Resorbilne niti APTOS

Sodobna medicina omogoča mnoge pristope, s katerimi koži vračamo lepoto in privlačnost, izgubljeno skozi leta staranja.

 Ena izmed njih so resorbilne niti APTOS, ki so sodobna in varna rešitev težav staranja kože, saj s pomočjo tehnologije niti koži povrnemo atraktivni videz, popravimo pomanjkljivosti na obrazu in telesu, ublažimo nedavne nastale ali izrazite znake staranja.

Povešena koža, gube in sprememba oblike obraza zaradi povešanja mehkih tkiv so pogosti znaki staranja. V Derma centru Rogaška in Maribor za odpravo teh znakov staranja uporabljamo resorbilne niti APTOS, ki so narejene iz poli-mlečne kisline, kaprolaktona in hialuronske kisline. Prav njihova sestava je pomembna dodana vrednost, saj se po vstavitvi v kožo začno razgrajevati s pomočjo telesu lastnih mehanizmov, pri tem pa pride do spodbujanja nastanka novega kolagena in kapilar. Poleg učinka liftinga, slednje podaljša učinek delovanja niti, gladi površino kože, drobne gube, poenoti ten in okrepi tonus.

Resorbilne niti APTOS sodijo med minimalno invazivne postopke pomlajevanja, kljub temu pa lahko v izbranih primerih dajejo učinek, kot smo ga vajeni po kirurških posegih. Vrsto niti in način aplikacije vam bo predstavil zdravnik med pregledom oziraje se na vašo starost in stopnjo težavnosti. Trajanje učinka resorbilnih niti je 2-3 leta, kar je odvisno od individualnih značilnosti pacienta, načina življenja in upoštevanja navodil za nego kože po posegu.

10 prednosti pomlajevanja z resorbilnim nitmi APTOS

Preverite, kakšne so prednosti pomlajevanja z resorbilnim nitmi APTOS:

 1. Dvojni učinek: lifting in pomlajevanje kože (novotvorba kolagen in kapilar).
 2. Minimalno invaziven poseg, ki poteka v lokalni anesteziji.
 3. Kratek poseg, ki traja od 15 do 40 minut.
 4. Varen poseg, pri katerem uporabimo niti iz preverjenih materialov, ki ne povzročajo draženja, alergije ali drugih posledic.
 5. Kratka rehabilitacija po posegu, ki je povezana s sprejemljivim nelagodjem.
 6. Učinek postopka je v nekaterih primerih primerljiv s kirurškimi posegi.
 7. Takojšen učinek, ki se stopnjuje do dveh mesecev po posegu.
 8. Minimalna možnost stranskih učinkov.
 9. Dolgoročni učinki (resorbilne niti: 1,5-2,5 let).
 10. Naravni videz po posegu.

Za koga je postopek primeren?

Resorbilne niti APTOS so kolekcija več serij vrst niti (Nano, Excellence in Light Lift), ki se uporabljajo za različne namene in z več pristopi. Izbira posamezne vrste niti in smiselna kombinacija prinese najboljši učinek pomlajevanja kože.

Z resorbilnimi nitmi APTOS lahko pri primernih kandidatih za poseg okrepimo kožo in podkožje na obrazu, vratu, rokah, prsnem košu, dekolteju, kolenih ali trebuhu, poleg tega napravimo lifting struktur, pomlajujemo kožo in dodamo volumen, kjer je to potrebno.

Učinek je viden takoj po postopku in se izboljšuje s časom zaradi novotvorbe kolagena in kapilar v koži. Po približno dveh mesecih je mogoče opaziti maksimalni učinek, ki traja nekaj let.

Glavne spremembe, ki jih lahko rešimo z uporabo resorbilnih niti APTOS, so:

 • povešena koža, ki ima oslabljen tonus,
 • izguba tonusa lic in pojav povešenega obraza okrogle oblike,
 • povešenje in spuščanje zunanjega dela obrvi,
 • pomanjkanje volumna,
 • pojav tankih linij in drobnih gub,
 • povešene veke,
 • gube v okolici oči,
 • poudarjene gube ob nosu in ustih,
 • povešeni ustni koti,
 • osebe s tankimi ustnicami,
 • povešena asimetrija obraza,
 • oslabljen tonus in gube na vratu in/ali dekolteju,
 • spremembe površine kože (neravna površina in pojav gub),
 • ponovni pojav oslabljenega tonusa kože nekaj let po opravljenem liftingu obraza in/ali vratu,
 • osebe z asimetrijo obraza,
 • pojav suhe kože na obrazu zaradi staranja,
 • podbradek,
 • izguba tonusa kože na trebuhu,
 • povešena koža nad koleni.

Pred posegom je potreben pregled pri zdravniku, med katerim bo določil indikacije in ugotovil, ali obstajajo kontraindikacije za poseg. Razložil bo potek posega in rehabilitacije, omenil možne prehodne stranske učinke.

Okrevanje po posegu

Obdobje okrevanja po posegu traja do dva tedna. Upoštevanje priporočil za nego kože po posegu, ki jih boste prejeli od zdravnika, zmanjša nelagodje in možnost pojava zapletov. Na območju izvedbe posega se lahko pojavijo manjše otekline in/ali modrice. Redkeje je opaziti blago asimetrijo in bolečino. Vsi našteti pojavi so normalni med procesom okrevanja po minimalno invazivnem posegu

Po posegu boste prejeli tudi pisna navodila za nego kože po vstavitvi resorbilnih niti APTOS, ki vam bodo v pomoč v času okrevanja.

Komu postopek odsvetujemo?

Postopek z resorbilnimi nitmi APTOS ni primeren za osebe z naslednjimi težavami:

 • znana alergija na plastične materiale, vsadke ali trajna polnila,
 • vnete akne ali drugo vnetje kože na mestih vstavljanja niti,
 • nagnjenost k nastanku keloidov,
 • avtoimune bolezni, skeloredermija, sarkoidoza, amiloidoza itd.,
 • zdravljenje z antikoagulanti (Marevan, Aspirin, Pradaxa itd.),
 • hemofilija,
 • neurejen visok krvni tlak,
 • neurejena sladkorna bolezen z zapleti,
 • bolezni vezivnega tkiva (sistemski lupus, dematomiozitis itd.),
 • nevrološke in psihiatrične bolezni,
 • menstrualni ciklus (1. teden),
 • nosečnost in dojenje,
 • rak in kemoterapija,
 • hepatitis B & C, HIV,
 • porfirija,
 • predhodno vstavljeni trajni vsadki.

Miti in predsodki o resorbilnih nitih APTOS

Lifting obraza, vratu in okrepitev kože na trupu in stegnih z resorbilnimi nitmi APTOS je eden od najbolj naprednih nekirurških estetskih postopkov, ki ustreza sodobnim standardom in pričakovanjem pacientov. Niti APTOS se v svetu z uspehom uporabljajo že več kot 25 let. So varna in učinkovita metoda, s pomočjo katere je mogoče izboljšati zmerne znake staranja in nepravilnosti na koži. Kljub temu se še vedno pojavljajo predsodki o resorbilnih nitih (na splošno, ne velja samo za APTOS), ki so posledica nepoznavanja te izjemno učinkovite metode pomlajevanja kože.

Najpogostejši miti, povezani s postopkom pomlajevanja z nitmi, so:

Mit 1.  Po posegu, se zmerja pojavijo velike modrice in otekline.

Resnica: vsak poseg v kožo in podkožje povzroči nastanek minimalne otekline, v nekaterih primerih tudi manjše modrice, ki pa hitro izginejo. Večje modrice se lahko pojavijo v redkih primerih zaradi poškodbe manjših žil ali zaradi značilnosti posameznika – nagnjenosti k modricam, jemanja določenih zdravil ali prehranskih dodatkov.

Mit 2.  Poseg z nitmi vpliva na omejitev obrazne mimike.

Resnica: resorbilne niti APTOS ne vsebujejo botulinskega toksina ali drugih substanc, ki bi začasno vplivale na delovanje obraznih mišic. Postopek vstavljanja niti nikakor ne vpliva na aktivnost obraznih mišic, z izjemo v obdobju okrevanja takoj po posegu, ko se priporoča omejiti izrazito obrazno mimiko, kar bi lahko vplivalo na premik niti in zmanjšanje njihovega učinka. Po nekaj dneh, ko se niti dokončno namestijo v podkožju, obrazna mimika nima več vpliva na njihov položaj.

Mit 3.  Po poteku obdobja delovanja nit, jih moramo odstraniti iz kože.

Resnica: obstajata dve glavni skupini niti: resorbilne in neresorbilne.

V Derma centru Maribor/ Rogaška uporabljamo resorbilne niti APTOS, ki so sestavljene iz materialov, ki postopoma razpadejo in se resorbirajo s pomočjo telesu lastnih mehanizmov v obdobju približno leta dni. V tem procesu nastane trak kolagena, ki nadomesti nit, zato lifting efekt in učinek pomlajevanja na kožo traja dalja časa, tudi do tri leta. Trajanje učinka je odvisno od fizioloških značilnosti posameznika, stila življenja in upoštevanja priporočil v obdobju okrevanja po posegu. Obstajajo tudi pomembne razlike v delovanju in trajanju učinka v primerjavi s cenejšimi resorbilnimi nitmi iz polidoxanona (t. i. PDO niti) drugih proizvajalcev, ki ne spodbujajo nastanka kolagena.

Mit 4.  Uporaba resorbilnih niti za lifting obraza in vratu je ovira za izvedbo k kirurškega liftinga obraza.

Resnica: prisotnost resorbilnih niti APTOS ni kontraindikacija za kirurški poseg ali druge estetske posege. Pred načrtovanim estetskim posegom morate zdravnika seznaniti o vseh predhodnih posegih na koži, vključno z nitmi.

Mit  5. Po posegu z nitmi na obrazi se lahko pojavijo neravnine in izbokline.

Resnica: nekaj dni po posegu se lahko pojavijo manjše modrice, neravnine, blaga asimetrija in manjše otekline. Ti znaki niso vzrok za preplah, saj izginejo v enem do dveh tednih. V primeru, da so vidni več kot 3 tedne, priporočamo ponovni pregled pri zdravniku.

Mit 6.  Obrisi niti se vidijo pod kožo.

Resnica:  po posegu, pri katerem so bile niti pravilno vstavljene, jih ni mogoče videti, saj se nahajajo 3-5 mm pod površino kože.

Še to: Glavni dejavniki tveganja za nastanek zapletov pri ali po posegu so:

 • Usposobljenost in izkušnje zdravnika. Zdravnik, ki izvaja posege, mora biti podučen o postopku s strani ekspertov APTOS in pridobiti ustrezen certifikat.
 • Individualne lastnosti pacienta: V primeru, da zdravnik ni seznanjen z vašo medicinsko zgodovino (pretekle in/ali sedanje bolezni, zdravila, posegi…) je lahko rezultat posega z resorbilnimi nitmi APTOS nepredvidljiv.

Če se niste jasno pogovorili z zdravnikom o svojih pričakovanjih in pričakovanem učinku niti, lahko slednje negativno vpliva na dojemanje učinka resorbilnih niti

Galerija

Naročanje in dodatne informacije

Za naročanje smo vam na voljo vsak dan od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 na telefonski številki:  064 12 80 15 ali preko e-pošte: info@derma-rogaska.si

Derma center Maribor
Aškerčeva 7, Maribor
+ 386 51 42 01 65
info@derma-mb.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

Derma center Rogaška
Zdraviliški trg 25,  Rogaška Slatina
+386 64 12 80 15
info@derma-rogaska.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

M-Marketing © 2022. Vse pravice pridržane.