Estetska dermatologija

MIKROPIGMENTACIJA – PERMANENTNI MAKEUP

Z mikropigmentacijo dosežemo naravno oblikovanje in korekcijo obraza, na novo opredelimo poteze, izpopolnimo ali nadomestimo tisto, kar je narava pozabila ali odvzela in vas osvobodimo vsakodnevnega osnovnega ličenja. Primerna je za vsakogar, ki si želi negovan in prefinjen videz 24 ur na dan, če ste pogosto v časovni stiski, za športnice, zelo aktivne in tiste, ki zaradi alergij, denimo senenega nahoda, ne morejo uporabljati ličil.

Postopek

S tanko iglo pod površino kože, nekje do tretje plasti oziroma 0,4 mm, vnašamo obstojno pigmentacijo, ki zaradi naravnega obnavljanja kože v nekaj letih zbledi.

Kje jo lahko naredimo?

Lepo oblikovane obrvi podelijo obrazu urejen videz, četudi ni naličen. Morda pa ne morete brez črte na veki? Lahko se odločite tudi za zelo tanko, skoraj neopazno med trepalnicami, ki bodo zato videti gostejše. Ali za poudarjanje ustnic, izboljšanje nejasne oblike, rahlo povečanje ali prikrivanje manjših gubic v okolici. Zaradi matiranega videz po mikropigmentaciji priporočamo uporabo glosa ali vazelina.

Z izrisom dlačic prav tako lahko priskočimo na pomoč osebam z redkimi lasmi ali pri njihovi izgubi, nadomestimo areole po rekonstrukciji dojke, po operativnem posegu prikrijemo brazgotino ali po kemoterapiji ponovno definiramo obrvi.

Copyright Derma center Rogaška 2021