Estetska dermatologija

MIKRODERMABRAZIJA S KRISTALI IN ULTRAZVOK S HIALURONSKO KISLINO

Je neboleč postopek globinskega čiščenja in vlaženja kože obraza, ki pomaga pri težavah z drobnimi gubami, hrapavi in luščeči se koži, oslabljenem tonusu, pigmentnih lisah, širokih porah, mastni koži, aknah in plitkih brazgotinah. Priporočamo jo za izboljšanje stanja kože pri seboroičnem dermatitisu, rosaceji in nekaterih oblikah aken.

Mikrodermabrazijo + ultrazvok sestavljajo 4 stopnje:

digitalna analiza kože obraza (izvede se pred prvo terapijo),

mikrodermabrazija s kristali, ki je nežen in učinkovit mehanski piling z delovanjem na vrhnji in globlji del kože. Pri postopku odstranimo nekaj plasti vrhnjega sloja kože, zato koža postane prožnejša, ima manjše pore, izboljša tonus, globina gub se zmanjša, v globljem delu kože se poveča nastanek kolagena in elastina, poveča se prehod aktivnih sestavin v kožo.

ultrazvok s hialuronsko kislino

Neboleč postopek vlaženja kože obraza s pomočjo 10 MHz ultrazvoka vrača vaši koži vlažnost in upočasnjuje staranje. Hialuronska kislina koži zagotavlja prožnost in vlažnost ter zavira oksidacijo, ki jo povzročajo prosti radikali. Z leti se količina hialuronske kisline v koži zmanjša, kar povzroči nastanek suhe in hrapave kože. Ultrazvok pomaga vtirati hialuronsko kislino globoko v kožo, kar
povečuje njeno vlažnost. Takšna koža se počasneje stara, saj povečanje vlažnosti vrhnje plasti kože upočasni razgradnjo kolagena, ki se nahaja v globlji plasti kože. Ultrazvok deluje 0,3 cm v globino kože, kjer deluje po principu mirkomasaže, kar dodatno spodbudi nastanek kolagena in elastina. Po drugi strani pomiri razdraženo kožo in povečuje propustnost kože ter celičnih membran za aktivne snovi v kremah, ki jih uporabimo po postopku. Za doseganje najboljšega rezultata je potrebno narediti več ponovitev postopka.

uporaba krem, primernih za vaš tip kože.

S pomočjo MDA+ UZ je mogoče določiti najbolj primeren tip kreme za vsakdanjo nego kože.

Copyright Derma center Rogaška 2018