Estetska dermatologija / Najsodobnejše tehnologije

FOTOPOMLAJEVANJE

Fotopomlajevanje je neinvazivna metoda, ki odpravlja znake staranja in pri tem ne poškoduje povrhnjice. Pulzirajoča svetloba širokega spektra valovnih dolžin, ki prodre v kožo, se absorbira v hemoglobinu rdečih krvnih telesc in kožnem pigmentu melaninu. Med celjenjem se poškodovane celice s telesa odstranijo, kar po večkratnih ponovitvah postopka povzroči izginotje rdečice in kapilar ter pobleditev rjavih lis. Pulzirajoča svetloba seže tudi globlje v kožo, kjer stimulira nastanek novega kolagena, zato se drobne gube in brazgotine, ki segajo pod nivo kože, vidno zmanjšajo.


Komu priporočamo fotopomlajevanje

Fotopomlajevanje je primerno za ženske in moški vseh starosti z blago do zmerno izraženimi gubami, od sonca poškodovano kožo, drobnimi žilicami (telangiektazijami) ali rjavimi lisami, tako imenovanimi sončnimi ali starostnimi pegami.

Postopek  odsvetujemo osebam s temno poltjo ali s porjavelo kožo, zaradi izpostavljanja soncu ali umetnim virom UV sevanja (solarij) ter po uporabi samoporjavitvene kreme, bolnikom s kožnim rakom in nekaterimi kožnimi ter sistemskimi boleznimi, nosečnicam in doječim  ženskam, osebam, nagnjenim k pretiranemu brazgotinjenju, ter osebam, ki se zdravijo z nekaterimi zdravili.


Opozorilo

Pred odločitvijo za fotopomlajevanje se obvezno posvetujete z izkušenim dermatologom, ki se ukvarja z različnimi postopki pomlajevanja. Zaradi širokega poznavanja metod bo namreč lahko priporočil poseg, ki najbolje odgovarjal vrsti kožne spremembe, ki jo želite odstraniti, lokaciji na telesu, stopnji okvare in tipu kože, vašim pričakovanjem, starosti in morebitnim spremljajočim boleznim, predvidel pa bo tudi, kako bo potekalo okrevanje.


Postopek in spremembe

Pred posegom kožo očistimo, oči zaščitimo s posebnimi očali in nanesemo prozoren gel, čez katerega svetloba iz nastavka prodira v kožo. Večina občuti rahlo zbadanje in ko končamo, lahko nelagodje zmanjšamo s hladnimi oblogami. Najpogosteje opazimo blago rdečino, ki izgine po nekaj minutah ali urah, drugi pojavi po posegu so redki. Pigmentirane lise po posegu nekoliko potemnijo in nato, po nekaj dneh, postopoma zbledijo. Barvo spremenijo ali pobledijo tudi drobne žilice, okolica blago pordi, izginejo pa najkasneje v dveh do treh tednih. Z nastankom novega kolagena se zmanjšajo tudi gube in izboljša videz kože.

Ker fotopomlajevanje večinoma ne povzroči vidnih mikropoškodb kože, ki bi se morale celiti, se lahko takoj vrnete v dnevno rutino.


Ponovitve

Za trajnejše izboljšanje in pomlajen videz običajno potrebujemo vsaj tri ponovitve fotopomlajevanja kože v razmiku dveh do štirih tednov ter nato osvežitev po letu dni.


Primerni deli telesa

Za fotopomlajevanje so primeni vsi deli telesa, razen neposredne okolice oči. Najpogosteje jo izvajamo na obrazu, vratu, hrbtiščih dlani, na prsnem košu, rokah in nogah.


Derma center Rogaška

+386 64 12 80 15
info@derma-rogaska.si


Derma center Maribor

+386 51 42 01 65
info@derma-mb.si


Obišči nas

Derma center Rogaška, Zdraviliški trg 25, Rogaška Slatina

Obišči nas

Derma center Maribor, Aškerčeva 7, Maribor (Poliklinika Spera)

Galerija



Pred in po dveh terapijah fotopomlajevanja kože


Copyright Derma center Rogaška 2021