni viden.

Tip 3: Viden v ležečem in stoječem položaju.

Zmanjševanje celulita

Čeprav nekatere dejavnike razvoja celulita poznamo, osnovni vzrok nastanka ni pojasnjen, zato tudi ne obstaja terapija, ki bi ga popolnoma in za vedno odpravila. Osnova je sprememba sedečega življenjskega stila in normalizacija telesne teže, na trgu pa najdemo številne ponudnike masaž in krem, ki obljubljajo nemogoče. Pri izbiri metode se moramo zavedati, da se celulita popolnoma odstraniti ne da, vendar pa obstajajo načini, s katerimi lahko za določeno časovno obdobje uspešno znižamo stopnjo celulita.

Vela Shape III, ki jo za zmanjševanje celulita uporabljamo v Derma centru Maribor, je sodobna, neinvazivna in učinkovita medicinsko-estetska metoda. Deluje s pomočjo sinergije med optično in električno energijo ter zmanjšuje vidnost celulita, zmanjšuje obseg na problematičnih delih telesa in izboljšuje tonus kože. Metoda ima certifikat FDA za zmanjševanje obsega na trebuhu.

Profound je naprava, ki uporablja frakcioniran radiofrekevnčni tok. Izolirane igle na nastavku naprave pregrejejo globoki sloj kože in podkožja do te mere, da se ustvari novi kolagen in elastin, odstrani se tudi nekaj maščobnih celic v podkožju. Koža se zaradi teh učinkov naprave okrepi, postane bolj napeta, kar zmanjša obseg in stopnjo celulita.

Galerija

  • Celulit - pred in po zmanjševanju obsega celulita
  • Celulit - pred in po zmanjševanju obsega celulita
  • Celulit - pred in po zmanjševanju obsega celulita
  • Celulit - pred in po zmanjševanju obsega celulita
  • Celulit - pred in po zmanjševanju obsega celulita
  • Celulit - pred in po zmanjševanju obsega celulita
  • Celulit - pred in po zmanjševanju obsega celulita
  • celulit1
  • celulit1

Naročanje in dodatne informacije

Za naročanje smo vam na voljo vsak dan od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 na telefonski številki:  064 12 80 15 ali preko e-pošte: info@derma-rogaska.si

Derma center Maribor
Aškerčeva 7, Maribor
+ 386 51 42 01 65
info@derma-mb.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

Derma center Rogaška
Zdraviliški trg 25,  Rogaška Slatina
+386 64 12 80 15
info@derma-rogaska.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

M-Marketing © 2022. Vse pravice pridržane.