Estetska dermatologija

MEZOTERAPIJA

Mezoterapija je medicinski postopek, pri katerem vbrizgavamo aktivne snovi v kožo (mezoderm) s pomočjo izjemno tankih igel.

Pri mezoterapiji zmeraj vnašamo samo bioidentične snovi, to so tiste, ki se nahajajo v naši koži. Z leti njihova vsebnost upada, npr. hialuronska kislina, kar opazimo kot suho, manj sijočo kožo z drobnimi gubami. Ko z mezoterapijo vnašamo hialuronsko kislino, ki za razliko od tiste v polnilih ni prečno vezana in tako odporna na razgradnjo v telesu z lastnimi encimi, vidimo njene učinke v glavnem le na povečanju vsebnosti vode v koži, vlaženju, ne pa na ustvarjanju volumna in glajenju globokih gub. Obstajajo fiksne kombinacije hialuronske kisline z vitamini, minerali ali antioksidanti, poleg tega pa se lahko uporabijo posamično, odvisno od težav, ki jih želimo odpraviti.

Izvajanje in ponavljanje postopka

Postopek je potrebno ponoviti vsaj trikrat v krajšem obdobju, npr. 2–6 tednov, nato pa priporočamo vzdrževanje vsake tri mesece. Mezoterapijo lahko kombiniramo z drugimi ne invazivnimi metodami pomlajevanja kože, kot so: uporaba polnil, botulinskega toksina, mikrodermoabrazije in zelo povrhnjega  ter povrhnjega kemičnega pilinga.

Je postopek boleč?

Vsako zbadanje kože je boleče, še posebej, če ga je treba v kratkem času narediti več desetkrat. Za blaženje bolečine uporabimo hlajenje z ledom ali posebne anestetične kreme. Tako postopek postane znosen in ne povzroči večjih bolečin, ki bi paciente odvrnile od namere k ponovitvi postopka.
Mezoterapija


Copyright Derma center Rogaška 2018