GOURI – tekoči spodbujavalec nastanka kolagena s polikarprolaktonom

Danes si vedno več ljudi želi obdržati svoj naraven videz in preprečiti staranje kože. Koža brez nepravilnosti je cilj, ki si ga najbolj želimo. Na tržišču ni bilo primernih izdelkov, ki bi ciljano delovali le na pomlajevanje kože. Polnila iz hilauronske kisline lahko nadomestijo s staranjem povzročeno izgubo volumna podkožja, botulinski toksin deluje le na aktivnost mimičnih mišič ipd. GOURI – prvi povsem tekoči spodbujavalec nastanka kolagena s polikarprolaktonom (PCL) je eden od redkih spodbujevalcev nastanka kolagena, ki je namenjen za pomlajevanju kože obraza.

Kaj je Gouri?

GOURI je narejen iz polikarprolaktona, ki je že več desetletij znan biopolimer, ki se uporablja v medicini. Je osnovna sestavina stimulacijskega polnila Ellanse, ki ima poleg nadomeščanja volumna še lastnost pomlajevanja kože. Zaradi oblike sestave v obliki majhnih kroglic, sfer, Ellanse deluje kot polnilo. Nasprotno temu, je GOURI v obliki raztopine molekule kaprolaktona in ne deluje kot polnilo. Po injiciranju se sam enakomerno razporedi po celotni površini kože obraza, spodbuja nastanek koži lastnega kolagena s stimulacijo celic kože, fibroblastov. Novo nastali kolagen obnovi količino kolagena v koži, ki je bila izgubljena s staranjem.

Zakaj je kolagen ključen za mladosten videz?

Kožni kolagen je pomembna molekula vezivnega tkiva kože, ki nudi podporo koži in je ključna pri njenem pomlajevanju. Samo konstantna in dovoljšna novotvorba kolagena lahko omogoči pomladitev videza kože, prepreči nastanek novih in poglobitev obstoječih gub in drugih znakov staranja. Slednje lahko dosežemo z uporabo laserjev, radiofrekvence, ionske plazme, globokim kemičnim pilingom, vendar je pri izvedbi teh zmeraj obdobje okrevanja, ki traja nekaj dni do tednov, odvisno od intenzivnosti delovanja naprav ali kemičnega pilinga na kožo. Tega pri uporabi GOURI praktično ni.

Kakšne so prednosti GOURI?

Prednosti GOURI – spodbujevalca nastanka kolagena pred običajnimi polnili, so:

 1. GOURI je raztopina polikaprolaktona, ki se po injiciranju razporedi po celotni površini kože obraza, pri tem pa ni možnosti nastanka zatrdlin, prekomernega kopičenja na mestu injiciranja ali zapore žil (izjemno redek stranski učinek pri uporabi polnil).
 2. GOURI je spodbujevalec nastanka kolagena, katerega učinek daje popolnoma naraven videz. Primeren je za paciente, ki se bojijo, da bi polnila spremenila njihov videz. Injicira se samo na 10 mestih na obrazu, od koder se nato sam enakomerno razporedi.
 3. GOURI je izredno » topen« v koži, zato ga lahko injicirano tudi v bližino anatomsko tanke kože vek, kjer pomladi kožo, zmanjšanja drobne gube in t. i. solzne kanale.

Kdo je primeren kandidat za GOURI?

GOURI je najbolj primeren za osebe, ki imajo začetne ali zmerno izražene znake staranja kože, kot so tanke linije in manjše gube v okolici oči ali na obrazu. Še posebej je primeren za osebe, ki želijo imeti ali obdržati naraven videz svojega obraza, saj GOURI deluje na osnovno posledico staranja kože in spodbuja nastanek novega kolagena, ki naredi kožo sijočo, gladko, zmanjša gube in izboljša tonus. GOURI deluje tudi pri osebah z napredovalimi znaki staranja kože obraza, vendar je pri njih potrebnih več ponovitev postopka in izvedba drugih oblik pomlajevanja kože.

Komu odsvetujemo poseg?

Kontraindikacije za GOURI so večinoma podobne tistim posegom v estetski dermatologiji, ki se izvajajo z uporabo injekcij:

 • jemanje zdravil in prehranskih dodatkov, bolezni krvotvornih organov, ki vplivajo na strjevanje krvi,
 • aktivna bakterijska, glivna, virusna okužba na območju injiciranja,
 • aktivno kronično vnetje kože obraza (poslabšanje rosaceja, seboroični dermatitis, atopijski dermatitis itd.),
 • kožni rak na območju injiciranja,
 • splošno slabo zdravstveno stanje,
 • neurejena bolezen presnove (sladkorna bolezen, bolezen ščitnice),
 • jemanje protivnentnih zdravil, kortikosterodov, zdravil proti raku,
 • nerealna pričakovanja v zvezi z učinkom.
 • nosečnost in dojenje.

Kako poteka terapija z GOURI?

Terapija z GOURI se lahko izvaja vse leto. Število ponovitev je odvisno od začetnega stanja kože. Pri pojavu začetnih znakov staranja kože obraza je večinoma dovolj izvedba 1-2 posegov na leto. V primeru napredovalih sprememb staranja kože, je v začetku potrebno narediti 3-4 ponovitve na mesec dni in nato obnovitev čez 9-12 mesecev.

Galerija

 • GOURI - tekoči spodbujavalec nastanka kolagena s polikarprolaktonom

  Okolica oči in čelo | starost 40 let | pred in po 3 ponovitvah terapije z GOURI z injiciranjem na enem mestu v okolici oči in enem mestu na čelu | Vir: DEXLEVO Inc.

 • GOURI - tekoči spodbujavalec nastanka kolagena s polikarprolaktonom

  Starost 50 let | pred in po dveh terapijah z GOURI v okolici oči. Oteklina po posegu izgine v 2-3 urah | Vir: DEXLEVO Inc.

 • GOURI - tekoči spodbujavalec nastanka kolagena s polikarprolaktonom

  Okolica oči | pred in 3 mesece po prvi terapiji z GOURI | Vir: DEXLEVO Inc.

 • GOURI - tekoči spodbujavalec nastanka kolagena s polikarprolaktonom

  Cel obraz in okolica oči | starost 60 let | pred in po treh terapija z GOURI. Zadnja slika je posneta 1 mesec po tretji terapiji | Vir: DEXLEVO Inc.

Naročanje in dodatne informacije

Za naročanje smo vam na voljo vsak dan od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 na telefonski številki:  064 12 80 15 ali preko e-pošte: info@derma-rogaska.si

Derma center Maribor
Aškerčeva 7, Maribor
+ 386 51 42 01 65
info@derma-mb.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

Derma center Rogaška
Zdraviliški trg 25,  Rogaška Slatina
+386 64 12 80 15
info@derma-rogaska.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

M-Marketing © 2022. Vse pravice pridržane.