Estetska dermatologija

MEZOTERAPIJA

Mezoterapija je medicinski postopek, pri katerem s pomočjo izjemno tankih igel v podkožje vbrizgamo aktivne bioidentične snovi, ki so tudi sicer sestavni gradniki našega telesa. Z leti namreč še posebej količina hialuronske kisline upada, zato koža postane suha, manj sijoča, z drobnimi gubami. Učinke ob nadomeščanju hialuronske kisline z mezoterapijo v glavnem opazimo kot povečanje vlažnosti in ne toliko volumna ali glajenja globokih gub. Lahko jo uporabimo samostojno ali se odločimo za kombinacijo z vitamini, minerali in antioksidanti, odvisno od težav, ki jih želimo odpraviti. Za razliko od tiste v polnilih, ni prečno vezana, zato je odpornejša na razgradnjo zaradi delovanja encimov.

Izvajanje in ponavljanje

Postopek v krajšem obdobju, od dveh do šestih tednov, ponovimo vsaj trikrat, rezultat nato vzdržujemo vsake tri mesece. Mezoterapijo lahko kombiniramo še z drugimi neinvazivnimi metodami pomlajevanja, kot so: uporaba polnil, botulinskega toksina, mikrodermoabrazija in zelo povrhnji ter povrhnji kemični piling.

Ali boli?

Vsako zbadanje kože je boleče, še posebej, če ga je treba v kratkem času narediti več desetkrat. Za blaženje bolečine uporabljamo hlajenje z ledom ali posebne anestetične kreme. Tako postopek postane znosen in ne povzroči večjih bolečin, ki bi vas odvrnile od ponovitve.
Mezoterapija


Copyright Derma center Rogaška 2021