Profound – celulit

O celulitu, tej večni nadlogi žensk je bilo že veliko napisanega, malo stvari pa resnično pomaga.

Znanost in tehnologija sta tudi na tem področju prinesli napredek. Že nekaj let obstaja tehnologija, ki omogoči TRAJNI učinek zmanjšanja stopnje celulita že po ENI sami terapiji. Profound Candela je edini mikronidling z radiofrekvenčnim tokom, ki ima odobritev Ameriške agencije za hrano in zdravila (angl. FDA) za terapije na obrazu in telesu.

Pomlajevanje kože

Profound je terapija z radiofrekvenčnim tokom, ki jo mnogi poznajo kot metodo pomlajevanja kože. Radiofrekvenčni tok v kožo dovajamo s pomočjo tankih, izoliranih igel, v točno določenem času delovanja ter pri točno določeni temperaturi. Če uporabimo nastavek, ki deluje do 2 mm globoko, to povzroči obnavljanje kože zaradi spodbujanja nastanka kolagen, elastina in hialuronske kisline. Profound se uporablja za pomlajevanje kože obraza in vratu, pri čemer se učinek na zmanjšanju gub pojavi pri 100 % vseh pacientov že po eni izvedbi terapije.

Zmanjšanje celulita

Igle nastavka naprave Profound (nastavek SubQ) dosežejo podkožno maščobo in trakove veziva, ki so vzrok pojava neravnin na površini kože, ki ga poznamo kot celulit. Energija radiofrekvenčnega toka raztopi trakove veziva, ki se nahaja med maščobnimi celicami, jih sprosti, ob tem pa sočasno poveča tonus okolne kože. Slednje zgladi neravnine na področju celulita na stegnih, bokih, zadnjici, ta postane bolj gladek.

Učinkovitost Profounda pri odstranjevanju celulita

Učinek terapije celulita s Profound je dokazan s študijami. Leta 2018 so objavili študijo na 50. ženskah (starost 25 do 63 let), s stopnjo celulita II in III. (po Nurnberger- Mullerjevi lestvici), na katerih so opravili eno terapijo s sistemom Profound in nastavkom SubQ.

Rezultat je bil ocenjen po šestih mesecih.

  • 94 % udeleženk študije je imelo izboljšanje videza celulita, ki je bilo opazno na primerjalni fotografiji.
  • Tri četrtine udeleženk študije je bilo zadovoljnih z učinkom.
  • Pri vseh je bilo opazno zmanjšanje vdolbin in izboklin.
  • Pojavi po posegu (oteklina in rdečina) so izzveneli po 2 dneh.
  • Nihče ni imel stranskih učinkov.

Kakšni so stranski učinki terapije celulita s Profound?

Po posegu se pojavijo rdečica in oteklina kože, modrice, ki so po intenzivnosti blage in izginejo v nekaj dneh brez zdravljenja.

Kako hitro se lahko vrnem k vsakodnevnim aktivnostim?

Ponavadi je to mogoče 24 ur po posegu. Ob pregledu se boste z zdravnikom pogovorili o vašem individualnem načrtu nege kože po posegu.

Koliko ponovitev terapij je potrebnih, da se opazi učinek na zmanjšanju celulita?

Terapija s Profound izboljša videz celulita pri 94 % vseh pacientov (stopnja celulita II in III) že samo po eni terapiji, kar je dokazano s kliničnimi študijami.

Kaj je »naravno« pri terapiji s Profound?

Dokazano je, da Profound spodbudi telesu lasten proces celjenja, ki zmanjša znake staranja kože in stopnjo celulita, brez uporabe kemičnih snovi ali kirurških postopkov.

Druge možnosti terapije celulita

Obstaja veliko naprav, ki obljubljajo zmanjšanje celulita – razni laserji, površinsko delujoča radiofrekvenca, vakuum, masaža … Za vse te metode je značilno, da je treba postopke večkrat ponoviti (več kot 5-10-krat). Ti pristopi večinoma delujejo na izboljšanje tonusa kože, kar ima majhen vpliv na videz celulita, in NIMAJO dolgoročnega učinka na celulit. Vse naštete tehnologije delujejo le na vrhnje sloje kože, ne delujejo globoko v podkožju, kjer leži vzrok njegovega nastanka. Profound z nastavkom SubQ seže skoraj 6 mm globoko pod površino kože, zato lahko učinkovito deluje na celulit.

Profound vs. kreme za celulit

Kratek odgovor- ne delujejo!

Kreme proti celulitu lahko stanejo tudi več kot 100 EUR, vendar ne obstajajo znanstveni dokazi o njihovi učinkovitosti. Večinoma vsebujejo antioksidante, kofein, retinol, ki imajo sicer ugoden učinek na kožo, vendar nobenega na vzroke celulita globoko v podkožju. Za minimalni učinek, ki ga imajo kreme proti celulitu na kožo, jih je treba uporabljati v nedogled, da se učinek vzdržuje.

Prednosti Profounda pred drugimi učinkovitimi metodami zmanjševanja celulita

 Profound vs. liposukcija

Liposukcija je kirurški postopek, ki se redko uporablja za izboljšanje celulita. Stranski učinki so primerni uporabi kirurških metod in anesteziologije, ima dolg čas okrevanja in možnost pojava neravnin na koži.

Profound vs. Cellfina

Cellfina je naprava, pri kateri se v lokalni anesteziji izvede vakuum na kožo in se pod kožo namesti manjše rezilo, s katerim se prerežejo vezivni trakovi v podkožju, ki so vzrok nastanka celulita. Postopek poteka v lokalni anesteziji, pogost pojav so modrice po posegu. Obdobje okrevanja je podobno kot po kirurškem posegu. Pri postopku ne pride do izboljšanja tonusa kože, kot je to pri Profoundu, saj gre za mehansko metodo.

Profound vs. Cellulaze

Cellulaze je postopek z laserjem, ki se izvaja v lokalni anesteziji. Nastavek z laserjem se s pomočjo manjšega reza kože vstavi pod površino, kjer se s pomočjo energije laserskega žarka topi maščoba in prerežejo trakovi veziva. Postopek je tehnično zahtevnejši in ima daljše obdobje okrevanja kot Profound, možne so opekline, pojav brazgotin in neravnin.

Profound vs. Velashape III

VelaShape III je naprava, ki deluje s pomočjo mehanske energije masaže in vakuma, radiofrekvenčnega toka in infra rdeče svetlobe. Vse tri tehnologije delujejo vzajemno na segrevanje kože in podkožja, povečanja obtoka krvi in limfno drenaže ter na pospeševanje metabolizma maščobnega tkiva, kar povzroči zmanjšanje volumna maščobnih celic.

Zmanjšanje velikosti  maščobnih celic, limfna drenaža in krčenje vezivnih trakov podkožja  omogočijo nastanke pomanjšanih maščobnih skupkov v podkožju, kar zmanjša videz celulita na področju izvedbe terapije (obseg trebuha ali nog). Za doseganje maksimalnega učinka je potrebnih od 3-6 ponovitev terapij in vzdrževanje na 3 mesece.

Galerija

  • Oblikovanje telesa
  • Oblikovanje telesa
  • Oblikovanje telesa

Naročanje in dodatne informacije

Za naročanje smo vam na voljo vsak dan od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 na telefonski številki:  064 12 80 15 ali preko e-pošte: info@derma-rogaska.si

Derma center Maribor
Aškerčeva 7, Maribor
+ 386 51 42 01 65
info@derma-mb.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

Derma center Rogaška
Zdraviliški trg 25,  Rogaška Slatina
+386 64 12 80 15
info@derma-rogaska.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

M-Marketing © 2022. Vse pravice pridržane.