Klasična dermatologija

ZDRAVLJENJE RDEČINE, ROSACEJE IN ODSTRANJEVANJE ŽILIC Z LASERJEM


Rdečica je bolezen kože, a z ustrezno terapijo učinkovito odpravljamo njene simptome in preprečujemo poslabšanje. Dermatolog vam lahko predpiše jemanje antibiotikov ali kapsul isotretinoina ter ustrezno mazilo, drobne žilice pa odstrani s pomočjo žilnih laserjev, IPL ali tehnologije ELOS. Zaradi zmanjšane prekrvavljenost vrhnjega dela kože, navali rdečice v obraz postanejo redkejši, za določeno obdobje se bolezen tudi umiri. Navadno je učinek dveh do treh terapij z laserji viden do enega leta, nato je postopek odstranjevanja žilic treba ponoviti.


Kapilare na telesu

Zaradi dedne nagnjenosti ali zunanjih vplivov se lahko kapilare na obrazu, vratu, prsnem košu, trupu in nogah trajno razširijo ter postanejo vidne. Tudi za njihovo odstranjevanje uporabljamo žilne laserje in tehnologijo ELOS. Svetloba laserjev, ki se koncentrira v ciljni kapilari, se namreč spremeni v toploto, ta pa zapre kapilaro, ki se nato razgradi in odstrani s krvjo.


Število terapij

Veliko mrežje kapilar potrebuje več ponovitev, medtem ko ena žilica praviloma izgine že po enem posegu. Več vztrajnosti zahtevajo tudi nekatere žilne strukture, kot sta kavernozni hemangiom in nevus flammeus, njihova odstranitev pa ni zmeraj uspešna.Stranski učinki

Poseg spremlja občasna bolečina, podobna udarcu z elastično gumico. Pri manj obsežnem mrežju kapilar rdečina nato izzveni že po nekaj minutah, medtem ko pri večjih površinah traja nekoliko dlje,  zaznamo pa lahko tudi blažjo oteklino, ki mine po nekaj dneh brez zdravljenja. Manjše in posamezne kraste so redke.


Pogoji za poseg

Odstranjevanje žilic lahko varno izvajamo le na neporjaveli koži, ki jo moramo po posegu dosledno ščititi pred soncem. Še posebej, če nameravamo po nekaj tednih terapijo z laserji ali tehnologijo ELOS ponoviti, oziroma vse dokler na koži ne izginejo spremembe, nastale s posegom.Derma center Rogaška

+386 64 12 80 15
info@derma-rogaska.si


Derma center Maribor

+386 51 42 01 65
info@derma-mb.si


Obišči nas

Derma center Rogaška, Zdraviliški trg 25, Rogaška Slatina

Obišči nas

Derma center Maribor, Aškerčeva 7, Maribor ( Poliklinika Spera )

GalerijaRosaceja pred in po dveh terapijah z laserjem.
Copyright Derma center Rogaška 2021