Estetska dermatologija / Tehnologije

ULTHERA™

Ultherapy je terapija z napravo Ulthera, ki deluje na podlagi že desetletja znane ultrazvočne tehnologije. Ultherapy je neinvazivna metoda, ki energijo ultrazvočnih valov natančno dovaja v dermis in v globlje plasti kože, ne da bi pri tem poškodovala preostalo tkivo. Postopek omogoča natančno delovanje le na mestu, ki ga obdelujemo. Po postopku se sproži proces celjenja, s katerim se začne tvoriti nov kolagen, ki vpliva na tonus kože. Najpogosteje jo uporabljamo pri postopkih pomlajevanja v okolici oči, na licih, vratu in dekolteju, kadar je koža blago do zmerno povešena. Koža se začne obnavljati že takoj med postopkom, končni rezultat, pa je viden v dveh do treh mesecih.

Postopek

Dermatolog najprej s pomočjo ultrazvočne slike določi območje pod kožo, kjer bo potekal postopek. Ultrazvočna energija nato potuje na to mesto, kar sproži naravni odziv kože, ki začne tvoriti nov kolagen in obnavljati že obstoječega.

Rezultati

Obnavljanje vaše kože je proces, prav tako kot rast mišic. Vaše telo za oboje potrebuje čas. Že med postopkom se bo vaša koža začela obnavljati, končne rezultate, kot sta dvig in obnavljanje tonusa kože, pa lahko pričakujete v dveh do treh mesecih. Najpogosteje so takoj opazni delni dvig kože in tonusa ter občutek bolj napete kože, ki se razvijajo skozi prvi mesec po postopku, ko se pojavi tudi bolj gladka struktura kože. V drugem do tretjem mesecu  koža postane manj povešena , okolica oči postane bolj “odprta”, linija čeljusti je izrazitejša, zmanjša se obseg spodnjega dela obraza in podbradka.


Neinvazivni lifting in glajenje gub s fokusiranim ultrazvokom (prevod članka)

Ultherapy
Ultherapy

Copyright Derma center Rogaška 2018