Zmanjšanje podkožnih maščobnih oblog

Zadnja leta je doživel razcvet pristop zmanjšanja maščobnega tkiva na telesu s pomočjo neivazivnih ali maloinvazivnih tehnik. Njihov učinek temelji na postopnem propadu maščobnih celic po postopku in odstranitvi vsebine maščobnih celic s telesu lastnimi mehanizmi.

Vsi ti nekirurški postopki imajo več dodatnih vrednosti v primerjavi s klasično kirurško liposukcijo, saj večinoma ni obdobja okrevanja, ki bi oviralo vsakodnevne aktivnosti in pri posegu pride do sočasnega obnavljanja tonusa kože.

Zamrzovanje podkožnih maščobnih oblog, medicinska kriolipoliza je bila prva tehnologija, ki se je uspešno pričela izvajati leta 2010. Nastavek naprave s pomočjo vakuma in intenzivnega hlajenja spodbudi postopen razpad maščobnih celic, ki traja nekaj tednov po posegu. Volumen podkožne maščobe se zmanjša za 15-30 %, odvisno od dela telesa. Lahko ga izvedemo na trupu, okončinah in podbradku.

Podoben učinek ima intenzivno pregrevanje podkožnega maščobnega tkiva, medicinska pirolipoliza, z napravo BodyFX in MiniFX, ki prav tako spodbudi postopen razpad  maščobnih celic.

Visoko intenziven ultrazvok Ultrashape Power je drugačen pristop, kjer se med samim posegom v globini 2,5 cm pod površino kože zgodi razpad stene maščobnih celic. Energija ultrazvoka deluje mehansko na steno maščobnih celic, pri tem se ne ustvari toplota, zato poseg ne boli.

POMEMBNO: S pomočjo postopkov, ki delujejo na zmanjšanje podkožnih maščobnih oblog ni mogoče shujšati brez dodatne porabe energije iz maščobnih celic s pomočjo mišičnega dela. Kakšen je razlog za to? Maščobne celice so skladišče energije. Kriolipoliza, pirolipoliza in visokointenziven ultrazvok spodbudijo razpad in sproščanje uskladiščene energije iz maščobnih celic. Ta se neopazno prerazporedi v druge maščobne celice na telesu, na območju posega pa se opazi zmanjšanje podkožne maščobe. V primeru, da po posegu z redno telesno vadbo in zmanjšanjem dnevnega vnosa energetsko bogate hrane sproščeno energijo porabimo v mišičnih celicah, bo prišlo tudi do zmanjšanja telesne teže.

Naročanje in dodatne informacije

Za naročanje smo vam na voljo vsak dan od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 na telefonski številki:  064 12 80 15 ali preko e-pošte: info@derma-rogaska.si

Derma center Maribor
Aškerčeva 7, Maribor
+ 386 51 42 01 65
info@derma-mb.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

Derma center Rogaška
Zdraviliški trg 25,  Rogaška Slatina
+386 64 12 80 15
info@derma-rogaska.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

M-Marketing © 2022. Vse pravice pridržane.