Polnila iz mlečne kisline – Sculptra, Lanluma, Olidia

Biokompatibilna in biorazgradljiva poli-L-mlečna kislina

Poli-L-mlečna kislina (PLLA) je edinstveno polnilo za obraz in tudi druge dela telesa, ki nadomešča izgubo volumna kože in podkožja, kar se zgodi med staranjem. Polnilo je znanstveno zasnovano tako, da spodbuja naravno rast kolagena, elastina in hialuronske kisline in zato koži povrne z leti izgubljeni volumen. Učinek traja do dve leti, v nekaterih primerih tudi dlje. Spada v skupino t. i. stimulacijskih polnil, ki izkoriščajo telesu lastne mehanizme za obnavljanje količine kolagena v koži in po tem principu obnovijo volumen kože. Mlečna kislina lahko koži povrne svežino in mladosten videz.

Tradicionalna dermalna polnila, ki se danes pogosto uporabljajo, so večinoma iz  hialuronske kisline (in dodatkov). Delujejo po principu nadomeščanja izgubljenega volumna s hialuronsko kislino in tako zgladijo gube ter nadomestijo manjkajoči volumen. Delovanje takšnih polnil je večinoma od šest mesecev do leta dni, redkokdaj dlje. Lahko se injicirajo po celem obrazu, tudi v okolici oči in čelu in ustnicah.

Polnila iz PLLA (Sculptra®, Lanluma® ali Olidia®) deluje drugače. Obnavljajo izgubljeni volumen tako, da spodbujajo rast vašega lastnega kolagena in omogočajo, da postopoma dosežemo naravno mladostni videz obraza. PLLA lahko povrne bolj mladosten, naravni videz, ki traja večinoma do dve leti in tudi dlje.

Kje se PLLA uporablja?

Uporablja se za zmanjšanje plitvih in globokih gub na obrazu, povešenih lic in vdrtih področij na sencah. Uporaba ni priporočljiva na čelu, v okolici oči in ust. V posebni razredčitvi se lahko za pomlajevanje kože uporabi tudi na dekolteju, in drugje na  telesu (nadlahti, trebuh, stegna).

Kako deluje PLLA?

Mlečna kislina lahko povrne koži svežino in mladosten videz.

PLLA spodbudi delovanje celic v usnjici – fibroblastov, ki tvorijo kolagen in elastin in hialuronsko kislino, kar sproži obnovitev kože. PLLA se v koži sčasoma razgradi na vodo in ogljikov dioksid, med tem ko ogrodje iz kolagenih vlaken ostane in dalj časa obrazu daje volumen ter za mladostni videz značilno obliko. Sinteza kolagena v koži je proces, ki traja več mesecev, zato je najboljše učinke opaziti 4-6 tednov po posegu. Učinek kasneje se narašča, doseže svoj vrhunec šesti mesec po posegu in traja 14-25 mesecev oziroma tudi dalj časa, kar je odvisno od individualnih posebnosti posameznika.

Za doseganje vidnih in stabilnih učinkov priporočamo izvedba 2-3 ponovitev injiciranja PLLA z intervalom 1-2 meseca.

PLLA je primerna za:

  • Globoke gube med nosom in usti, imenovane tudi smejalne gube.
  • Linije pod kotički ust (marionetne linije).
  • Gube na bradi.
  • Ostale obrazne gube.
  • Obnovo obraznega volumna ter popravo povešenih lic in obrisov obraza.
  • Glajenje brazgotin po aknah.
  • Pomlajevanje površine kože na obrazu, dekolteju in nadlahteh, trebuhu, stegnih.

Rezultati so videti popolnoma naravno!

PLLA pomaga telesu, da postopoma poveča količino lastnega kolagena. S polnilom iz PLLA lahko pričakujete, da boste videli subtilno, stalno zmanjševanje tankih linij in gub ter dosegli mladostnejši videz. Rezultati bodo takoj po posegu opazni na popravljanju volumna obraza, dodatno izboljšanje površine kože pa pričakujte po približno 4 -6 tednih. Običajno je za dosego pričakovanih rezultatov treba narediti 2 do 3 aplikacije. Po koncu vašega postopka pomlajevanja s PLLA bodo rezultati trajali večinoma do 2 leti, v nekaterih primerih tudi dlje.

Pomembni varnostni napotki

PLLA se ne sme uporabljati, če ste alergični na katero koli sestavino preparata, ali ste imeli v preteklosti pojav keloida ali hipertrofičnega brazgotinjenja. Preparat s PLLA ne sme biti injiciran v kožo, medtem ko imate okužbo kože ali vnetje na območju zdravljenja. Preparata ni dovoljeno aplicirati v območje ustnic. Uporaba na koži v bližini oči ni priporočljiva.

Nezaželeni učinki lahko vključujejo nelagodje na mestu injiciranja, rdečino, modrice, krvavitve, srbenje in otekanje. Drugi neželeni učinki so lahko majhne zatrdline pod kožo, ki se včasih občutijo pri pritisku na obravnavanem področju. Zabeleženi so tudi pojavi manjših podkožnih zatrdlin, ki nastanejo kasneje, lahko v povezavi z vnetjem. Slednje je mogoče rešiti z dodatno obravnavo pri zdravniku.

POMEMBNO: po injiciranju poli-L-mlečne kisline (PLLA)  je prvih 5 dni potrebna globoka masaža območij, kjer se nahaja polnilo. Zdravnik vam bo podal vsa potrebna navodila. Masaža omogoči enakomerno razporeditev PLLA v podkožju.

Naročanje in dodatne informacije

Za naročanje smo vam na voljo vsak dan od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 na telefonski številki:  064 12 80 15 ali preko e-pošte: info@derma-rogaska.si

Derma center Maribor
Aškerčeva 7, Maribor
+ 386 51 42 01 65
info@derma-mb.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

Derma center Rogaška
Zdraviliški trg 25,  Rogaška Slatina
+386 64 12 80 15
info@derma-rogaska.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

M-Marketing © 2022. Vse pravice pridržane.