Estetska dermatologija / Tehnologije

SUBLATIVNO POMLAJEVANJE

Sublativno pomlajevanje kože je nova in klinično testirana metoda pomlajevanja in obnavljanja kože, ki dovaja bipolarno radiofrekvenčno energijo v spodnje plasti kože. S pomočjo toplote se v spodnjih plasteh kože maksimalno stimulira tvorba kolagena, elastina in hialuronske kisline. Pri tem zgornje plasti kože ostanejo manj spremenjene po terapiji, kar omogoča hitro celjenje.

Trajanje postopka

Sam postopek traja manj kot eno uro. Pred postopkom se nanese krema, ki začasno omrtvi in s tem zmanjša neprijeten občutek med postopkom. Mnogi poročajo o  toplem, zbadajočem občutku, ko energija prodira v kožo.

Rezultati

Bolečina pri posegu je minimalna in jo je mogoče še dodatno ublažiti z uporabo anestezirajočih krem. Bistvena prednost terapije v primerjavi z ablativnimi metodami pomlajevanja je v krajšem času celjenja. Navadno takoj po postopku nastaneta rdečina in blažja oteklina, ki izgineta v nekaj urah ali dneh. Na površini koži so vidne okoli milimeter velike rjave točke, ki so posledica kontakta elektrod s kožo. Te izginejo po nekaj dneh in jih lahko prekrijemo s prekrivno kremo ali kremami za zaščito pred soncem ki vsebujejo cinkov oksid. Lahko pride tudi do nastanka na otip nekoliko hrapave kože, ki pa izgine brez posebnega zdravljenja. Bistvenega pomena je zaščita pred soncem, ki jo moramo po posegu izvajati z izogibanjem soncu in uporabo zaščitnih krem vsaj do popolne zacelitve kože. Drugih, bolj resnih stranskih učinkov, kot so motnje pigmentacije, izbruh aken, okužbe, dolgotrajna rdečina kože in brazgotine, ki so pogostejše pri uporabi ablativnih laserjev, do sedaj pri sublativnem pomlajevanju še niso bile opisane. Za doseganje najboljšega rezultata pri pomlajevanju obraza in glajenju gub, so potrebne vsaj dve do tri ponovitve v razmiku več kot treh tednov. Za glajenje brazgotin po aknah in brazgotinah, po poškodbah in operacijah na obrazu ter strij na telesu, je potrebnih več ponovitev postopka.
Pomlajevanje

Pred in dva meseca po eni terapiji.


sublativno-pomlajevanje

Pred in 6 mesecev po dveh terapijah.

Copyright Derma center Rogaška 2018