Estetska dermatologija / Najsodobnejše tehnologije

TULIJEV LASER

Za videz smo pripravljeni narediti veliko – nanašamo serume, kreme, maske in najemamo trenerje ali stiliste, samo da bi bili videti kar najbolje za svoja leta. Tudi tulijev laser lahko ob naštetih aktivnostih pripomore k mladostnemu videzu, saj izenači ten, zgladi površino, zmanjša pore. Deluje namreč v spodnjih plasteh vrhnjice in zgornjem delu usnjice, kjer pride do več tisoč točkovnih pregrevanj, ki spodbudijo obnavljanje.

V primerjavi s drugimi ablativnimi laserji ( CO2 in Er: YAG)  ima tulijev laser kar nekaj posebnosti: pregrevanje pod kožo je bolj točkovno in površinski sloj nedotaknjen, zato je celjenje krajše, brez krast in več dni trajajoče rdečine kože po posegu.


Komu priporočamo Tulijev laser?

Postopek s tulijevim laserjem je primeren za vse, ki želijo z neinvazivno terapijo na obrazu, vratu, prsih ali rokah:

  • poblediti hiperpigmentacije in izenačiti ten kože ter ji povrniti mladosten sijaj,
  • odstraniti znake staranja,
  • zožiti pore,
  • izboljšati prehajanje aktivnih snovi iz serumov, kozmetičnih ali zdravilnih krem v kožo,
  • doseči opazen učinek pomlajevanj, ne glede na tip kože, z minimalnimi posledicami, ki ne ovirajo običajnih dnevnih aktivnosti,
  • že po 20 letu starosti doseči čim večji učinek kozmetičnih krem.

Učinki

Čeprav so prvi rezultati vidni po nekaj dneh, nekje čez teden dni postane koža za določeno obdobje celo do 16-krat bolj prepustna za sestavine krem in serumov ter tako dodatno poveča njihovo delovanje. Ker poleg točkovnega pregrevanja spodnjih delov vrhnjice tulijev laser deluje na del usnjice, kjer se nahajajo kožne celice ali fibroblasti, ki proizvajajo nov kolagen, elastin in hiualuronsko kislino, se opazno zmanjša tudi globina drobnih linij in gub.


Število ponovitev

Koliko terapij bo potrebnih za kar najboljši rezultat terapij s tulijevim laserjem, je odvisno od stanja kože, diagnoze in pričakovanj. Pri melazmi lahko zadošča že ena na letno, če zdravljenje nato nadaljujemo z drugimi postopki, obvezno visoko zaščito pred soncem, nočno belilno kremo ali z zdravili. Najpogosteje opravimo dve do tri terapije v razmiku, ki ga priporoča zdravnik.

Študija, ki je bila izvedena v ZDA,  kjer so predstave o brezhibnem videzu zelo visoke, je pokazala, da je zadovoljstvo največje po štirih do šestih ponovitvah. Zato se boste o vsem, vključno z nego kože in o morebitnih kombinacijah z drugimi postopki, natančno pogovorili z dermatologom v našem derma centru.Derma center Rogaška

+386 64 12 80 15
info@derma-rogaska.si


Derma center Maribor

+386 51 42 01 65
info@derma-mb.si


Obišči nas

Derma center Rogaška, Zdraviliški trg 25, Rogaška Slatina

Obišči nas

Derma center Maribor, Aškerčeva 7, Maribor (Poliklinika Spera)

Galerija

Delovanje Tulijevega laserja na melazmo.

OPOMBA: blagi madeži, ki so še vidni, niso melazma – nanje ta laser ne deluje, odstranitev bo potrebna z drugimi postopki.

Copyright Derma center Rogaška 2021