Estetska dermatologija

MIKROPIGMENTACIJA – permanentni makeup

Permanentni makeup

Permanentni makeup je metoda za naravno oblikovanje in korekcijo obraza. Primerna je za vsako osebo, ki si želi negovanega in prefinjenega videza 24 ur na dan. Permanentni makeup na novo opredeli obrazne poteze, izpopolni ali nadomesti tisto, kar je narava pozabila ali odvzela, poveča samozavest in vas osvobodi vsakodnevnega osnovnega ličenja. Pravega, barvno intenzivnega ličenja, ne nadomesti. Permanentni makeup je mikrobarvna pigmentacija, ki se s tanko iglo vnaša pod površino kože (do tretje plasti kože – 0,4 mm). Pigmentacija je obstojna, trajnost pa je odvisna od kože posameznika. Zaradi naravnega obnavljanja kože v nekaj letih zbledi.

Lepo oblikovane obrvi podelijo obrazu urejen videz, četudi ni naličen. Prav zato je mikropigmentacija najboljša izbira za vse, ki želite lepši videz svojih obrvi.

Za tiste, ki ne morete brez črte na veki. Lahko se odločite tudi za zelo tanko črto, ki bo skoraj nevidna. Takšno črto vam bomo zarisali med trepalnice, ki bodo tako videti gostejše.

Za poudarjanje ustnic, izboljšanje nejasne oblike, rahlo povečanje ustnic ali prikrivanje manjših gubic okoli ust. Tako poudarjene ustnice imajo mat videz, zato priporočamo uporabo glosa ali vazelina.

Mikropigmentacija pomeni za osebe v časovni stiski prihranek časa. Je dobra izbira za aktivne osebe (športnice) in tiste, ki zaradi alergij (seneni nahod …) ne morete uporabljati ličil.

Mikropigmentacija lasišča – izris dlačic pri osebah z redkimi lasmi ali pri izgubi las.

Mirkopigmentacija areole po rekonstrukciji dojke, prikrivanje brazgotin po operativnih posegih, vrisovanje obrv po kemoterapiji...

__

Mikropigmentacijo izvaja Nives Versa, kozmetičarka in licencirana trenerka za permanentni makeup ali mikropigmentacijo. V postopku na izbranih mestih pod zgornji sloj kože z iglo vnaša pigmente, s čimer poudari naravne poteze obraza, odpravi asimetrije in nekatere druge
vidne nepravilnosti.
Copyright Derma center Rogaška 2018