Trajno odstranjevanje dlak še pred poletjem?

Odgovor je: Da. Dlake vedno odstranjujemo na neporjaveli koži, zato je pomlad pravi čas za ta estetski postopek. Dermatolog bo pregledal vašo kožo in se z vami pogovoril, kje želite odstraniti dlake. Temu bo prilagodil terapijo in ponovitve odstranjevanja. Zavedati se je treba, da samo z enim postopkom nikoli ne moremo odstraniti vseh dlak, saj jih je od več milijonov na našem telesu le manjši del v fazi rasti.

Odstranitev je mogoče le v fazi rasti dlak – anageni fazi. Največji odstotek dlak se v tej fazi nahaja na lasišču, bradi in zgornji ustnici, kjer je gostota dlak tudi največja, najmanj pa na podlahteh in stegnih ter golenih. Trajanje faze mirovanja rasti dlak je najdaljše na nogah, najkrajše pa na ustnici. Speči dlačni mešički se lahko spremenijo v aktivne v različnih obdobjih življenja in stanjih, kot so nosečnost, menopavza, zaradi vplivov hormonov, zdravil, bolezni, debelosti ali neznanih vzrokov, zato ni mogoče zagotoviti in doseči popolne ter trajne odstranitve dlak na določenih delih telesa.

Napredek v tehnologiji odstranjevanja

Za odstranjevanje dlak sodobna estetska medicina uporablja več pristopov. Izjemno učinkovita je tehnologija ELOS™, ki združuje vzajemno delovanje dveh vrst energij – optične energije in radiofrekvenčnega toka. Prednost pred laserskimi ali IPL sistemi, ki uporabljajo le optično energijo, je manjša možnost stranskih učinkov zaradi pregrevanja vrhnjice. Sočasno delovanje radiofrekvenčnega toka hitreje in bolj usmerjeno steče po predhodno segreti strukturi kože, kar povzroči nadzorovano poškodbo dlačnega mešička brez poškodb v njegovi okolici.

Naravnih pripravkov, s katerimi bi dosegli trajno zmanjšanje števila ali trajno odstranitev dlak ni. Odstranjevanje zato zaupajte dermatologu in sodobni medicinski tehnologiji.
Naravnih pripravkov, s katerimi bi dosegli trajno zmanjšanje števila ali trajno odstranitev dlak ni. Odstranjevanje zato zaupajte dermatologu in sodobni medicinski tehnologiji.

Več ponovitev za večji učinek

Na učinkovitost postopka odstranjevanja vpliva različna globina dlak na telesu, spol, starost, hormonski vpliv, zdravila in drugi dejavniki, zato je  nemogoče pričakovati popolno odstranitev dlak po enem postopku, z eno vrsto energije, valovne dolžine in enakim trajanjem pulza svetlobne energije. Z več ponovitvami postopka dosežemo, da bo večina dlačnih foliklov trajno poškodovana.

In še to, naprave, ki so v prosti prodaji za odstranjevanje dlak so IPL, ki imajo nizko izhodno moč in lahko v nekaterih primerih samo za določeno obdobje zavrejo rast dlak, ne morejo pa trajno zmanjšati njihovega števila.

Derma center Maribor
Aškerčeva 7, Maribor
+ 386 51 42 01 65
info@derma-mb.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

Derma center Rogaška
Zdraviliški trg 25,  Rogaška Slatina
+386 64 12 80 15
info@derma-rogaska.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

M-Marketing © 2022. Vse pravice pridržane.