Odstranjevanje dlak z laserjem, ELOS™ tehnologijo in elektrolizo

Poraščenost različnih delov telesa je za marsikoga moteča. Na srečo danes poznamo veliko metod za njihovo odstranjevanje. Pri tem je ključno, da se odločite za obisk usposobljenega zdravnika, z ustreznim znanjem in dovoljenjem za uporabo učinkovitih naprav.

Ponudba na trgu je namreč široka, a še zdaleč ne enako kakovostna, zanesljiva in varna.

Zmanjšanje števila dlak z dlačnim laserjem je primerno tako za ženske kot moške. Uporabimo ga lahko na vseh delih telesa, razen okoli oči. S posebnim nastavkom pri vseh tipih kože odstranimo tudi svetle in rdeče dlake, a je treba postopek večkrat ponoviti.

Trajno odstranitev dosežemo le z elektrolizo, ki je primerna za manjša področja in posamezne, na lasersko odstranjevanje odporne dlake vseh barv, tako na obrazu kot drugje. Zaradi njihove neenakomerne rasti je postopek prav tako treba večkrat ponoviti, vse dokler ne obdelamo vseh dlak.

V Derma centru Rogaška/Maribor lasersko epilacijo nadzoruje dermatolog, zato je odstranjevanje varno in učinkovito.

Kaj je ELOS™

Napredna tehnologija ELOS™ iz začetka drugega tisočletja deluje po principu vzajemnega delovanja optične energije in radiofrekvenčnega toka (akronim, ang.: ELectro Optical Synergie). Njena prednost pred laserskimi* ali IPL sistemi**, ki uporabljajo le prvo, je v nižji optični energiji za pregrevanje ciljanih struktur in melanina v dlaki, ki se nahaja globoko v podkožju. Zato je tudi manjša verjetnost nastanka stranskih učinkov, ki so posledica pregrevanja povrhnjice. Ob sočasnem delovanju radiofrekvečnega toka, optična energija po predhodno segreti strukturi steče hitreje in bolj usmerjeno, kar povzroči poškodbo dlačnega mešička, brez okvare okolnih struktur.

Rast dlak in odstranjevanje

Ciklusi rasti dlak pa ne potekajo sočasno in odstranitev z ELOS™ tehnologijo ali drugimi napravami je mogoča le v anageni fazi oziroma v fazi rasti. Največji odstotek teh se nahaja na lasišču, bradi in nad zgornjo ustnico, kjer je njihova gostota tudi največja, najmanj pa na podlahteh, stegnih ter golenih. Trajanje mirovanja rasti je najdaljše na nogah, najkrajše nad ustnico.

Na učinkovitost odstranjevanja vplivajo še globina dlak, spol, starost, hormonski vplivi, zdravila in še kaj, zato je popoln rezultat nemogoče pričakovati že po enem postopku, z eno vrsto energije ter valovne dolžine in enakim trajanjem svetlobnega pulza. Včasih je pretirana poraščenost tudi posledica nekaterih bolezni, ki jih prepozna dermatolog. V takšnih primerih je odstranjevanje z laserjem, brez sočasnega zdravljenja osnovne bolezni, neučinkovito.

Razlike v delovanju laserjev, IPL sistemov, epilatorjev za domačo uporabo in tehnologije ELOS™

Laserski in IPL sistemi morajo zgolj z enim virom energije povzročiti dovolj veliko toplotno poškodbo dlake, da ta preneha rasti. V primeru, da je prenizka, dosežemo le podaljšano obdobje manjše rasti, ki se po nekaj mesecih normalizira. Podoben učinek dosežemo tudi z epilatorji, ki delujejo po principu IPL tehnologije z zelo nizko izhodno močjo in jih lahko kupimo v prosti prodaji. Z laserji ali IPL sistemi pa je enako neučinkovito tudi odstranjevanje svetlejših dlak, saj absorpcija svetlobe v njih ni dovolj velika. Za razliko od naštetih tehnologija ELOS™, kot že rečeno, uporablja dva različna vira energije, zato je učinkovita tudi na svetlih, sivih, in rdečih dlakah.

Popolna odstranitev vseh dlak

Na telesu je več milijonov dlačnih foliklov, od katerih je le manjši del v fazi rasti, zato je nerealno pričakovati, da bodo uničeni vsi hkrati. Trajna odstranitev se namreč zgodi, ko je dlačni mešiček toplotno tako poškodovan, da dlaka ne more več rasti. Zato tudi tistih v spečih dlačnih mešičkih in tankih, kratkih svetlih, tako imenovanih velusnih dlakah, ki jim pogovorno rečemo puh, ni mogoče odstraniti.

Trajno zmanjšanje števila in velikosti dlak z uporabo dlačnih laserjev, tehnologijo IPL ali ELOS je tako mogoče le z več ponovitvami. Splošno pravilo povsod na telesu je, da potrebujemo nekje med tri do dvajset ponovitev, kar je v povprečju od šest do deset krat, v časovnem razmiku od meseca do dveh in pol, odvisno, kje nas motijo.

Kljub vsemu trajanja ter povsem natančnega števila epilacij ni mogoče predvideti, zaradi različne gostote dlak, individualne občutljivosti na bolečino in drugih dejavnikov, povezanih z barvo kože ter posledično z energijskim tokom naprave, uporabljeno tehnologijo, izkušenj izvajalca in do danes nepojasnjenih vzrokov različne učinkovitosti naprav pri posameznikih.

Galerija

Naročanje in dodatne informacije

Za naročanje smo vam na voljo vsak dan od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 na telefonski številki:  064 12 80 15 ali preko e-pošte: info@derma-rogaska.si

Derma center Maribor
Aškerčeva 7, Maribor
+ 386 51 42 01 65
info@derma-mb.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

Derma center Rogaška
Zdraviliški trg 25,  Rogaška Slatina
+386 64 12 80 15
info@derma-rogaska.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

M-Marketing © 2022. Vse pravice pridržane.