Trajna epilacija dlak z elektrolizo

Elektroliza dlak je edina metoda za popolno odstranitev dlak s potrdilom Ameriške agencije za hrano in zdravila (FDA).

Druga dva epilacijska postopka, dlačni laserji in IPL tehnologija, namreč zgolj trajno zmanjšata njihovo število ter velikost, zato sta primernejša za večje površine, poraščene s temnimi dlakami.

Zakaj bi se torej odločili za elektrolizo? Dlačnih laserjev in tehnologije IPL osebe s temno poltjo ali kožo, porjavelo od sonca, ne morejo uporabljati. Manj so učinkoviti tudi pri sivih, svetlo rjavih, rdečih in tankih dlakah, oziroma na delih obraza, kot sta brada ali tik pod nosom, medtem ko jih v okolici oči celo odsvetujemo. Kljub večkratnim ponovitvam z dlačnimi laserji in IPL včasih ostane še nekaj trdovratnih, posameznih dlak in tudi za te je elektroliza odlična rešitev.

Učinkovitost

Med epilacijo z elektrolizo zelo tanko iglo vstavimo v dlačni mešiček, nato pa ultra hitra 27 MHz frekvenca in izjemno dovršena tehnika z visokofrekvenčnim tokom, ki deluje v neposredni okolici lasne korenine in ne na površini kože, povzročita popolno in trajno uničenje celic, odgovornih za rast dlak. Starejše naprave za elektroepilacijo so imele sicer nižjo delovno frekvenco, a je močneje segrevala kožo v okolici, zato je bil poseg bolj boleč, z več stranskimi učinki, kot so daljša rdečina in brazgotine.

Varnost in potek

Varnosti in učinkovitost epilacije z elektrolizo potrjuje 120 letna zgodovina. Danes uporabljamo tudi epilacijske igle za enkratno uporabo in za pripravo kože na poseg sodobne antiseptike. Ali nas bo odstranjevanje dlak bolelo, pa je odvisno od spremenljivih dejavnikov, kot so občutljivost, določene kožne bolezni, psihična pripravljenost, fizična utrujenost in še kaj. Med elektrolizo najpogosteje čutimo zbadanje, manjšo toploto in mravljinčenje, a lahko njihovo intenzivnosti, z nastavitvijo naprave, velikostjo epilacijskih igel in s trajanjem postopka, po potrebi prilagodimo.

Pomiritev kože

Koža je navadno krajši čas, največ nekaj dni, pordela, občasno opazimo tudi male izboklinice v bližini dlačnih mešičkov, ki hitro izginejo.

Vsekakor svetujemo, da:

  • po posegu enkrat dnevno kožo umijete z vodo in tekočim milom. Po tem lahko uporabite antiseptično raztopino.
  • se kože ne dotikate, je ne praskate ali drgnete z rokami, saj vanjo lahko vnesete bakterije.
  • vsaj tri dni po postopku za umivanje ne uporabljate abrazivnih gelov z zrnci.
  • se zaščite pred soncem s pokrivali in kremami z zaščitnim faktorjem, vse dokler rdečina po posegu ne izgine.
  • za prekrivanje rdečine uporabljate svež make up, ki je star manj kot tri mesece, saj boste zmanjšali verjetnost okužbe.

Rezultati in ponovitve

Zaradi večje moči in do šestkrat večje hitrosti, kot jo imajo druge naprave, lahko pri epilaciji z elektrolizo energijo intenzivneje usmerjamo v dlačni mešiček in tako tudi veliko hitreje dosežemo pričakovani rezultat. A na število ponovitev in čas do popolne odstranitve vplivajo številni dejavniki: dednost, število dlak, trajanje ciklusov rasti, hormonski vplivi in starost.

Trajno odstranjevanje, ki ga s tem postopkom dosežemo pri okoli 93 odstotkih vseh ljudi, je zagotovo najbolj učinkovito, če ponovitve izpeljemo v razmikih od nekaj tednov do nekaj mesecev, odvisno od dela telesa.

Cena

Če upoštevate ceno depilacijskih krem, britvic, pincet, voskov, naprav za depilacijo, da prihranjenega časa in bolečine niti ne omenjamo, je cena trajne odstranitve dlak z elektrolizno epilacijo (ali dlačnimi laserji in/ali IPL) zagotovo najbolj ugodna.

Laser, IPL ali elektrolizna epilacija

Med prednostmi dlačnih laserjev in IPL sta zagotovo hitrost in večja površina kože, ki jo lahko obdelamo. Slabost pa, da dobro delujeta na temne, manj na svetle in rdeče dlake ter zelo slabo na sive in bele. Koža mora biti pred posegom tudi neporjavela od sonca, sicer se lahko pojavijo povrhnje opekline. Dlak ne odstranita popolnoma, le zmanjšata njihovo število in velikost do te mere, da za večino niso več moteče.

Galerija

  • Trajna epilacija dlak z elektrolizo
  • Trajna epilacija dlak z elektrolizo
  • Trajna epilacija dlak z elektrolizo

Naročanje in dodatne informacije

Za naročanje smo vam na voljo vsak dan od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 na telefonski številki:  064 12 80 15 ali preko e-pošte: info@derma-rogaska.si

Derma center Maribor
Aškerčeva 7, Maribor
+ 386 51 42 01 65
info@derma-mb.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

Derma center Rogaška
Zdraviliški trg 25,  Rogaška Slatina
+386 64 12 80 15
info@derma-rogaska.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

M-Marketing © 2022. Vse pravice pridržane.