Estetska dermatologija

POMLAJEVANJE KOŽE Z LASTNO TROMBOCITNO PLAZMO

Trombocitna plazma je stimulacija kožnih celic z lastno trombocitno plazmo, ki spodbudi lasten potencial celjenja.  Pridobljena je iz manjše količine centrifugata pacientove krvi. Z neposrednim vbrizgavanjem v kožo jo uporabljamo za stimulacijo pomlajevanja kože in nastanek novega kolagena, rast novih kapilar, za povečanje elastičnosti, tonusa in debeline kože ter za izboljšanje barve kože. Prav tako je namenjena dolgoročnemu glajenju gub, brazd ter hitrejšemu celjenju po estetskih posegih.

Postopek

Po pogovoru z dermatologom in pregledu vaše kože, vam bo medicinska sestra odvzela iz žile ustrezno količino krvi, iz katere se bo s centrifugiranjem pridobila  vaša trombocitna plazma. Postopek traja približno 15 minut. Nato vam bo zdravnik z injekcijsko iglo vbrizgaval plazmo v podkožje na mestu terapije.  Za preprečevanje neprijetnega občutka bolečine, se na mesto predhodno nanese anestetična krema.

Rezultati

Najhitrejše spremembe so opazne že po enem tednu, za dokončni rezultat pa je potrebo počakati vsaj 6 do 8 tednov. Postopek se glede na predhodno stanje kože in želen učinek lahko ponovi v nekaj tednih.

Opozorila glede jemanja zdravil

Nekatera zdravila, kot so na primer  Aspirin, Ibuprofen, Naprosin, Ketonal in njim podobna zdravila ter kortikosteroidi lahko upočasnijo postopek celjenja, zato se odsvetuje izvedba te terapije pri bolnikih, ki se vsakodnevno zdravijo z njimi. Priporočamo, da se o kontraindikacijah pogovorite z zdravnikom in da s seboj prinesete seznam vaših zdravil, ki jih redno uživate.Trombocitna plazma

Trombocitna plazma


Copyright Derma center Rogaška 2018