Estetska dermatologija

Pomlajevanje kože s peptidi

Številne raziskave trdijo, da terapije s peptidi in kot aktivne sestavine izdelkov proti staranju kože znatno izboljšajo videz drobnih linij in gub, kar potrjujejo tudi njihovi uporabniki. Peptidi so naravno prisotni v naših telesih, bimetrične peptide pa ustvarimo v laboratoriju. Slednje uporabljamo za pomlajevanje kože, njeno regeneracijo, preprečitev pigmentacij, ustavljanja izgube las in pospeševanje njihove rasti, topljenje telesne maščobe ter anticelulitne terapije.

V Derma centru Rogaška/Maribor vam zato ponujamo mezoterapijo s peptidi in izbrano kozmetiko Neostrata, ki vsebuje to sestavino.

Kako delujejo peptidi?

Peptidi imajo funkcijo programiranja delovanja celic s svojim sporočilom, ki jim ga prinašajo. Ko peptidi opravijo svojo funkcijo, se razgradijo in spremenijo v aminokisline, ki predstavljajo naravne temeljne gradnike našega celičnega sistema. Poglejmo primer: Z nanašanjem kolagena na kožo v obliki krem in serumov ne naredimo kaj dosti, saj zaradi svoje velikosti ta ne more prodirati v kožo. Če uporabimo peptide, ki zaradi svoje drobne strukture lažje prehajajo v globje plasti kože in tam posredujejo ‘lažni’ alarm, da je koža nedavno izgubila del svojega kolagena, ki ga mora nujno nadomestiti, ga proizvede več, kot bi ga sicer.

Mezoterapija s peptidi

Novost v estetski medicini je mezoterapija s peptidi. Mezoterapija je učinkovita metoda pomlajevanja kože obraza, vratu, dekolteja in rok, pri kateri s pomočjo drobnih iglic vnesemo v kožo aktivne snovi. Več o tem medicinskem postopku lahko preberete tukaj.

Prednost pred uporabo peptidov v kremah in serumih je ta, da jih z mezoterapijo vnesemo globje v kožo, kjer so lahko najbolj učinkoviti. V Derma Centru Rogaška/Maribor prisegamo na biometrične peptide, izdelane na podlagi obsežnih študij v južnokorejskem podjetju Caregen Co., Ltd, ki je v svetovnem merilu vodilno podjetje za peptide. Za pomlajevanje kože s peptidi uporabljamo visoko zmogljiv izdelek z vsebnostjo hialuronske kisline, ki kožo navlaži, in biometrične peptide.

Mezoterapijo s peptidi svetujemo ljudem, starim od 30 do 50 let, ki imajo normalno, suho ali mešano kožo. Odsvetujemo ga tistim, ki imajo debelo ali mastno kožo ali uporabljajo zdravila, ki redčijo kri.

Stranski učinki postopka so minimalni in so omejeni na mesto injiciranja, kjer se lahko pojavijo manjša oteklina, rdečina ali še bolj redko manjša modrica.

Učinki mezoterapije s peptidi

Posebej razvita formula odpravlja vidne pomanjkljivosti kože, s tem da ohranja njen naraven in zdrav videz. Zahvaljujoč tehnologiji počasnega sproščanja peptidov so učinki zdravljenja stabilni in dolgotrajni. Število tretmajev se določi glede na stanje kože posameznika, potrebni pa sta vsaj dve terapiji v razmaku dveh tednov. Učinki so vidni več mesecev.Kozmetika s peptidi

Peptide vsebujejo tudi kreme in serum iz linije Skin Active Premium NeoStrate, ki jih lahko kupite v našem centru ali v spletni trgovini. O najprimernejši kremi za vaš tip kože vam bo z veseljem svetovalo naše strokovno osebje.

 Znanstveno je dokazano, da biometrični peptidi v kremah in serumih medicinske kozmetike po 12-tedenski uporabi dvakrat dnevno znatno povečajo sintezo kolagena in elastina zaradi učinkovanja  na kožne celice, fibroblaste. Ti veljajo za ključne celice v procesu regeneracije kože.

Copyright Derma center Rogaška 2018