miraDry®

Z miraDry® v pazduhah trajno odstranimo žleze znojnice in dišavnice do te mere, da ni več potrebno uporabljati deodorantov ali antiperspirantov.

miraDry® je edina nekirurška metoda, ki ima odobritev Ameriške agencije za hrano in zdravila (FDA) za odpravljanje potenja pazduh in ostaja edini tovrstni uradno odobreni postopek. Z neinvazivnim postopkom miraDry®, ki deluje s pomočjo elektromagnetne energije, usmerimo toploto na zleže znojnice v pazduhah in jih uničimo.

Zdravljenje prekomernega potenja pazduh

Telesno temperaturo naravno uravnavamo z znojenjem. Tako z izhlapevanjem vode s površine kože odvečno toploto odvajamo v okolico. Znojenje, sploh prekomerno, pa je lahko moteče pri vsakodnevnih opravilih, v družbi in službi. Veliko izvedenih terapij miraDry® po vsem svetu dokazuje, da se že po dveh posegih znojenje zmanjša kar za 82 odstotkov, tako ni več moteče in odpravljen je neprijeten vonj. Učinkovitost tehnologije je primerljiva s kirurškim posegom za zmanjšanje potenja pazduh. 100 odstotnega zmanjšanja namreč ni mogoče doseči z nobeno metodo in tudi ni zaželeno, saj bi povzročilo pretirano suho in srbečo kožo.

V telesu je sicer od dva do štiri milijone znojnic. Od tega jih pod pazduhama najdemo le okoli dva odstotka, zato njihova odstranitev ne vpliva na sposobnost ohlajanja telesa. Ker miraDry® deluje ciljano in živci ostanejo nepoškodovani, se tudi ne pojavi tako imenovano kompenzatorno znojenje na drugih delih telesa, kot je to v do polovici primerov pri nekaterih kirurških postopkih za zdravljenje potenja.

Ali se z miraDry® znebimo tudi dlak pod pazduhami?

Ker tehnologija miraDry® deluje globoko v podkožju, kjer se poleg znojnic nahajajo dlačni mešički, z enim postopkom odstranimo tudi do 70 odstotkov vseh dlak, temnih, svetlih, sivih. Za primerjavo – z laserjem jih večinoma šele po šestih terapijah odstranimo 80 odstotkov in še to le, če so dovolj temne. Odstranitev dlak z miraDry® je, ob zmanjšanem potenju pazduh, edini trajni stranski učinek te terapije.

Delovanje miraDry®

Tehnologija miraWave™ ustvari nadzorovano toploto na delu, kjer se nahajajo žleze znojnice, in jih varno odstrani.

  • Pravilno položen nastavek se aktivira, zato boste občutili rahel vlek, ki nastane zaradi vakuuma. Slednji kožo in podkožje z žlezami znojnicami približa površini nastavka in tako omogoči večji učinek.
  • Sprosti se energija miraWaveTM, ki deluje na žleze znojnice in jih ciljano pregreje do te mere, da ne delujejo več.
  • Ker nastavek ob tem močno hladi povrhnjico, je koža pred delovanjem mikrovalov zaščitena.

Število ponovitev

Osebe z običajnim znojenjem pod pazduhami potrebujejo le eno terapijo, medtem ko tiste z diagnozo primarne aksilarne hiperhidroze potrebujejo dve. Učinek je v obeh primerih trajen.

Trajanje postopka miraDry®

Postopek miraDry® traja približno uro in pol, takoj po koncu so rezultati že opazni. Poseg miraDry® v Derma centru Maribor izvaja zdravnik, ki vam bo svetoval tudi najprimernejšo osnovno terapijo za celjenje kože po posegu.

Komu priporočamo miraDry®?

Za terapijo miraDry® se lahko odločite, če se v pazduhi potite le občasno, a vas to ovira pri poklicu in socialnih stikih, predvsem zaradi pojava madežev na oblačilih, neprijetnega vonja oziroma ne želite uporabljati antiperspirantov. Primerna je za osebe s hujšo obliko potenja pazduh, ki jo imenujemo primarna aksilarna hiperhidroza. Za te je značilno prekomerno potenje pazduh, pri čemer je potenje konstantno in ni povezano s telesnim naporom ali psihičnim stresom. Delovanje antiperspirantov pri teh ljudeh je časovno krajše ali povsem neučinkovito. V vseh primerih morate biti starejši od 18 let.

Kdaj v letu je primeren čas za izvedbo postopka miraDry®?

Postopek lahko opravimo kadarkoli v letu, neodvisno od zunanjih temperatur in stopnje potenja.

Koliko časa traja okrevanje?

Dan po postopku je potrebno mirovanje in izogibanje napornemu delu z rokami, kot je dvigovanje bremen, vožnja z avtomobilom ipd. Lahko se izvajajo lažja dela, kot je branje knjig, delo z računalnikom, sprehod v naravi ipd.

Kako boleč je postopek z miraDry®?

Postopek se izvaja v lokalni anesteziji, zato bolečine med posegom ne občutite in še nekaj ur po zaključku proti bolečini deluje lokalna anestezija. Dosledno sledite navodilom za nego kože pazduh po končanem postopku miraDry®, ki jih boste dobili od zdravnika in tako zmanjšali možnost za pojav neprijetnega občutka ali bolečine. V skoraj vseh, do sedaj opravljenih primerih zdravljenja potenja pazduh z miraDry® v našem Derma centru, po končanem posegu ni bilo pojava bolečine, ki bi trajala več dni in bi (pacienti) potrebovali zdravljenje s protibolečinskimi zdravili.

Naročanje in dodatne informacije

Za naročanje smo vam na voljo vsak dan od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 na telefonski številki:  064 12 80 15 ali preko e-pošte: info@derma-rogaska.si

Derma center Maribor
Aškerčeva 7, Maribor
+ 386 51 42 01 65
info@derma-mb.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

Derma center Rogaška
Zdraviliški trg 25,  Rogaška Slatina
+386 64 12 80 15
info@derma-rogaska.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

M-Marketing © 2022. Vse pravice pridržane.