Povešena koža, ki z leti izgublja tonus, lahko ponovno pridobi mladostni videz. Danes vam za to ni treba več pod kirurški nož, saj sodobni estetski dermatološki postopki, ki jih izvajamo v Derma centru Rogaška, dajejo dobre rezultate in ne zahtevajo dolgotrajnega okrevanja.

V Derma centru Rogaška izkušeni dermatologi izvajajo nekirurški lifting, ki deluje na podlagi že desetletja znane ultrazvočne tehnologije. Neinvazivna metoda energijo ultrazvočnih valov natančno dovaja v dermis in v globlje plasti kože, ne da bi pri tem poškodovala preostalo tkivo. Po postopku se sproži proces celjenja, s katerim se začne tvoriti nov kolagen, ki vpliva na tonus kože. Najpogosteje jo uporabljamo pri postopkih pomlajevanja v okolici oči, na licih, vratu in dekolteju, kadar je koža blago do zmerno povešena. Koža se začne obnavljati že takoj med postopkom, končni rezultat, pa je viden v dveh do treh mesecih.

 

Kaj je Ultherapy?

Ultherapy je terapija z napravo Ulthera, ki deluje na podlagi že desetletja znane ultrazvočne tehnologije. V medicini jo najpogosteje uporabljajo za fotografiranje delov telesa, fizioterapijo, razbijanje ledvičnih kamnov in maščobnih celic. Ultrazvočni valovi iz naprave Ulthera utrdijo, napnejo in dvignejo kožno tkivo brez poškodovanja površine kože.

Kako deluje?

Ultherapy je ne invazivna metoda, ki energijo ultrazvočnih valov dovaja v dermis in globlje plasti kože, ne da bi pri tem poškodovala tkivo, ki se nahaja na poti ultrazvočnih valov. Deluje kot fokusirani ultrazvok, kjer razpršeni valovi iz sonde, prehajajo skozi kožo vse do točke, kjer se ponovno skoncentrirajo in samo na tem mestu povzročijo skrčenje kolagena oziroma delujejo na maščobne celice. Ostalo tkivo in površina kože ostanejo pri tem nepoškodovani. Po postopku se sproži proces celjenja, ki v končni fazi tvori nov kolagen, ki kožo napne. Najpogosteje jo uporabljamo pri postopkih pomlajevanja v okolici oči, na licih, vratu in dekolteju.

Kakšna je vloga kolagena?

Kolagen pomembno vpliva na strukturo kože, saj ji daje čvrstost v podpornem tkivu, globoko pod povrhnjico. Kadar kolagen ni čvrst, to vpliva na nastanek gubic in gub, saj postane globlje vezivno tkivo v koži občutljivejše na zunanje dejavnike, kot je npr. gravitacija.

V čem se Ultherapy razlikuje od laserja?

Laserji odpravljajo površinske nepravilnosti na koži, kot so drobne gubice in gube ter pigmentne spremembe. Ultherapy deluje na globlje plasti kože, ki dajejo koži oporo. Z ultrazvokom, ki deluje skozi površino kože in je pri tem ne poškoduje, prodremo v globino z ravno pravšnjo energijo, s katero skrčimo in dvignemo mehko tkivo. Postopek je natančen in omogoča precizno določanje območja, ki ga obdelujemo.

Komu priporočamo Ultherapy?

Moškim in ženskam z blago do zmerno povešeno kožo. Težava se običajno najprej pojavi na čelu, kar privede do spuščanja obrvi, pojavljanje odvečne kože na očesnih vekah in do manj odprtih oči. Na licih in vratu je pojav opazen kot ohlapna koža na sredi lic, kot gube ob ustih in na bradi ter kot povešene ustnice. Prav tako se lahko izgubi oblike čeljusti , če se naredi podbradek – povešena kože pod brado.

Kaj vpliva na uspešnost postopka z Ultherapy?

Uspešnost je odvisna od več dejavnikov: od količine ohlapne kože na obrazu oziroma vratu, stopnje in distribucije maščobe, obsega gubic in gub, stopnje poškodbe kože zaradi sonca, starosti pacienta, kajenja in od nekaterih kroničnih bolezni. Pri določenih pacientih je za dosego pričakovanega rezultata potrebnih več ponovitev.

Komu postopek z Ultherapy odsvetujemo?

Ultherapy odsvetujemo pacientom, ki imajo prisotne bakterijske, virusne ali glivične okužbe, alergije, ter hujše oblike aken, imenovane cistične akne, na obrazu oziroma vratu. Ne izvajamo je na delih kože, kjer so že mehanični implantati, dermalna polnila ali nagnjenost k nastanku keloidov.

Kako poteka postopek?

Dermatolog najprej s pomočjo ultrazvočne slike določi območje pod kožo, kjer bo potekal postopek. Ultrazvočna energija nato potuje na to mesto, kar sproži naravni odziv kože, ki začne tvoriti nov kolagen in obnavljati že obstoječega.

Kakšne rezultate lahko pričakujem?

Obnavljanje vaše kože je proces, prav tako kot rast mišic. Vaše telo za oboje potrebuje čas. Že med postopkom se bo vaša koža začela obnavljati, končne rezultate, kot sta dvig in obnavljanje tonusa kože, pa lahko pričakujete v dveh do treh mesecih. Najpogosteje so takoj opazni delni dvig kože in tonusa ter občutek bolj napete kože, ki se razvijajo skozi prvi mesec po postopku, ko se pojavi tudi bolj gladka struktura kože. V drugem do tretjem mesecu koža postane manj povešena , okolica oči postane bolj “odprta”, linija čeljusti je izrazitejša, zmanjša se obseg spodnjega dela obraza in podbradka.

ULTHERA_pred_po_1

 Pred in po terapiji z ULTHERA

ULTHERA-pred_po_2014_42-960x370

 Pred in po terapiji z ULTHERA

ULTHERA-pred_po_2014_31-960x370

Pred in po terapiji z ULTHERA

ULTHERA_pred_po_2

 Pred in po terapiji z ULTHERA