Tehnologije

PRX-T33


Pomlajevanje kože z gelom PRX-T33 so od drugih metod razlikuje po tem, da pri postopku ne uporabljamo igel. Popolnoma neboleča metoda daje izjemne pomlajevalne učinke in ne zahteva okrevanja.


Kaj je PRX- T33?

Gel PRX-T33 je sestavljen iz hidrogen peroksida, triklorocetne in kojične kisline. Medsebojno delovanje aktivnih sestavin spremeni kemične lastnosti posameznih, tako da kislini v formuli ne povzročata zelo opaznega skelenja in luščenja kože. Bistvo delovanja je v prodiranju izredno nizke koncentracije vodikovega hidroksida v usnjico, ki spodbuja nastajanje in obnavljanja kolagena, elastina in hiualuronske kisline v koži ter sproščanje rastnih faktorjev. Koža se posledično zadebeli, postane bolj napeta in sijoča.


Prednosti in učinki PRX-T33 pred drugimi metodami pomlajevanja kože

Metoda pomlajevanja z gelom PRX-T33 je posebnost v svetu estetske medicine. Velja za nebolečo metodo, ki se izvaja brez uporabe igel in ne potrebuje obdobja okrevanja. Kljub temu pa lahko s ponavljajočimi terapijami dosežemo pri primernih kandidatih dramatičen učinek izboljšanja stanja.

Pri pomlajevanju kože z gelom PRX-T33 kožo spodbudimo k obnavljanju. Proces, poznan kot keratoplastični učinek, se dogaja v usnjici, kjer se s pomočjo spodbujanja celic začne tvoriti nova medceličnina (kolagen, elastin in hialuronska ksilina). Dodatno PRX-T33 deluje na povečanje receptorjev za rastne faktorje, kar pomembno poveča učinkovitost delovanja lastne trombocitne plazem (PRP) pri spodbujanju rasti las ali pomlajevanju kože.

PRX-T33 uporabljamo za:

– Izboljšanje tonusa kože, zaradi posledic predolgega in ponavljajočega se izpostavljanja soncu, na obrazu vratu, prsnem košu in drugih delih telesa.

– Glajenje gub na obrazu, vratu in dekolteju.

– Ožanje razširjenih por na obrazu.

– Brazgotine po aknah, poškodbah ali opeklinah.

– Izboljšamo lahko globino in videz strij.

– Spodbujanje rast las pri androgenetski alopeciji (v kombinaciji s PRP).


Kako poteka izvedba PRX-T33 terapije?

Terapija s PRX-T33 je varna in primerna za kožo pacientov, ki vsaj teden dni ne uporabljajo kislinskih krem, grobih zrnc, oziroma niso pred kratkim imeli izvedenih postopkov, ki povzročajo luščenje ali celjenje kože.

Kožo pred nanosom PRX-T33 gela očistimo in premažemo s tankim slojem poseben tekočine. Sledi nanos gela, ki se lahko izvede z rokavico ali pripomočkom. Ko se prvi sloj nanosa PRX-TT3 posuši, se nanos ponovi nekajkrat, kar je odvisno od debeline in reaktivnosti kože. Ob nanašanju se ponekod občuti minimalno zbadanje. Koža nekoliko pobledi, takoj po posegu je viden učinek izboljšanja tonusa kože. Po posegu vam bomo svetovali kremo, ki prepreči nastanek suhe kože in luščenja ter fluid, s katerim se vzdržuje učinek terapije s PRX-T33.


Kako pogosto in v kakšnih razmikih se izvaja PRX-T33?

Pogostost izvedb terapije z gelom PRX-T33 je odvisna od tipa, debeline, stanja kože ali diagnoze sprememb, ki jih želimo izboljšati. Z zdravnikom se boste pogovorili o številu ponovitev terapije, trajanju intervalov med terapijami, možnostih vzdrževanja s posebno kozmetiko na domu, občasnih ponovitvah in možnostih kombiniranja z drugimi neinvazivnimi postopki, ki so na voljo v Derma centru Rogaška/Maribor.

Pri pomlajevanju kože obraza v povprečju priporočamo izvedbo 3-5 ponovitev v razmiku 1-2 tedna, nato sledi ponovitev čez 3-6 mesecev. Pri brazgotinah in strijah so razmiki najkrajši, pri spodbujanju rasti las pa najdaljši, okoli meseca dni.


Kdo ni primeren kandidat za izvedbo PRX-T33?

Postopka ne svetujemo osebam z atopijskim ali seboroičnim dermatitisom, poškodovano, razdraženo, občutljivo kožo, z znano alergijo na kojično kislino, trenutno potekajočim virusnim, bakterijskim ali glivičnim vnetjem na območju izvedbe, nosečnicam in doječim materam.


S katerimi neinvazivnimi postopki lahko kombiniramo PRX-T33 in zakaj?

Učinek delovanja kombinacije uporabe PRX-T33 z drugimi neinvazivnimi postopki daje večji učinek od posamične terapije. Lahko ga kombiniramo z mikrondilingom, mezoterapijo s hialuronsko kislino, Silhuette Soft resorbilnimi nitmi, frakcioniranim laserjem ali frakcionirano radiofrekvenco ter lastno trombocitno plazmo (PRP). Pri nekaterih od naštetih postopkov lahko po posegu pride do prehodnih pojavov, kot so rdečina, drobno luščenje, suha koža in posamične modrice.


Razlika med PRX-T33 in kemičnim pilingom

Učinek PRX-T33 na kožo ni povezan z luščenjem po posegu, kot je to pri kemičnem pilingu, pač pa z neposredno spodbudo kože k obnavljanju. Proces, poznan kot keratoplastični učinek, se dogaja v usnjici, kjer se s pomočjo spodbujanja celic začne tvoriti nova medceličnina (kolagen, elastin in hialuronska ksilina). Pojav je poznan kot keratoplastični učinek, ki je nasproten delovanju kemičnih pillingov, ki imajo ti. keratolitični učinek. Dodatno PRX-T33 deluje na povečanje receptorjev za rastne faktorje, kar pomembno poveča učinkovitost delovanja lastne trombocitne plazem (PRP) pri spodbujanju rasti las ali pomlajevanju kože. Kemični piling je poseg, pri katerem z uporabo kislin pride v prvi fazi do luščenja kože, t.i. keratolize. Slednje je signal, ki spodbudi celice v usnjici k obnavljanju osnovnih gradnikov kože, kar v končni meri izboljša tonus, sijaj, zgladi gube in poenoti ten kože. Luščenje je manj izrazito pri povrhnjem in zelo izrazito pri srednje globokem pilinguKoža obraza po dveh postopkih PRX-T33  z manj vidnimi gubami in tankimi linijami, bolj gladko površino in enakomernejšim tenom. Posnetek na desni je narejen 10 dni po drugem postopku.


Derma center Rogaška

+386 64 12 80 15
info@derma-rogaska.si


Derma center Maribor

+386 51 42 01 65
info@derma-mb.si


Obišči nas

Derma center Rogaška, Zdraviliški trg 25, Rogaška Slatina

Obišči nas

Derma center Maribor, Aškerčeva 7, Maribor (Poliklinika Spera)

Copyright Derma center Rogaška 2021