Radiofrekvenčne tehnologije – Morpheus8 in Fractora

S staranjem se zmanjšuje vsebnost in kvaliteta kolagena, elastina in hialuronske kisline v koži. Ti osnovni gradniki medceličnega prostora so odgovorni za elastičnost kože, njihovo pomanjkanje pa povzroči pojav povešenosti kože obraza in vratu, drobnih linij in gub, razširjenih por, pojav suhe in luščeče se kože.

V zadnjih letih je prevladalo spoznanje, da je za obnovo elastina v koži najbolj učinkovito pregrevanje globokih slojev kože, za novotvorbo kolagena pa zadostuje nadzorovana toplotna poškodba vrhnjih slojev. Koncentrirano energijo v spodnje sloje kože najbolj učinkovito »dostavi« frakcioniran radiofrekvenčni tok. Naprav s to tehnologijo je več, vendar imajo le redke dovoljenje FDA (Ameriška agencija za hrano in zdravila) za uporabo v medicinske namene.

Naše radiofrekvenčne tehnologije

V Derma center Rogaška / Maribor tehnologije frakcioniranega radiofrekvenčnega toka uporabljamo že vrsto let (Matrix RF od leta 2010, Fractora in Profound od 2017 in Morpheus8 od 2019). Frakcionirana radiofrekvenčna tehnologija ima kar nekaj prednosti pred frakcioniranimi ablativnimi laserji, kot so krajši čas okrevanja po posegu, večji učinek na novotvorbo elastina in enakomernejše glajenje površine kože. Ne povzroča motenj pigmentacije kože in ne vidnih prehodov med območjem izvajanja terapije in okolno kožo.

Kako se odločiti med postopki?

Razlike med napravami Matrix RF, Fractora, Morpheus8 in Profound so minimalne ali velike v načinu izvedbe, obdobju okrevanja in različnem delovanju na kožo. Zavedamo se, da so vaše težave s kožo, ki bi jih želeli izboljšati, lahko tudi večplastne, zato v nekaterih primerih ni pričakovati najboljšega učinka po uporabi samo ene tehnologije.
Predlagamo vam pregled pri dermatologu v našem centru, ki vam bo svetoval najbolj primerno tehnologijo za vaše težave ali pa zaporedje različnih postopkov, s katerimi boste dosegli najboljši učinek.

Fractora je frakcionirana radiofrekvenčna tehnologija, ki se uporablja za pomlajevanje kože, glajenje brazgotin po aknah ali poškodbah in zdravljenje aktivnih nodulocističnih aken. Prebadanje kože z izoliranimi iglami, ustvarjanje ozkih kanalov iz površine v globino v obliki enakomerno med seboj oddaljenih stolpcev in točkovno pregrevanje v globini ustvarijo pospešeno obnavljanje celic kože in spodbudijo proces celjenja. Fractora gladi površino kože, drobne gube, izboljša tonus in zmanjša opaznost strij.

Postopek

Med postopkom Fractora uporabljamo nastavek s fiksno dolžino izoliranih igel, kjer so aktivne le konice. Igle ob aktivaciji naprave prebodejo kožo in jo v globini 3 mm točkovno segrejejo. Najboljši učinek dosežemo z višjimi nastavitvami energije, zato je potrebna predpriprava na poseg z lokalno anestezijo. Po postopku na površini ni krast, videti je le drobne pordele pike, ki izginejo hitreje kot pri konkurenčni laserski tehnologiji. Lahko jo uporabimo na obrazu, okoli oči in ust, na vratu ali telesu, npr. na nadlahteh, okoli kolen in na trebuhu.

Okrevanje po posegu

Takoj po posegu je videti rdečino in oteklino kože ter drobne pike, ki so vstopna mesta nastavka Fractore. Oteklina traja dan do tedna dni, rdečina pobledi nekoliko prej. Bolečine po posegu ni, saj se poseg izvaja v lokalni anesteziji, ki deluje nekaj ur. Če se poseg izvede na  obrazu, predlagamo vsaj 5-7 dni odsotnosti od običajnih dnevnih aktivnosti.

Rezultati

Končni učinek postopka Fractora je novotvorba kolagena, elastina in hialuronske kisline, točkovno pregrevanje vnetih žlez lojnic pri aknah pa povzroči njihovo zmanjšanje in umiritev vnetja. Prvi učinki so vidni okoli tri tedne po posegu. Večina obnavljanja kolagena, elastina in hialuronske se konča šesti mesec po posegu in nadaljuje do leta dni. Po vsakem posegu opazimo izboljšanje katerekoli indikacije, število ponovitev pa je odvisno od pričakovanj, začetnega stanja, tipa kože, drugih okoliščin in lastnosti pacienta. Pri izvedbi z višjo energijo je manj potrebnih ponovitev, ki jih lahko opravimo najhitreje po treh mesecih, pri izvedbi z nizko energijo pa po treh tednih.

Galerija

  • Radiofrekvenčne tehnologije - Morpheus8 in Fractora
  • Radiofrekvenčne tehnologije - Morpheus8 in Fractora
  • radiofrekvenčne-tehnologije

Video

Morpheus8 je trenutno najbolj napredna frakcionirana radiofrekvenčna tehnologija, kar jih obstaja, in je tehnološka nadgradnja Fractore. Radiofrekvenčni tok spodbuja nastanek kolagena in elastina v koži, prebadanje kože pa spodbudi obnavljanje celic kože. Z njo lahko delujemo na treh različnih globinah, z dodatnim termalnim učinkom pa celo do 5 mm pod površino kože. Lahko jo uporabimo za glajenje brazgotin po aknah, drobnih gub na zgornji ustnici, v okolici ust, na čelu, povešenih licih, podbradku, pri drobnih in srednje globokih gubah obraza, vratu, prsnega koša, rok in okoli kolen. Deluje tudi na brazgotine po aknah na telesu in gladi strije. Morpheus8 je varen in učinkovit na vseh tipih kože, vključno z občutljivo kožo.

Postopek

Najbolj plitva nastavitev (2 mm) se uporablja na čelu in okolici oči, 3 mm na obrazu, 4 mm pa na telesu. Morpheus8 deluje s 4 mm nastavitvijo v primerjavi s Fractoro globlje v koži, kjer doseže in deluje na sloj podkožne maščobe, kar se je pokazalo za najbolj učinkovito za obnavljanj tonusa kože. Na primer pri pojavu povešene kože na licu, podbradku ali vratu, takšno globoko pregrevanje kože najbolj učinkovito ustvari novi elastin, ki izboljša elastičnost kože in odpravi njeno povešenost.

Okrevanje po posegu

Takoj po posegu je videti oteklino kože in manj rdečine kot po izvedbi Fractore. Oteklina traja do sedem dni, večinoma mine prej. Bolečine ni, saj se poseg izvaja v lokalni anesteziji, ki deluje nekaj ur. Če se poseg izvede na obrazu, predlagamo vsaj 5-7 dni odsotnosti od običajnih dnevnih aktivnosti.

Rezultati

Učinek terapije z Morpheus8 je pri nekaterih viden skoraj takoj po prvem posegu (po uplahnitvi otekline), večinoma pa po preteku dveh tednov in se stopnjuje do treh mesecev. Podobno kot pri Matrix RF ali Fractori je število ponovitev odvisno od več dejavnikov, kot so: začetno stanje ali diagnoza kože, individualnih značilnosti in pričakovanj pacienta, jakosti uporabljene energije in števila prehodov kože z nastavkom. Pri izvedbi z nižjo uporabljeno energijo se postopke lahko ponovi po 4 tednih, sicer pa po treh mesecih.

Razlika med Fractoro in Morpheus8

Na prvi pogled sta si Fractora in Morpheus8 precej podobna. Pri obeh uporabljamo radiofrekvenčni tok prek nastavkov z izoliranimi iglami za enkratno uporabo, t. i. radiofrekvenčni mikronidling. Glavna razlika med njima je, da Fractora bolje deluje na glajenje površine kože (npr. pri brazgotinah po aknah, na drobno nagubano kožo), Morpheus8 pa bolje na obnavljanja tonusa in povešene kože, saj prodira tudi globlje v kožo (do 4 mm + dodaten mm s toplotnim učinkom). Oba sta primerljivo učinkovita na zožitev por, glajenje gub in strij ter pomlajevanje kože.

Galerija

  • Radiofrekvenčne tehnologije - Morpheus8 in Fractora
  • morpheus
  • morpheus

Naročanje in dodatne informacije

Za naročanje smo vam na voljo vsak dan od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 na telefonski številki:  064 12 80 15 ali preko e-pošte: info@derma-rogaska.si

Derma center Maribor
Aškerčeva 7, Maribor
+ 386 51 42 01 65
info@derma-mb.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

Derma center Rogaška
Zdraviliški trg 25,  Rogaška Slatina
+386 64 12 80 15
info@derma-rogaska.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

M-Marketing © 2022. Vse pravice pridržane.