Sadne kisline

Sadne kisline, zaradi hidroksilne skupine v tako imenovanem alfa položaju, imenujemo tudi alfa hidroksi kisline ali krajše AHA (ang. Alpha Hydroxy Acids). Mednje sodijo glikolna, mlečna, citronska, jabolčna in mandljeva kislina.

V preteklosti so jih pridobivali iz sadja, rastlin in mlečnih izdelkov, danes pa je njihov primarni vir sintezna kemija. Povezava s sadjem je zato nekoliko zavajajoča, prav tako prepričanje, da so naravne in uporaba v vseh primerih popolnoma varna. V nižjih  koncentracijah (od 8 do 18 odstotkov) jih dodajajo kremam, losjonom in čistilnim penam, v višjih koncentracijah (od 20 do 70 odstotkov) so aktivna snov povrhnjih kemičnih pilingov. Uporabljajo se za posvetlitev kože in bledenje pigmentnih lis, zmanjšanje drobnih gub in glajenje povrhnjice, vlaženje ter zmanjšanje por na nosu in licih, zato ne preseneča, da so med uporabniki zelo priljubljene. Kreme z AHA ali površinski sadno kislinski kemični piling so tako primerni za neobčutljivo mastno kožo, ob težavah z komedonskimi aknami, od sonca poškodovani in zadebeljeni koži ali motnjah poroženevanja (ihtioza, keratosis pilaris). Učinki so s prostim očesom ali s primerjalno fotografijo opazni po dobrem mesecu dni.

Pomembno

Kemični pilingi ali kreme z AHA niso primerne za občutljivo ali poškodovano kožo oziroma kožo s seboroičnim ali atopijskim dermatitisom. Pred nakupom zato svetujmo vsem, da obiščete dermatologa in z digitalno analizo obraza VISIA spoznate svoj tip kože.

Polihidroski kilsine ali krajše PHA (ang. Poly Hydroxy Acids) so druga  generacija hidroksi kislin, po delovanju podobnih AHA, po kemični sestavi pa popolnoma drugačnih. Glukonolakton je namreč sestavni del kože in spodbuja njeno nadzorovano luščenje, jo vlaži in obnavlja ter pri tem ne povzroča prehodnega  povečanja občutljivosti na sonce, kar je tipično za kreme z AHA.

Podobne učinke zaznamo tudi pri uporabi maltobionske kisline, ki izrazito poveča vlažnost povrhnjice in deluje močno protivnetno. Ker ne povzroča draženja, je posebej primerna za občutljivo, suho, razdraženo kožo po kemičnem pilingu in drugih posegih ali za zdravljenje rosaceje.

Tretja generacija hidroksi kislin je laktobionska kislina, ki gladi gube, izravna neenakomerne ten ter hrapavo površino in zmanjšuje povečane pore. Povzroča neopazno luščenje, spodbuja obnavljanje in intenzivno vlaženje ter pomirja. Posebej primerna je za zelo suho, razdraženo in pordelo kožo ter za zdravljenje rosaceje.

Prodajno spletno mesto krem z AHA in PHA je www.neostrata.si.

Galerija

  • Pred in po uporabi kreme z AHA.

  • Izboljšanje sijaja kože pobleditev lis po seriji kemičnih pilingov z AHA.

  • Pred in po seriji kemičnih piligov s sadnimi kislinami.

  • Izboljšanje površine kože po uporabi krem z AHA

Naročanje in dodatne informacije

Za naročanje smo vam na voljo vsak dan od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 na telefonski številki:  064 12 80 15 ali preko e-pošte: info@derma-rogaska.si

Derma center Maribor
Aškerčeva 7, Maribor
+ 386 51 42 01 65
info@derma-mb.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

Derma center Rogaška
Zdraviliški trg 25,  Rogaška Slatina
+386 64 12 80 15
info@derma-rogaska.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

M-Marketing © 2022. Vse pravice pridržane.