Izboljšanje tonusa kože

Upad tonusa je posledica s staranjem povezanega zmanjšanja kolagena in elastina v koži. Dodatno poslabšanje povzroči UV svetloba sonca in solarija, ki direktno poškoduje kolagen in elastin, ter poveča njihovo razgradnjo. Zmanjšanje količine hialuronske kisline v koži povzroči pojav povešene in suhe kože.

Izboljševanje tonusa kože je v zadnjih letih precej napredovalo in s pomočjo neinvazivnih postopkov, pri katerih z energijo prek površine kože posegamo v smeri podkožja, lahko učinkovito izboljšamo tonus kože na telesu in okončinah.

Med neinvazivne postopke za izboljševanje tonusa kože spadajo:

– neablativni laserji (Matrix IR),

– ablativni laserji (CO2RE),

– radiofrekvenca (Pellefirm),

– frakcionirana radiofrekvenca (Matrix RFMorpheus8,  Profound).

 

Nekatere od postopkov moramo nekajkrat ponoviti, da dosežemo maksimalni učinek.

Delovanje teh naprav je omejeno na globoko in zadostno pregrevanje usnjice in podkožja, kar povzroči izboljšanje tonusa kože. Postopek povzroči hipno krčenje molekul kolagena in dolgoročni učinek, ki nastane zaradi spodbujanje novotvorbe kolagena v koži v posebnih celicah kože – fibroblastih.

Minimalno invazivni postopki za izboljšanje tonusa kože se izvajajo s pomočjo lokalne anestezije in s poseganjem s pomočjo specialnih sond v podkožju. V primerjavi s prej naštetimi neinvazivnimi postopki so minimalno invazivni postopki namenjeni izboljšanju pri napredovalem upadu tonusa kože.

Med najbolj učinkovitimi metodami izboljšanja tonusa kože je uporaba bipolarnega radiofrekvenčnega toka, pri katerem je večinoma potrebno izvesti le en poseg (Accutite, Face TiteNeck TiteBody Tite). Nastavek naprave je oblikovan tako, da se ena elektroda nahaja pod usnjico, druga pa je na površini kože. Ciljna temperatura segrevanja se ves čas posega meri na elektrodi v podkožju in tisti, na površini kože, kjer ne preseže 42 °C. Če se temperatura zviša, naprava sama prekine dotok energije in pretirano segrevanje, ki bi lahko povzročilo stranske učinke. Z uporabo nastavkov različnih velikosti lahko delujemo na več področjih telesa (nadlahti, trebuh, stegna).

Monopolarni radiofrekvenčni tok (Pellefirm) deluje na podkožno maščobo s pregrevanjem, ob tem pa intenzivno obnavlja tonus kože. Učinek je pri primernih kandidatih viden na opaznem in hitrem zmanjšanju obsega nadlahti, trebuha in stegen. Podoben učinke ima interferečni ultrazvok MedContour. Pri obeh je potrebno narediti več ponovitev, s katerimi dosežemo dolgotrajen učinek.

POMEMBNO: Uživanje kolagena v prahu, z napitki, v tabletah ne poveča vsebnosti kolagena v koži. V prehranskih nadomestkih je živalski kolagen, ki se v prebavilih popolnoma razgradi na osnovne gradnike, aminokisline, ki se nato porabijo v metabolizmu celic. Iz kolagena, ki ga zaužijemo, ne moremo pričakovati povečanja vsebnosti kolagen v koži. Ta nastaja vsakodnevno v celicah usnjice, fibroblastih, katerih aktivnost lahko spodbudimo z različnimi medicinskimi pristopi.

Naročanje in dodatne informacije

Za naročanje smo vam na voljo vsak dan od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 na telefonski številki:  064 12 80 15 ali preko e-pošte: info@derma-rogaska.si

Derma center Maribor
Aškerčeva 7, Maribor
+ 386 51 42 01 65
info@derma-mb.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

Derma center Rogaška
Zdraviliški trg 25,  Rogaška Slatina
+386 64 12 80 15
info@derma-rogaska.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

M-Marketing © 2022. Vse pravice pridržane.