Estetska dermatologija / Tehnologije

miraDry®

Človeško telo se ohlaja oziroma uravnava temperaturo z naravnim mehanizmom znojenja. Na ta način s pomočjo izhlapevanja vode s površine kože odvaja toploto v okolico. Znojenje, sploh izrazito
oz. prekomerno je za mnoge moteče, tako pri vsakodnevnih opravilih kot tudi v družbi in službi. V Derma centru ponujamo edinstveno in trajno rešitev z metodo miraDry®, ki je neinvaziven poseg, ter  odobren iz strani FDA (Ameriška agencija za hrano in zdravila).

Zdravljenje potenja pazduh

miraDry® omogoča trajno odstranitev žlez znojnic v pazduhah brez kirurgije. Po odstranitvi bodo pazduhe vedno, ne glede na dogodke, ostale suhe. Po dveh posegih se znojenje zmanjša za kar 82 %, zaradi česar znojenje ni več moteče, odpravi se tudi neprijeten vonj.

Delovanje metode miraDry®

Sistem miraDry® deluje s tehnologijo miraWave™, ki je dokazano izredno učinkovita metoda za odpravljanje znoja in neprijetnega vonja žlez znojnic pod pazduho. Energija ustvari nadzorovano toploto na delu pod pazduho, kjer se nahajajo žleze znojnice in jih varno odstrani.

Ali poseg miraDry® istočasno odstranjuje tudi dlake pod pazduhami?

Tehnologija deluje globoko v podkožju, kjer se poleg znojnic nahajajo tudi dlačni mešički. Koža pri posegu ni poškodovana. En postopek odstrani 70 % vseh dlak – temnih, svetlih, sivih. Za primerjavo – laser za odstranjevanje dlak odstrani 80 % dlak večinoma šele po 6 terapijah in še to le dovolj temne dlake.

Kolikokrat je potrebno izvesti miraDry®?

Osebe z običajnim znojenjem pod pazduhami potrebujejo le eno terapijo. Tisti, ki se pod pazduhami prekomerno potijo in imajo diagnozo hiperhidroze potrebujejo dve ponovitvi terapije z miraDry®. Učinek je v obeh primerih trajen.

Trajanje posega

Postopek traja približno eno uro, takoj po koncu so že opazni rezultati. Kot pri vsaki terapiji, bo tudi tu zdravnik pripravil najprimernejši protokol nege kože posameznega pacienta in določil morebitne ponovitve postopkov za doseganje želenih rezultatov.

Kdo so primerni kandidati?

Poseg je primeren za osebe, ki se prekomerno znojijo pod pazduhami ali imajo hiperhidrozo – prekomerno potenje, ki ni povezano s telesnim naporom ali psihičnim stresom. Delovanje antiperspirantov pri teh ljudeh je časovno krajše ali povsem neučinkovito. Potenje pazduh zelo vpliva na njihovo socialno življenje in jih zelo obremenjuje. Primerna je tudi za osebe, ki se občasno potijo v pazduhah in jih to ovira pri poklicu ali socialnih stikih, predvsem zaradi pojava madežev na oblačilih, neprijetnega vonja oziroma ker ne želijo uporabljati antiperspirantov.

Primeren je za moške in za ženske, stare nad 18 let.

Je poseg boleč?

Pred izvedbo se poskrbi za lokalno anestezijo pod pazduho, zato večina pacientov ne občuti večjega nelagodja ali bolečine.

Zaradi odstranitve žlez znojnic v predelu pazduh se potenje NE poveča na drugih predelih telesa

Naše telo potrebuje žleze znojnice za ohlajanje. V telesu najdemo od 2 do 4 milijone znojnic, vendar jih je le okoli 2 % pod pazduhami. Njihova odprava zato ne vpliva na sposobnost ohladitve telesa.  miraDry® deluje ciljano na žleze znojnice ( tudi žleze dišavnice in dlačne korenine), živci pri tem ostanejo nepoškodovani. Zato se tudi ne pojavi ti. kompenzatorno znojenje na drugih delih telesa, kar je pogosto pri nekaterih kirurških oblikah zdravljenja potenja pazduh. Že po eni terapiji z miraDry® bo odpravljena večina vašega znojenja in s tem neprijetnega vonja pod pazduho, kar dokazuje več kot 70.000 uspešnih terapij po vsem svetu.


Copyright Derma center Rogaška 2018