Estetska dermatologija

SILLHUETTE SOFT – resorbilne niti

Silhuette Soft resorbilne niti se uporabljajo za takojšnji  lifting in izboljšanje tonusa bodisi obrvi, osrednjega dela lic, predela nad čeljustjo ali zgornjega dela vratu  ter  regeneracija kože z nastankom novega kolagena. Osnovna komponenta je naravno razgradljiva in biološka poli-mlečna kislina, ki se že leta uporablja v tkivnem inženirstvu ter številnih medicinskih in farmacevtskih pripomočkih. Preprečuje zmanjšanje volumna kože in vpliva na sestavo kože, ki se zaradi procesov staranja z leti spreminja.

Izvedba postopka

V polsedečem položaju se označijo vstopna in iztopna mesta za niti na obrazu ali vratu, nato se koža razkuži. Na označena mesta se injicira manjšaa količina anestetika. Z dolgo iglo, na katero je pripeta nit se koža prebode na anesteziranih vstopnih mestih in izstopnih mestih. Ko se namestijo vse niti, se deli niti ki štrlijo nad kožo odstranijo s škarjami, nato se namestijo obliži. Prve dni, se pri močnejših gibih mimičnih mišic lahko občuti vlek in zdrs niti, kar je povsem običajno, saj se nit postopoma namesti na svoje mesto.

Rezultati

Rezultati so vidni že po 30 minutah, kolikor traja poseg in imajo učinek več kot 18 mesecev. Odvisni so od načina življenja in stanja kože. Za podaljšanje učinka se priporoča sočasna uporaba še drugih postopkov, kot recimo hialuronska polnila ali botulinski toksin. Po 18 mesecih se postopek lahko ponovi.

Resorbilne-niti

Copyright Derma center Rogaška 2018