NeoGen plazma

Leta naši koži ne prizanašajo. Drobne linije, gube, povešena koža, neenakomerna pigmentacija, izstopajoče kapilare, hrapava in suha koža … Vse omenjene estetsko moteče tegobe lahko izboljšamo z inovativno tehnologijo ionske plazme NeoGen, ki ima odobritev agencije FDA (Ameriška agencija za hrano in zdravila) in ki se v boju proti starostnim spremembam kože pridružuje napravam, ki delujejo s pomočjo laserjev in IPL, ultrazvoku, radiofrekvenčni tehnologiji, kemičnemu pilingu in stimulacijskim polnilom.

Pri pomlajevanju kože z ionsko plazmo med konico naprave in kožo s pomočjo izmeničnega toka visoke napetosti in nizke frekvence ter jakosti ustvarimo ionsko plazmo iz plina dušika. Učinek NeoGen plazme na kožo je poseben, saj se sproži proces celjenja kože in obnavljanja v njeni globini, ne da bi pri tem prišlo do kontrolirane poškodbe površine kože. Za razliko od ablativnih laserjev, frakcioniranih laserjev ali kemičnih pilingov ne pride do odstranitve površinskih slojev kože, ki nato sprožijo proces celjenja in obnavljanja kože. Povrhnjica po posegu z NeoGen plazmo ostane na površini in služi kot zaščita pred mikrobi ter spodbudi celjenje in obnavljanje kože.

Obnova kože z ionsko plazmo NeoGen prinaša inovativen pristop z dolgotrajnimi rezultati, ki ima odobritev agencije FDA (Ameriška agencija za hrano in zdravila) za:

 • Glajenje plitkih in zmernih gub na obrazu in telesu.
 • Glajenje brazgotin po aknah.
 • Odstranjevanje aktiničnih in seboroičnih keratoz.
 • Odstranjevanje benignih kožnih izrastkov.
 • Odstranjevanje virusnih bradavic.

Postopek lahko izvajamo na celotnem obrazu, vratu, prsih in hrbtiščih rok ter na posamičnih predelih, npr. okoli oči in ust.

Glavne prednosti in pričakovani učinki NeoGen plazme

 • Pri posegu z NeoGen plazmo obdelamo celotno površino kože, zato po zacelitvi ni videti ostrih linij med obdelano in neobdelano površino kože. Ko zdravimo specifične težave, kot so predstopnje kožnega raka, virusne bradavice, vnete akne, melazma ali brazgotine, se sočasno pomlajuje še okolna koža.
 • Nastavitve jakosti uporabljene energije omogočajo izvedbo več posegov z nizko energijo in krajšim obdobjem okrevanja ali manj posegov z daljšim obdobjem okrevanja
 • Več mesecev po posegu se tvorita kolagen in elastin ter izboljšuje tonus kože do 12 mesecev in več.
 • Omogoča varno izvedbo ter izboljšanje tonusa in barve kože na tanki koži zgornjih in spodnjih vek ter v okolici ust.
 • Brez odrgnin in odprtih ran po posegu, vrhnjica ostane na površini in služi kot zaščita pred mikrobi.
 • Učinek je pomlajevanje kože na naraven način, s spodbujanjem telesu lastnih mehanizmov obnavljanja in celjenja kože. Koža je po zacelitvi videti gladka, enotnega tena, ima izboljšan tonus in enakomerno površino kože.

Kako deluje NeoGen plazma?

V svetu fizike obstajajo štiri agregatna stanja: tekočina, plin, trdna snov in plazma. Ionska plazma je agregatno stanje na višjem energetskem nivoju in je zato nestabilno, kar pomeni, da želi oddati višek energije in se spremeniti nazaj v agregatno stanje na nižjem nivoju (plin, trdna snov, tekočina). Polarni sij, razelektritve ozračja, sredica in korona Sonca so ionska plazma, v napravi NeoGen pa plazma nastane iz atoma dušika, ki ga visokoenergijsko polje v nastavku naprave ionizira. Dušik s površine kože izpihuje kisik, kar zmanjša možnost nastanka izgorevanja kože. Na konici naprave nastala ionska plazma takoj prenese toplotno energijo v kožo, pri čemer pride do posušitve vrhnjice, ki ostane na površini in deluje zaščitno ter tako bolj pospešuje celjenje v primerjavi z ablativnimi laserji ali kemičnim piligom. Čas celjenja je, za razliko od drugih tehnologij krajši, saj je vnetja v okolnih področjih terapije bistveno manj. Zaradi tega je tudi po posegu manj možnosti za nastanek hiperpigmentacije.

Različne jakosti energije za različne težave

Postopek z NeoGen plazmo lahko izvedemo z različnimi energijami, od lažjih terapij, ki osvežijo kožo brez opaznega celjenja kože, do izvedbe, katere učinek je primerljiv s CO2 laserjem, vendar z manj možnimi komplikacijami v obdobju celjenja kože po posegu. NeoGen plazma deluje na celotno površino kože, ne samo na nekaj odstotkov površin, kot je to običajno pri uporabi frakcioniranega ablativnega laserja. Zaradi te lastnosti lahko z njo odstranjujemo predstopnje kožnega raka, ki se nahajajo v vrhnji plasti kože, t. i. aktinične keratoze. Z izvedbo terapije z NeoGen plazmo se koža pomlajuje in hkrati zdravi. Novotvorba elastina, kolagena in popravljanje od sonca okvarjene kože traja do leta dni po postopku.

Naprava NeoGen plazma omogoča različne nastavitve jakosti izvedbe:

 • Zelo nizka energija (do 0,8 Joula) poveča stopnjo prehajanja aktivnih učinkovin v serumih in kremah skozi kožo, zmanjša število bakterij na koži pri aknah, izboljša se površina kože in poenoti ten. Po posegu ni obdobja okrevanja. Za doseganje najboljšega in dolgotrajnega učinka je potrebno narediti več ponovitev terapij( okoli 6) v razmiku nekaj tednov.
 • Nizka do srednja energija (0,8 -1,9 Joula) ima krajše obdobje okrevanja po posegu, je idealna za obdobno pomlajevanje in vzdrževanje stanja kože. Že po enem posegu se opazi izboljšanje znakov staranja kože, tankih linij in gub, rjavih lis.
 • Visoka energija (2-4 Joula) prinaša učinek, primerljiv z globokim kemičnim pilingom ali popolnoma ablativnim CO2 laserjem, vendar s krajšim obdobjem okrevanja in manjšim rizikom stranskih učinkov. Poleg izboljšanja, ki ga je opaziti po posegu z nizko do srednjo energijo, je tukaj dodatno še opaziti izrazito izboljšanje tonusa kože obraza. Po posegu z najvišjo uporabljeno energijo je bil v kliničnih študijah dokazan učinek na fotostaranje in tudi globoke gube – 50-70% izboljšanje po 90 dneh od posega. Okrevanje po posegu traja 7-10 dni.

Varnost terapije

Varnost terapij z ionsko NeoGen plazmo je bila potrjena v mnogih kliničnih poizkusih. Ionska plazma deluje na kožo od zunaj in ne prehaja v globlji del kože, prav tako ne povzroča pretoka električne energije skozi telo in ne pregreva spodnjih delov kože kot radiofrekvenčni tok (RF). Delovanje naprav z RF tokom lahko povzroči vnetje, oteklino in brazgotine, oziroma lahko deluje na vstavljene stimulatorje (npr. srčni spodbujevalnik ipd.). Kljub omejenemu delovanju ionske plazme na vrhnji sloj kože je pretok toplotne energije dovolj velik, da posledično spodbudi spodnji sloj kože k obnavljanju in novotvorbi kolagena in elastina, kar je ključno pri postopkih pomlajevanja.

Kako poteka postopek?

Pred posegom z NeoGen plazmo kožo umijemo, razkužimo in potrebi namažemo z anesteično kremo. Postopek na nizki energiji ne potrebuje anestetične krem, saj zadostuje uporaba hlajenja z zrakom nizke temperature. Cel postopke na obrazu traja do 60 minut, na manjših površinah do 10 minut. Med posegom, brez lokalne anestezije, se občuti zbadajoča bolečina, po posegu pa rahlo skelenje, ki traja nekaj minut do ur. Pri izvedbi na visokih energijah je potrebna predpriprava z injiciranjem lokalnega anestetika. Lasje, obrvi ali trepalnice se zaščitijo s spatulo ali kapo. V primeru da se med posegom posmodijo, zrastejo ponovno čez čas. Poseg se sliši kot manjši poki, ob tem se občuti vonj po ožganih dlakah na licih ali telesu.

Osnovna terapija kože po postopku

Pri posegu z zelo nizko energijo se v naslednjih dneh opazi komaj vidno luščenje kože, ki ga je mogoče prekriti z uporabo kozmetičnih krem. Pri višjih energijah na mestih delovanja NeoGen plazme se vidi rjavkasta luska, ki izgine v nekaj dneh. Kože ni priporočljivo izpostavljati soncu ali močiti z vodo (kopanje v bazenu ali morju).

Dermatolog ali medicinska sestra v Derma centru vam bodo svetovali izbiro in način uporabe najprimernejše kreme, ki pomiri kožo in pospeši proces celjenja.

Kdaj opazimo učinek?

Takoj po posegu z NeoGen plazmo je videti izboljšanje tonusa kože. V naslednjih tednih in mesecih se videz kože neprestano izboljšuje, proces novotvorbe kolagena in elastina traja do leta dni po posegu z nizko, srednjo in visoko energijo.

Kako dolgo bo viden učinek?

Učinek delovanja NeoGen plazme je odvisen od mnogih dejavnikov, kot so stopnja fotostaranja kože, debelina kože, starosti pacienta, drugih faktorjev iz strani pacienta, ki vplivajo na celjenje kože, izvajanja zaščite pred soncem, režima izvedbe (nizka ali visoka energija, števila ponovitev). S kliničnimi študijami so ugotovili trajanje učinkov do 10 let.

Koliko terapij je potrebnih?

Ob pregledu pri dermatologu v Derma centru bomo pripravili načrt izvedbe postopkov, ki bo upošteval stanje kože, spremembe na koži, ki jih želite izboljšati/odpraviti, vaša pričakovanja in izbiro stopnje uporabljene energije. Večinoma priporočamo izvedba od ene do šest ponovitev terapije.

Se lahko Neogen plazma kombinira z drugimi postopki?

Učinek NeoGen plazme se pred izvedbo lahko poveča z fotopomlajevanjem z ELOS tehnologijo, katere učinek poveča prehajanje ionske plazme skozi kožo. Osebje Derma centra vam bo na osnovi analize in pregleda kože svetovalo najprimernejšo kombinacijo postopkov pred in po posegu z Neogen plazmo, s katerimi lahko pričakujete najboljši skupni učinek.

Neželeni stranski učinki.

Po posegu so pričakovani pojavi na koži : rdečina, luščenje, prehodna hiperpigmentacija kože, srbenje in občutek suhe kože. Vsi minejo v nekaj dneh po posegu na energiji na nizki do srednji energiji, oziroma 10 dneh po posegu na visoki energiji. Pekoč občutek, ki je podoben sončni opeklini mine v nekaj urah.

Trajni stranski učinkov, kot so pojav brazgotin ali hipopigmentacija kože niso opisani. Izjemno redko se lahko pojavi prehodna hiperpigmentacija, ki traja okoli mesec dni.

 

Galerija

 • NeoGen plazma
 • NeoGen plazma
 • NeoGen plazma
 • NeoGen plazma

Naročanje in dodatne informacije

Za naročanje smo vam na voljo vsak dan od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 na telefonski številki:  064 12 80 15 ali preko e-pošte: info@derma-rogaska.si

Derma center Maribor
Aškerčeva 7, Maribor
+ 386 51 42 01 65
info@derma-mb.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

Derma center Rogaška
Zdraviliški trg 25,  Rogaška Slatina
+386 64 12 80 15
info@derma-rogaska.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

M-Marketing © 2022. Vse pravice pridržane.