Celulit

Celulit se pojavi pri 80 % žensk in je eno najbolj trdovratnih stanj, ki pa jih danes lahko uspešno izboljšamo z naprednimi in celovitimi pristopi.

Obstaja več teorij o nastanku celulita, najbolj uveljavljena pa govori o povezavi s tremi ključnimi spremembami v usnjici in podkožju. Prva sprememba naj bi se zgodila pri vezivnih trakovih, ki obdajajo maščobne celice in potekajo od usnjice do podkožja. Slednji z leti otrdijo, izgubijo prožnost, zato vlečejo usnjico navzdol, kar povzroči večje vdrtine na površini kože. Drugi vzrok je izbočenje maščobnega tkiva proti površini, kar povzroči pomaranči podoben izgled površine kože. Tretji razlog je izguba tonusa usnjice (vpliv sonca, kajenja, genetike in staranja), ki omogoči pojav večjih vdrtin in pomarančne kože.

Proti celulitu se ženske že več desetletij z borijo endermologijo (LPG), karboksiterapijo, pregrevanjem z radiofrekvenčnim tokom, laserji, lokalno terapijo s kremami ali mezoterapijo s kofeinom, retinolom, rastlinskimi izvlečki, aminofilinom. Učinki vseh so bili preverjeni s kliničnimi študijami, ki pa niso potrdile dolgoročne učinkovitosti.

Prvi učinkovit pristop za zmanjšanje stopnje celulita je bil opisan leta 2000, kjer se so uporabili iglo z rezilom, s pomočjo katere se v lokalni anesteziji prerežejo vezivni trakovi, ki delajo večje vdrtine na površini kože. Učinek traja do 5 let, vendar s tem pristopom ne moremo popraviti večjih valovitih površin na stegnih.

VelaShape III je naprava, s pomočjo katere lahko učinkovito zmanjšamo stopnjo celulita in hkrati zmanjšamo obseg trebuha, nog in izboljšamo tonus kože. Deluje z več hkratnimi pristopi (mehanska masaža, globoko pregrevanje z radiofrekvenčnim tokom in IR svetlobo ter vakumom), od katerih ima vsak svoje polje delovanja na kožo in podkožje. Prekrvavitev podkožja in metabolizem maščobnih celic se povečata, kožne celice – fibroblasti prično proizvajati kolagen, kar dodatno vpliva na kočni učinek. V začetku so potrebni vsaj trije postopki in njihov končni učinek se pojavi po več tednih. Po 3 mesecih svetujemo vzdrževalno terapijo. Okrevanja po postopku ni, redko se pojavijo posamezne modrice.

Minimalno invazivna postopka z dolgoročnim učinkom po eni terapiji na izboljšanje stopnje celulita in tonusa kože je uporaba radiofrekvenčnega mikrondilinga Profound Candela ali Morpheus8 Inmode. Obe napravi se že nekaj let uspešno uporabljata za obnavljanje tonusa kože obraza in vratu, glajenje gub in zmanjšanje maščobe podbradka. Poseg poteka v lokalni anesteziji. Naprava s pomočjo tankih izoliranih iglic pregreje kožo v globini do 7 mm. Pri tem pride do razpada maščobnih celic v podkožju in do krčenja veziva ter novotvorbe kolagena, kar okrepi tonus usnjice in podkožja. Koža na telesu je debela, zato se največje spremembe po posegu opazijo po več mesecih do leta dni, saj prvih 6 mesecev poteka novotvorba kolagena, ki se do leta dni še preoblikuje. V primeru zaščite pred soncem, vzdrževanja zdravega načina življenja in telesne teže je končni učinek dolgotrajen.

POMEMBNO: Kreme v drogerijah, lekarnah in na spletu, ki obljubljajo delovanje proti celulitu, ne delujejo! Učinek je povezan z masažo in limfno drenažo ter v najboljšem primeru traja nekaj ur. Kratkotrajen učinek je opisan tudi pri terapiji celulita z zvočnimi valovi, zato jo je potrebno pogosto ponavljati.

Naročanje in dodatne informacije

Za naročanje smo vam na voljo vsak dan od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 na telefonski številki:  064 12 80 15 ali preko e-pošte: info@derma-rogaska.si

Derma center Maribor
Aškerčeva 7, Maribor
+ 386 51 42 01 65
info@derma-mb.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

Derma center Rogaška
Zdraviliški trg 25,  Rogaška Slatina
+386 64 12 80 15
info@derma-rogaska.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

M-Marketing © 2022. Vse pravice pridržane.