Estetska dermatologija

POLNILA ZA STIMULACIJO NASTANKA NOVEGA KOLAGENA

Polnila iz poli–mlečne kisline, kaprolactona ali Ca-hidroksipatita so inovativna kožna polnila, ki nadomeščajo izgubljen volumen podkožja in spodbujajo nastanek lastnega kolagena. Spadajo v skupino t. i. stimulacijskih polnil in so idealna izbira za vse, ki želijo naraven in svež videz obraza ali rok, ki traja dalj časa.

Vse tri vrste stimulacijskih polnil imajo enak način delovanja. Poleg takojšnje korekcije volumna delujejo na spodbujanje nastanka novega kolagena, kar omogoči podaljšano trajnost učinka v primerjavi s polnili iz hialuronske kisline, ki takoj popravijo volumen, a imajo zelo majhen učinek na nastanek novega kolagena.

Postopek

Polnilo v kožo injiciramo s pomočjo izredno tanke igle ali tope kanile. Takoj po posegu se pojavi učinek glajenja gub ali nadomeščanja volumna na licih ali drugi delih obraza, dekolteju ter hrbtiščih dlani.

Trajanje učinka

Zaradi delovanja polnil na popravljanje volumna, je učinek viden takoj po posegu in traja 2-4 leta ( odvisno od vrste stimulacijskega polnila). Od tretjega tedna do šestega meseca se zaradi nastanka novega kolagena pojavi tudi izboljašanje površine kože. Večina pacientov to opazi v času od 1 do 3 mesecev, osebe z debelejšo kožo tudi do 6 mesecev po posegu. Koža postane bolj gladka, z manj gubami in bolj sijoča.

Po posegu

Zdravnik vam bo dal natančna navodila za osnovno terapijo kože po posegu. Mesto injiciranja je po polnilih iz poli-mlečne kisline potrebno masirati večkrat na dan vsaj prvih 5 dni po postopku, pri kaprolaktonu in Ca-hidroksiapatitu to ni potrebno.


PREBERITE STROKOVNI ČLANEK
Polnila ellanse

Sculptra

Copyright Derma center Rogaška 2018