Klasična dermatologija

IZPADANJE LAS IN POSTOPEK PRP – TROMBOCITNA PLAZMA

Izpadanje las je pogosto in mnogokrat povzroča zaskrbljenost. Ljudje se zaradi izgube las  slabo počutijo, plešavost je lahko razlog za slabo samopodobo. Izpadanje pogosto spremlja slabša kakovost las, njihovo tanjšanje ali že gola področja na lasišču. Vzrokov je veliko. Pomembno vlogo pri izpadanju las imajo genetika in drugi dejavniki, kot so hormonsko neravnovesje, nekatere bolezni, zdravila in stres.

Kako zdravimo izpadanje las?

Izpadanje las je zelo pogosto stanje, ki pacientu predstavlja velik problem in povzroča zaskrbljenost. Medicinski izraz za izpadanje las je alopecija, pri kateri pacienti opazijo izpadanje las, slabšo kvaliteto las, tanjšanje las ali že gola področja na lasišču.

Vzrokov za izpadanje las je veliko. Čeprav je postavitev natančne diagnoze izpadanja las včasih zelo težka, lahko dermatolog s pomočjo podatkov o vzrokih in poteku izpadanja las ter s pregledom lasišča ugotovi vzrok in začne z zdravljenjem. Dermatolog za zdravljene pojava izpadanja las v začetni fazi svetuje uporabo losjona, ki vsebuje minoxidil, in sistemsko terapijo z antiandrogeni.

Pomembno je vedeti, da je zdravljenje izpadanja las dolgotrajno in včasih traja več mesecev, da opazimo izboljšanje.


izpadanje las

Izpadanje las

Izpadanje las

Copyright Derma center Rogaška 2018