BodyFX® in MiniFX®

Neinvazivno oblikovanje telesa in zmanjševanje celulita

Odkrijte rešitev za izboljšanje celulitaučvrstitev povešene kože ter zmanjšanje izgube elastičnosti na trebuhupodkožne maščobne obloge na bokihstegnih in drugih delih telesa.

BodyFX je prva, dolgotrajno delujoča in neinvazivna rešitev za oblikovanje telesa z zmanjšanje podkožnih maščobnih oblog,  stopnje celulita in izboljšanja tonusa kože, ki deluje na osnovi pulznega radiofrekvenčnega toka. Uničenje maščobnih celic je dokazano s študijami, poleg tega pa izboljšuje še tonus kože.

Kako delujeta BodyFX in MiniFX?

BodyFX/MiniFX delujeta s pomočjo različnih, klinično dokazano učinkovitih tehnologij, vključno z radiofrekvenčno energijo, globokim segrevanjem tkiva in vakumom.  Radiofrekvenčnni tok ima več prednosti  pred drugimi tehnologijami, zato je idealna izbira za neinvazivno oblikovanje telesa.

Naprava BodyFX/MiniFX uporablja dve vrsti RF toka:

  1. Osnovni RF tok frekvence 1 MHz.
  2. Serijo pulzov ultrakratkega RF toka visoke amplitude in voltaže .

Naprava deluje BodyFX/MiniFX tudi s pomočjo vakuma in senzorjev, ki merijo površino kože. Vakum omogoča približanje kože in podkožja do RF sond, kar omogoči enakomerno pregrevanje globokega dela kože in podkožnega maščevja do globine 2,5 cm.

Učinkovitost radiofrekvenčne tehnologije

V napravi BodyFX/MiniFX izmenjujoči se tok visoke frekvence in nizke voltaže (radiofrekvenčni tok ali RF) pri prehodu skozi tkiva sproži osciliranje molekul, kar povzroči lokalno povišanje temperature. Temperatura se ustvari v maščobnem tkivu in se ne prenaša preko površine kože. Maščobne celice imajo lastnost velike rezistence na RF tok, kar omogoči generiranje velike toplote v primerjavi z okolnimi tkivi. Poleg tega slabo prenašajo toploto na okolna tkiva. Obe lastnosti maščobnih celic omogočajo učinkovito pregrevanje in majhen prenos toplote v okolico, kar omogoči lokaliziran razpad maščobnih celic. Toplota, ki se zaradi delovanja RF ustvari, sočasno krči kolagen in elastin ter spodbudi njihovo novotvorbo in novotvorbo medceličnine, kar obnovi tonus kože. Slednji učinek je zelo pomemben za doseganje optimalnega učinka oblikovanja telesa.

Osnovni RF tok natančno in enakomerno pregreje podkožje in maščobno tkivo, kar povzroči krčenje kolagena, elastina, njuno novotvorbo in obnovo tonusa kože. Serija pulzov ultrakratke RF toka visoke amplitude in voltaže selektivno deluje na stene maščobnih celic in jih nepopravljivo okvari, tako da ne morejo več vzdrževati znotrajceličnega pH. Posledično maščobna celica propade, po študiji * do 30 % celic v 2 tednih po postopku.

Kje lahko izvajamo terapije z BodyFX/MiniFX?

BodyFX  lahko izvajamo na trebuhu, bokih, hrbtu, nadlahteh, stegnih, notranjem delu stegen in kolen.

MiniFX je manjši nastavek iste naprave, s pomočjo katerega lahko poseg izvajamo na podbradku oz. manjših področjih, kot je npr. sprednji in zadnji del nadlahti ob ramenski kotanji ipd.

Kakšen učinek lahko pričakujemo?

Po več ponovitvah postopka BodyFX/MiniFX  opazimo zmanjšanje obsega na območju izvedbe terapije (trebuh, noge), zmanjšanje debeline podkožne maščobe ali zmanjšanje teže maščobnega tkiva. Učinek je viden takoj po zaključku terapij.

Poleg učinka na maščobne celice naprava učinkuje tudi na kolagen, ki se zaradi delovanja toplote skrči in tako poveča tonus kože. Ob tem pride še do spodbujanja njegove novotvorbe, kar zagotovi dolgoročen učinek na tonus kože. Kombinacija dolgoročnega zmanjšanja podkožnega maščobnega tkiva in sočasnega učinka na izboljšanje tonusa kože predstavlja idealno opcijo za neinvazivno oblikovanje telesa. V nekaterih primerih je odlična alternativa ali dopolnitev kirurški liposukciji. BodyFX je npr. odlična rešitev, če se želimo znebiti trebuha in učvrstiti povešeno kožo.

Je terapija varna?

Terapija je povsem varna. Da zmanjšamo neugodje, senzorji nenehno nadzorujejo temperaturo kože nenehno nadzoruje s pomočjo senzorjev, ki merijo temperaturo površine kože. V primeru, da naraste nad 42 st. C, se delovanje naprave prekine.

Pacienti s srčnim spodbujevalcem niso primerni kandidati za postopke. O vseh drugih kontraindikacijah se boste na pregledu pogovorili z zdravnikom.

Je terapija boleča?

Večina pacientov terapijo z BodyFX/MiniFX opisuje kot nebolečo. Zaradi delovanja radiofrekvenčne energije in vakuma, s katerima odstranjujemo trdovratne maščobne blazinice, boste med terapijo občutili segrevanje kože in občutek nežnega vlečenja. Pri posameznih pulzih se občutek segrevanja kože stopnjuje do kratkotrajnega pekočega občutka.

Kakšno je okrevanje po terapiji?

Po terapiji z BodyFX/MiniFX ne potrebujete okrevanja. Na predelu delovanja naprave lahko opazimo rdečino in občutek pregretja, ki po nekaj urah izzveni. Ta toplota je približno takšna kot po dobri masaži, kar  pacientom ne preprečuje opravljanja vsakodnevnih dejavnosti. Izjemno redko se lahko zaradi  delovanja vakuma pojavi plitva modrica, ki izgine v nekaj dneh.

Koliko terapij potrebujem?

Za najboljši mogoči rezultat priporočamo vsaj 3 do 6 terapij BodyFX/MiniFX, ki jih opravimo najkasneje v nekaj tednih. Po prvih terapijah lahko že opazimo postopno izboljšanje videza obdelovanega dela telesa, koža je bolj gladka in mehka.

*Sylvie Boisnic, MD, 1,2 Marc Divaris MD: A Clinical and Biological Evaluation of a Novel, Noninvasive Radiofrequency Device for the Long-Term Reduction of Adipose Tissue, Lasers in Surgery and Medicine 46:94–103 (2014)

Galerija

  • Oblikovanje telesa
  • Oblikovanje telesa
  • Oblikovanje telesa
  • Oblikovanje telesa
  • Oblikovanje telesa
  • Oblikovanje telesa

Video

Naročanje in dodatne informacije

Za naročanje smo vam na voljo vsak dan od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 na telefonski številki:  064 12 80 15 ali preko e-pošte: info@derma-rogaska.si

Derma center Maribor
Aškerčeva 7, Maribor
+ 386 51 42 01 65
info@derma-mb.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

Derma center Rogaška
Zdraviliški trg 25,  Rogaška Slatina
+386 64 12 80 15
info@derma-rogaska.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

M-Marketing © 2022. Vse pravice pridržane.