Estetska dermatologija / Najsodobnejše tehnologije

LASERSKA EPILACIJA

V Derma centru Maribor in Rogaška nezaželeno poraščenost na nogah, rokah, hrbtu, bradi, prsnem košu, v bikini predelu in nad zgornjo ustnico odstranjujemo s pomočjo tehnologije ELOS. Napredna tehnologija omogoča visoko učinkovitost odstranjevanja dlak ob majhni optični energiji laserja in sočasnega pregrevanja dlačne korenine z radio valovi. Ta kombinacija omogoči visoko varnost posega in  minimalizira neželene stranske pojave, ki so možni ob uporabi drugih laserskih tehnologij (rdečina kože, bolečina, motnje pigmentacije…).


Kaj je tehnologija ELOS®?

Napredna tehnologija ELOS® deluje z vzajemnim delovanjem dveh vrst energij – optične energije in radiofrekvenčnega toka. Za razliko od laserskih ali IPL sistemov, ki uporabljajo le optično energijo, ELOS® povzroči nadzorovano poškodbo dlačnega mešička brez poškodb v njegovi okolici. V primerjavi z ostalimi sistemi za odstranjevanje dlak je tehnologija ELOS® v rokah izkušenega terapevta učinkovita in varna.


Ali je z ELOS® mogoče popolnoma odstraniti vse dlake?

Pri izvedbi epilacije s tehnologijo ELOS® dosežemo postopno zmanjšanje števila dlak po vsaki ponovitvi postopka. Če med postopki dlake ponovno začnejo rasti, jih je manj, so tanjše, svetlejše in rastejo počasneje. Pomembno je vedeti, da ELOS® z uporabo dveh različnih virov energije omogoča učinek tudi na svetlih, sivih in rdečih dlakah. Končni učinek po več ponovitvah je zmanjšanje števila dlak do te mere, da niso več moteče in opazne. Dlak v spečih dlačnih mešičkih in t. i. velusnih dlak* pa ni mogoče odstraniti z nobeno tehnologijo.

* Velusne dlake so tanke, kratke in svetlo obarvane, komaj opazne dlake z dolžino manj kot 2 mm, ki se pojavijo na telesu že v otroštvu.

Kakšna je priprava na izvedbo?

Dlake ne smejo biti puljene vsaj 4 ali 5 tednov pred posegom. Lahko so pobrite do 48 ur pred posegom, razen če želite imeti začetno fotografijo zaradi ugotavljanja učinkovitosti epilacije. Koža ne sme biti porjavela in od zadnjega sončenja mora miniti vsaj mesec dni.Prav tako v obdobju med posegi ni priporočljivo sončenje, saj moramo v tem primeru prestaviti termin posega.


odstranjevanje dlak


Copyright Derma center Rogaška 2018

Spoštovani, obveščamo vas, da sta Derma center Rogaška in Derma center Maribor, zaradi zajezitve širjenja bolezni COVID-19, skladno z odredbo Ministrstva za zdravje, do nadaljnega zaprta. O ponovnem odprtju  ambulant vas bomo obvestili. Za morebitna nujna vprašanja nas pokličite na 051 420 165.

Hvala za razumevanje,

Ekipa Derma centra Maribor/Rogaška

Razumem