Zmanjšanje telesne teže

Komu je namenjeno hujšanje s pomočjo naprav za oblikovanje telesa?

  • Osebam, ki želijo pomoč pri začetku ali nadaljevanju hujšanja, sočasno s spremembo stila življenja in prehranskih navad.
  • Osebam, ki želijo hitrejši učinek hujšanja na najbolj odpornih mestih kot so spodnji del trebuha in boki, notranji del stegen.
  • Osebam, ki želijo vzdrževati doseženo stanje telesne teže in kompozicije telesa – stabilno razmerje med mišično maso in maščobo.

Z napravami za oblikovanje telesa ne moremo zmanjšati telesne teže. To bi pomenilo, da bi priklop na eno od naprav zadostoval, da bi se zmanjšala telesna teža na račun podkožne maščobe in tiste, ki se nahaja pod mišicami trebuha in obdaja notranje organe (imenuje se trebušna li visceralna maščoba). V primeru, da nas podkožna maščoba moti iz estetskih razlogov, je trebušna (visceralna) maščoba povezana z mnogimi boleznimi telesa, saj spodbuja kronično vnetje. Osebe s trebušno maščobo trpijo za katero od bolezni, ali pa so nagnjene k pojavu sladkorne bolezni, ateroskleroze, visokega krvnega tlaka, raka, artritisa in k številnim drugim boleznim. Za normalno telesno težo moramo skrbeti z redno telesno aktivnostjo, navadami, ki ne povzročajo bolezni, in prehrano, ki ne povzroča kopičenja maščobe v telesu.

Izguba telesne teže zaradi zmanjšanja maščobnih oblog je mogoča s povečano potrošnjo energije na račun mišičnega dela ter zmanjšanja vnosa energijsko bogate hrane in pijač. Osebe s prekomerno telesno težo bodo hujšale, če bo dnevni vnos kalorij nižji od porabljene energije, ki je potrebna za vzdrževanje telesnih funkcij (delovanje srca, pljuč in drugih organov) in mišičnega dela (gibanje). Vzdrževanje telesne mase je stabilno, kadar je dnevna poraba energije enaka vnosu kalorij s hrano.

Kako lahko pomagamo hujšati z napravami za oblikovanje telesa?

Metabolni UZ je naprava, ki s pomočjo ultrazvočnih valov določene frekvence spodbuja sporočanje hormona nor-adrenalina iz živčnih končičev v trebušni (visceralni) maščobi. Hormon deluje na maščobne celice, tako da sprošča izločanje njihove vsebine v krvni obtok. Njihov volumen se zmanjša, zato pride po več ponovitvah do zmanjšanja volumna trebuha. Delovanje hormona je časovno omejeno na 45 minut, zato je takoj po posegu treba izvesti aerobno gibanje (sprehod, plavanje, kolesarjenje) v trajanju nekaj minut.

Kriosavna je naprava, ki za ohlajevanje celotnega telesa uporablja tekoči dušik. Krioterapija je znana in uveljavljena fizikalna terapije, ki se uporablja v rehabilitaciji za hitrejšo regeneracijo tkiv po poškodbah. Danes se uporablja tudi za regeneracijo po intenzivnem športu ali po poškodbah mišic. Ima učinek na spodbujanje imunskega sistema, pomirjanje vnetij kože in tudi na zmanjšanje telesne teže. Telo po nekajminutni potopitvi v plin dušik, temperature od minus 120 do 170°C,  prek zaznavanja s svojimi receptorji za mraz v kožo, sproži skrčenje kapilar, čemur po koncu kriosavne sledi razširitev kapilar v koži. Sprostijo se hormoni, ki sicer delujejo pri izpostavitvi telesa mrazu in signalizirajo povečanje sproščanja energije iz maščobnih celic, ki je potrebna za vzdrževanje telesne temperature.  Telo je tako prelisičeno in določen čas potroši več energije, kot je potrebno, kar po več ponovitvah zmanjša volumen maščobe v telesu.

Oba postopka je mogoče kombinirati z drugimi postopki oblikovanja telesa, pri čemer so najučinkovitejši UltraShape Power, medicinska kriolipoliza  in Body FX.

Naročanje in dodatne informacije

Za naročanje smo vam na voljo vsak dan od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 na telefonski številki:  064 12 80 15 ali preko e-pošte: info@derma-rogaska.si

Derma center Maribor
Aškerčeva 7, Maribor
+ 386 51 42 01 65
info@derma-mb.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

Derma center Rogaška
Zdraviliški trg 25,  Rogaška Slatina
+386 64 12 80 15
info@derma-rogaska.si
Naročanje:
Pon: 8:00 – 17:00
Tor – Pet: 8:00 – 16:00

M-Marketing © 2022. Vse pravice pridržane.