Oblikovanje telesa

MEDICINSKA KRIOLIPOLIZA – trajna odstranitev maščobnih oblog.

Medicinska kriolipoliza je inovativnavisoko tehnološka in učinkovita tehnologija, ki odpravlja tudi najbolj trdovratne podkožne maščobe. Revolucionarna metoda odpravlja maščobe s pomočjo zamrzovanja maščobnih celic, z njo dosežemo do 30% zmanjšanje maščobnih celic po enem tretmaju. Učinek je trajen v primeru vzdrževanja stalne telesne teže.

Trajna odstranitev maščobnih oblog

V maščobnih celicah se ob uporabi posebne tehnologije hlajenja sproži postopek naravnega razkroja, ki se začne odražati v postopnem zmanjševanju maščobne plasti. Razpadle maščobne celice se nato preko limfnega sistema po naravni poti začnejo izločati iz telesa. Pri kriolipolizi dosežemo trajno odstranitev maščobnih oblog in ne samo začasne.

Kako poteka medicinska kriolipoliza?

Medicinska kriolipoliza je neinvaziven, neboleč in pri izbranih pacientih povsem varen postopek. Pri postopku na osnovi napredne tehnologije hlajenja zamrznemo maščobne celice, te se nato postopoma zmanjšajo in propadejo, njihova vsebina pa izloči po naravni poti. S tem dosežemo trajno odstranitev maščobnih oblog. Postopek ne vpliva na zmanjšanje tonusa kože.

Kakšne rezultate ponuja medicinska kriolipoliza?

Prvi rezultati so opazni že  15 dni po opravljenem postopku. Najboljši rezultati so vidni  3. oziroma 4. teden po postopku. Za optimalen rezultat se priporočajo 2 do 3 ponovitve postopka, vendar je število le-teh odvisno tudi od pacienta. Nekateri namreč dosežejo željene rezultate že po enem samem tretmaju.

Razlika med kriolipolizo in medicinsko kriolipolizo

Kriolipoliza je medicinski postopek. Opravljanje samega postopka kriolipolize pri nas ni zakonsko urejeno, zato jo lahko trenutno izvajajo tudi v prostorih, ki nimajo dovoljenja za medicinsko dejavnost. Ti prostori ne ustrezajo zakonsko zahtevanim standardom za tovrstne postopke. Naprave, ki jih ponudniki na trgu uporabljajo, se razlikujejo po velikosti aplikatorjev, najnižji temperaturi hlajenja, meritvah realne temperature tkiva (česar nekatere naprave niti nimajo) in jakosti vakuuma, nekatere celo nimajo dovoljenja za uporabo v medicinske namene.

Vsaka kriolipoliza ne glede na to, kje jo opravljajo, je medicinski postopek, saj je poseg v telo. Izbira primernih kandidatov za poseg in ustrezno zmogljiva naprava sta ključna za uspeh. Zavedati se moramo, da je to poseg v telo in se tudi zato imenuje medicinska kriolipoliza. Kot pri vsakem medicinskem postopku so tudi tukaj pri posamezniku lahko omejitve (indikacije in kontraindikacije), saj se lahko v najslabšem primeru pojavijo resni zapleti ali pa postopek nima pričakovanih končnih rezultatov.

V Derma centru Maribor/ Rogaška medicinsko kriolipolizo izvajamo le po temeljitem pregledu, pri katerem zdravnik ugotovi ali ste primerni za poseg in pod njegovim nadzorom. Naprava, ki jo uporabljamo, pa ima v Evropski uniji dovoljenje za uporabo v medicinske
namene, zato so zgoraj opisane skrbi odveč.


kriolipoliza

Pred in po treh terapijah kriolipolize

kriolipoliza

kriolipoliza

Copyright Derma center Rogaška 2021