Estetska dermatologija / Tehnologije

TULIJEV LASER

Za svoj videz naredimo veliko. Uporaba serumov, krem, mask in drugih kozmetičnih postopkov, trener ali stilist .. Vse z namenom izgledati najbolje za svoja leta. Tulijev laser lahko ob vseh teh aktivnostih pripomore k mladostnemu videzu vaše kože, saj izenači ten, zgladi površino in zmanjša pore.

Tulijev laser deluje v spodnjih plasteh vrhnjice, pri čemer vrhnji del vrhnjice ostane nedotaknjen. Laser naredi v koži več tisoč točkovnih pregrevanj, ki nato spodbudijo naravni potek obnavljanja kože. S postopkom odlično pobledimo lise, izenačimo ten kože in obnovimo njen sijaj.

V primerjavi s CO2 laserjem ima tulijev laser nekaj posebnosti, saj bolj točkovno pregreva kožo kot pa jo odstranjuje. Po terapiji s tulijevim laserjem najbolj površinski sloj vrhnjice ostane nedotaknjen. Prav zato je celjenje krajše, brez krast in dalj časa trajajoče rdečine kože  ter z manj možnosti za okužbo kože po posegu v primerjavi z ablativnimi laserji (CO2 in Er: YAG), ki popolnoma odstranijo vrhnjico.

Za koga je primeren?

Tulijev laser je primeren za vsakega, ki bi želel  enakomeren ten, zožitev razširjenih por, pobleditev pigmentacije in pomlajen videz, ko tega ni bilo mogoče doseči z uporabo kozmetičnih krem, površinskih kozmetičnih postopov, kot so maske in površinski mehanični ali površinski kemični pilingi, uporabo polnil in botulinskega toksina. Tulijev laser lahko uporabimo na obrazu, vratu, prsih in rokah.

Tulijev laser je:

  • Neinvazivna in površinsko delujoča terapija, ki deluje na znake staranja kože.
  • Izboljša ten in površino kože ter ji povrne mladosten sijaj.
  • Zmanjša pore.
  • Omogoča prehajanje aktivnih snovi iz serumov, kozmetičnih ali zdravilnih krem v kožo.
  • Po posegu so na koži opazne minimalne spremembe, ki ne ovirajo običajnih dnevnih aktivnosti.
  • Uporaba je mogoča že po 20 letu starosti, saj predstavlja dodaten učinek k kozmetičnim kremam.
  • Primeren za vse tipe kože.

 

Učinki

Tulijev laser ima tudi podaljšano delovanje, ki se začne okoli 7 dneva po izvedbi terapije. Koža postane za določeno obdobje do 16-krat bolj prepustna za sestavine krem in serumov in tako poveča njihovo delovanje na kožo. Poleg tega spodbuja pomlajevanje kože, saj učinek  poleg točkovnega pregrevanja vrhnjice deluje tudi na del usnjice, kjer se nahajajo kožne celice – fibroblasti, ki proizvajajo nov kolagen, elastin in hiualuronsko kislino, kar vpliva na zmanjšanje globine drobnih gub in linij.

Pred izvedbo posega se boste pogovorili z dermatologom, ki bo ocenil primernost izvedbe terapije s tulijevega laserja za rešitev vaših težav.

Koliko ponovitev je potrebnih?

Terapijo s tulijevim laserjem je treba ponoviti večkrat, saj le tako dosežemo najboljši in končni učinek. Število ponovitev je odvisno od stanja kože, diagnoze in pričakovanj pacienta.

Najpogosteje so potrebne 2 do 3 ponovitve v razmikih, ki jih priporoča zdravnik. Pri melazmi se lahko postopek izvede tudi samo enkrat letno, če se zatem zdravljenje nadaljuje z drugimi postopki (z izogibanjem soncu, dnevno zaščitno kremo, nočno belilno kremo ali zdravili).

V študijah na ameriškem trgu so bili uporabniki z učinkom zadovoljni po izvedbi 4-6 terapij. Vedeti moramo, da so pri tamkajšnjih pacientih pričakovanja glede kože brez napak zelo visoka.

VSAKA terapija s tulijevim laserjem se pozna na izboljšanju videza kože. V pogovoru z dermatologom se boste pogovorili o številu morebitnih ponovitev posega s tulijevim laserjem, režimu nege kože in potrebi po drugih postopkih, s katerimi boste dosegli željeni videz kože.
Delovanje Tulijevega laserja na melazmo.

OPOMBA: blagi madeži, ki so še vidni, niso melazma – nanje ta laser ne deluje, odstranitev bo potrebna z drugimi postopki.

Copyright Derma center Rogaška 2018