Pomlajevanje kože s stromalnimi matičnimi celicami

Piše: Sandi Luft, dr. med., spec. dermatolog

Iskanje načina pomladitve kože je staro več tisočletij in estetska medicina danes za pomlajevanje kože uporablja različne postopke in tehnologije, kot so frakcionirani ablativni laser, frakcionirani radiofrekvenčni tok, ionska plazma, globok kemični piling in še mnogi drugi. Med njimi je tudi pomlajevanje s stromalnimi matičnimi celicami, kjer spodbujamo celice k obnavljanju s pomočjo rastnih faktorjev iz trombocitov.

Staranje kože je dolgoletni proces, za katerega je značilen pojav gub, tanjšanja kože, pomnožitve kapilar na površini, lis, izrastkov, suhe kože in drugih sprememb. Je posledica delovanja škodljivih zunanjih vplivov, od katerih so najpomembnejši škodljivi vplivi sonca, kajenja, mikrofinega prahu iz industrije in prometa ter notranjih dejavnikov, ki so določeni v genih.

Nova metoda pomlajevanja

Pomlajevanje kože s stromalnimi matičnimi celicami iz maščobnega tkiva je nova metoda, ki uporablja telesu lastne mehanizme obnavljanja kože. Človeško telo je sestavljeno iz več kot 200 različnih visoko specializiranih celic, ki v različnih kombinacijah sestavljajo tkiva in organe. Obstaja več tipov matičnih celic, od katerih za pomlajevanje kože uporabljamo stromalne matične celice iz maščobnega tkiva. Te celice imajo sposobnost delitve in razvoja v nekaj vrst specializiranih odraslih celic in tkiv – hrustanec, maščobo, mišice in še v nekaj drugih.

Pod skrbnim nadzorom dermatologa

Postopek se začne z mini liposukcijo na bokih ali telesu, od koder pridobimo manjšo količino maščobnega tkiva. Za izločitev matičnih celic iz opornega tkiva maščevja, t. i. strome, uporabljamo visokotehnološki laboratorijski postopek z encimsko metodo, ki je učinkovitejša od mehanske metode, saj z njo pridobimo več celic. Dermatolog bo pridobljene celice injiciral v kožo in podkožje obraza, vratu, rok ali dekolteja. Postopek ni boleč ali neprijeten za pacienta.

Popolnoma naraven videz

Po naših izkušnjah se v nekaj tednih pojavijo opazne izboljšave površine kože, ki se stopnjujejo do leta dni. Rezultat je popolnoma naraven videz kože, v kateri je prišlo do razgradnje vseh posledic staranja kože, ki so se pojavile z leti. Pomlajevanje s stromalnimi matičnimi celicami lahko po nasvetu dermatologa združimo z drugimi estetskimi postopki, s čimer bomo povečali učinek in našo kožo še bolj pomladili.

Pomlajevanje kože s stromalnimi matičnimi celicami

Derma center Maribor
Aškerčeva 7, Maribor
+ 386 51 42 01 65
info@derma-mb.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

Derma center Rogaška
Zdraviliški trg 25,  Rogaška Slatina
+386 64 12 80 15
info@derma-rogaska.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

M-Marketing © 2022. Vse pravice pridržane.