Estetska dermatologija

SILLHUETTE SOFT – resorbilne niti

Kadar želimo doseči takojšnji lifting in izboljšati tonus obraza, dvigniti obrvi, osrednji del lic, predel nad čeljustjo ali zgornji del vratu ter hkrati pospešiti nastajanje kolagena in regeneracijo kože, je odločitev za resorbilne niti prava rešitev. Njihova osnovna komponenta je namreč naravno razgradljiva in biološka polimlečna kislina, ki jo že leta uporabljajo v tkivnem inženirstvu ter številnih medicinskih in farmacevtskih pripomočkih, saj preprečuje zmanjšanje volumna in vpliva na sestavo kože, ki se zaradi procesov staranja z leti spreminjata.

Postopek

V polsedečem položaju razkužimo ter označimo vstopna in izstopna mesta niti, na katera nato nanesemo manjšo količino anestetika. Z dolgo iglo kožo prebodemo ter namestimo niti, ostanke nato odstranimo s škarjami ter zaščitimo z obliži. Prve dni pri močnejših gibih mimičnih mišic lahko občutimo vlek ali zdrs niti, kar je povsem običajno, saj se šele postopoma namestijo na svoje mesto.

Rezultati

Učinek je takojšen in traja več kot 18 mesecev, odvisno od življenjskega stila in kože. Za njegovo podaljšanje priporočamo sočasno uporabo drugih postopkov, kot so hialuronska polnila ali botulinski toksin. Po letu in pol terapijo ponovimo.

Resorbilne-niti

Copyright Derma center Rogaška 2018