Klasična dermatologija

ZDRAVLJENJE POTENJA PAZDUH

Človeško telo se ohlaja oziroma uravnava temperaturo z naravnim mehanizmom znojenja. Na ta način s pomočjo izhlapevanja vode s površine kože odvaja toploto v okolico. Znojenje, sploh izrazito oz. prekomerno, je za mnoge moteče tako pri vsakodnevnih opravilih, v družbi in službi.

V Derma centru ponujamo edinstveno in trajno rešitev z metodo miraDry®.

Zdravljenje potenja pazduh

V Derma centru Maribor uporabljamo za zdravljenje pazduh učinkovito tehnologijo miraDry®. Omogoča trajno odstranitev žlez znojnic in dišavnic ter dlak v pazduhah  Po odstranitvi bodo pazduhe vedno ostale suhe, tudi v stresni situaciji. Po enem do dveh posegih se potenje pazduh zmanjša do tem mere, da ni več moteče, odpravi se tudi neprijeten vonj in do 70% trajno razredčijo dlake. Učinkovitost je primerljiva s kiruško metodo zdravljenja potenja pazduh. 100 % zmanjšanja potenja pazduh ni mogoče doseči z nobeno metodo.  Slednje bi sicer povzročilo nastanek pretirano suhe, srbeče in luščeče kože, kar bi bilo moteče.

Tehnologija deluje globoko v podkožju, kjer se poleg znojnic nahajajo tudi dlačni mešički. Koža pri posegu ni poškodovana. En postopek odstrani 70 % vseh dlak – temnih, svetlih, sivih. Za primerjavo – laser za odstranjevanje dlak odstrani 80 % dlak večinoma šele po 6 terapijah in še to le dovolj temne dlake.Delovanje metode miraDry®

Sistem miraDry® deluje s tehnologijo miraWave™, ki je dokazano izredno učinkovita metoda za odpravljanje znoja in neprijetnega vonja žlez znojnic pod pazduho. Energija ustvari nadzorovano toploto na delu pod pazduho, kjer se nahajajo žleze znojnice, in jih varno odstrani.

  1. Pravilno položen nastavek se aktivira, zato boste občutili rahel vlek, ki nastane zaradi vakuuma, saj ta kožo in podkožje z žlezami znojnicami približa površini nastavka in tako omogoči večji učinek.

2. Zatem se energija miraWaveTM  sprosti in deluje na zleže znojnice ter jih ciljano pregreje do te stopnje, da ne delujejo več.

3. Nastavek omogoča hkratno izredno močno hlajenje kože, zato je povrhnji del kože zaščiten.

Kolikokrat je potrebno izvesti postopek miraDry®?

Osebe z običajnim znojenjem pod pazduhami potrebujejo le eno terapijo. Tisti, ki se pod pazduhami prekomerno potijo in imajo diagnozo hiperhidroze, pa potrebujejo dve ponovitvi terapije z miraDry®. Učinek je v obeh primerih trajen.

 Trajanje postopka

Postopek traja približno eno uro, takoj po koncu pa so že opazni rezultati. Kot pri vsaki terapiji, bo tudi tu zdravnik pripravil najprimernejši protokol nege kože posameznega pacienta in določil morebitne ponovitve postopkov za doseganje želenih rezultatov.

Kdo je primeren za miraDry®?

Poseg je primeren je za osebe, ki se prekomerno znojijo pod pazduhami ali imajo hiperhidrozo – prekomerno potenje, ki ni povezano s telesnim naporom ali psihičnim stresom. Delovanje antiperspirantov pri teh ljudeh je časovno krajše ali povsem neučinkovito. Potenje pazduh zelo vpliva na njihovo socialno življenje in jih zelo obremenjuje. Primerna je tudi za osebe, ki se občasno potijo v pazduhah in jih to ovira pri poklicu ali socialnih stikih, predvsem zaradi pojava madežev na oblačilih, neprijetnega vonja oziroma, ker ne želijo uporabljati antiperspirantov. Oseba pa mora biti starejša nad 18. let.

Ali je postopek boleč?

Pred izvedbo se poskrbi za lokalno anestezijo pod pazduho, zato večina pacientov ne občuti večjega nelagodja ali bolečine.


MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE

Znesek storitve se lahko plača tudi v 10. obrokih.


miradry

Copyright Derma center Rogaška 2018