Botulinski toksin

Staranje kože je naraven proces, a s sodobnimi pristopi pomlajevanja lahko mladosten videz obdržimo veliko dlje.

Med zelo učinkovitimi metodami je injiciranje botulinskega toksina, splošno znano kot botoks, ki ga v estetski dermatologiji uporabljamo že 25 let, zelo učinkovit je tudi pri zdravljenju različnih bolezni in stanj, kot so mišični krči in spazmi, škiljenje, glavoboli ali potenje.

Učinki

Beljakovina, pridobljena iz bakterije Clostridium botulinum, sprosti oziroma začasno zmanjša delovanje določenih mimičnih mišic ter s tem nemudoma izboljša videz obraza, predvsem pri smejanju in gubanju čela med obrvmi. Če izrazne linije po posegu še naprej ostajajo poudarjene, priporočamo, da izberete katero od dodatnih terapij, kot so kemični piling, hialuronska kislina, sublativna radiofrekvenca – eMatrix ali frakcioniran CO2 laser.

Že po enem obisku

Rezultati so vidni najmanj tri mesece, večinoma šest, občasno trajajo celo dlje, odvisno od posameznika. Zelo pomembno je, da s premišljenim načrtom dosežemo skladnost potez, zato lahko le strokovnjak, po pregledu kože in delovanja mišic, oceni, kakšno količino botoksa potrebujete za najboljši rezultat. V težavnih primerih najprej injiciramo varna mesta, kjer učinek ne more biti premočan, in šele ob drugem obisku nekaj enot dodamo na mestih, kjer so mišice še zmeraj pretirano aktivne. Tako oblikujemo individualno shemo, ki jo s časom ponovimo. Moški običajno potrebujejo nekoliko večjo količino botoksa kot ženske. Zakaj? Vse to in več vam bo pojasnil dermatolog.

Galerija

Naročanje in dodatne informacije

Za naročanje smo vam na voljo vsak dan od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 na telefonski številki:  064 12 80 15 ali preko e-pošte: info@derma-rogaska.si

Derma center Maribor
Aškerčeva 7, Maribor
+ 386 51 42 01 65
info@derma-mb.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

Derma center Rogaška
Zdraviliški trg 25,  Rogaška Slatina
+386 64 12 80 15
info@derma-rogaska.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

M-Marketing © 2022. Vse pravice pridržane.