Estetska dermatologija / Tehnologije

FRACTORA™

Fractora je inovativna in  napredna tehnika pomlajevanja in zdravljenja kože. Terapija Fractora vključuje frakcionirano pomlajevanje in obnovo kože, s katero zmanjšamo gube, pore in brazgotine, izboljšamo sijaj in tonus kože, upočasnimo proces staranja in si znova povrnemo mladostni videz.

Kaj je Fractora?

Fractora je napredna radiofrekvenčna (RF) tehnologija,  ki prenaša radiofrekvenčno energijo do podkožja s pomočjo zatičev, na katerih se proizvaja toplota, ki pozitivno vpliva na tvorbo kolagena.

Na katerih delih telesa jo lahko uporabljamo?

Globino, kamor v kožo prodre RF energija lahko nadziramo, zato se postopek lahko uporablja na predelih telesa, kjer se nahajajo gube, brazgotine, povešena koža, razširjene pore ali strije. Najpogosteje jo uporabljamo na spodnjih vekah, zgornjih vekah, pri smejalnih gubah, na licih, ustih in vratu. Možno je obravnavati tudi manjše predele, kot naprimer nos, kjer se pogosto pojavijo brazgotine po aknah ali razširjene pore. Fractoro so uspešno uporabili tudi za blaženje strij na telesu.

Postopek

Pred postopkom se boste temeljito pogovorili z dermatologom o vaših pričakovanjih in željah. Pregledal bo predel, kjer želite, da se postopek opravi in nanj apliciral anestetik, nato bo pričel s postopkom.

Sam postopek traja med 45 – 120 minutami, odvisno od intenzitete uporabljene energije in površine področja terapije.

Rezultati in okrevanje

Po zaključenem postopku lahko opazite na tretiranem območju drobne rdeče pike, rdečico in/ali rahlo oteklino, odvisno od želene intenzitete postopka, ki bosta v naslednjih dneh izginili. Pomembno je, da se držite navodil, ki jih dobite od dermatologa, za skrb vaše kože po postopku.

Okrevanje po Fractori je krajše v primerjavi z ablativnimi laserji,  saj nastavek naprave preko tankih igel deluje pod površino kože, kar pomeni, da je vrhnja plast kože skoraj nepoškodovana, oziroma se po postopku vidijo drobne rdeče pike, ki postopoma pobledijo.

Fractora omogoča tudi bolj intenzivne rezultate, vendar je v tem primeru potrebno malo daljše okrevanje. Lahko se odločite za manj intenzivno terapijo, ampak bo potrebnih več ponovitev za dosego istega rezultata, okrevanje bo v tem primeru krajše.


Fractora

Copyright Derma center Rogaška 2021