Zdravljenje potenja pazduh

V Derma centru ponujamo edinstveno rešitev z neinvazivno metodo miraDry®, odobreno s strani Ameriške agencije za hrano in zdravila (FDA).

Z miraDry® v pazduhah trajno odstranimo žleze znojnice in dišavnice, zato le-te ostanejo suhe tudi v stresni situaciji. Več kot 70.000 uspešnih terapij po vsem svetu dokazuje, da se že po dveh posegih znojenje zmanjša kar za 82 odstotkov, zato ni več moteče in odpravljen je neprijeten vonj. Učinkovitost tehnologije je tako primerljiva s kirurško metodo, 100 odstotnega zmanjšanja pa ni mogoče doseči, saj bi povzročilo pretirano suho in srbečo kožo.

V telesu je sicer od dva do štiri milijone znojnic. Od tega jih pod pazduhama najdemo le okoli dva odstotka, zato njihova odprava ne vpliva na sposobnost ohlajanja telesa. Ker miraDry® deluje ciljano in živci ostanejo nepoškodovani, se tudi ne pojavi tako imenovano kompenzatorno znojenje na drugih delih telesa, kot pri nekaterih kirurških postopki.

Bodo odstranjene tudi dlake pod pazduhami?

Ker tehnologija deluje globoko v podkožju, kjer se poleg znojnic nahajajo tudi dlačni mešički, z enim postopkom odstranimo tudi do 70 odstotkov vseh dlak, temnih, svetlih, sivih. Za primerjavo – z laserjem večinoma šele po šestih terapijah odstranimo 80 odstotkov dlak in še to le, če so dovolj temne.

Delovanje metode miraDry®

Tehnologija miraWave™ ustvari nadzorovano toploto na delu, kjer se nahajajo žleze znojnice, in jih varno odstrani.

1. Pravilno položen nastavek se aktivira, zato boste občutili rahel vlek, ki nastane zaradi vakuuma. Slednji kožo in podkožje z žlezami znojnicami približa površini nastavka in tako omogoči večji učinek.

  1. Sprosti se energija miraWaveTM, ki deluje na žleže znojnice ter jih ciljano pregreje do te stopnje, da ne delujejo več.

  1. Ker nastavek ob tem močno hladi povrhnjico, pa je koža pred delovanjem mikrovalov zaščitena.

Osebe z običajnim znojenjem pod pazduhami potrebujejo le eno terapijo, medtem ko tiste z diagnozo hiperhidroze in prekomernim potenjem potrebujejo dve. Učinek je v obeh primerih trajen.

Postopek traja približno uro in pol, takoj po koncu so rezultati že opazni. Zdravnik vam bo, kot po vsaki terapiji, svetoval tudi najprimernejšo nego in morebitne ponovitve.

Poseg je primeren za osebe s hiperhidrozo, ki se pod pazduhami prekomerno znojijo, pri čemer potenje ni povezano s telesnim naporom ali psihičnim stresom. Delovanje antiperspirantov pri teh ljudeh je časovno krajše ali povsem neučinkovito. Za postopek pa se lahko odločite tudi, če se potite le občasno, a vas to ovira pri poklicu in socialnih stikih, predvsem zaradi pojava madežev na oblačilih, neprijetnega vonja oziroma ne želite uporabljati antiperspirantov. V vseh primerih morate biti starejši od 18 let.

Zaradi uporabe lokalne anestezije večina pacientov ne občuti večjega nelagodja ali bolečine.

Derma center Rogaška in Maribor

Naročanje in dodatne informacije

Za naročanje smo vam na voljo vsak dan od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 na telefonski številki:  064 12 80 15 ali preko e-pošte: info@derma-rogaska.si

Derma center Maribor
Aškerčeva 7, Maribor
+ 386 51 42 01 65
info@derma-mb.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

Derma center Rogaška
Zdraviliški trg 25,  Rogaška Slatina
+386 64 12 80 15
info@derma-rogaska.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

M-Marketing © 2022. Vse pravice pridržane.