Estetska dermatologija

POLNILA IZ HIALURONSKE KISLINE

Staranje kože je naraven proces, a vendarle smo z vedno večjo željo po dolgotrajnem mladostnem videzu primorani k uporabi sodobnih pristopov pomlajevanja kože. Mednje sodi tudi injiciranje hialuronske kisline, uporaba katere danes spada med najbolj priljubljene postopke v estetski medicini za brisanje sledi, ki jih pusti čas na obrazu, vratu in rokah. Hialuronska kislina je telesu lastna snov, ki je med drugim tudi del kože. Danes je to najpogosteje uporabljeno in varno polnilo za glajenje gub ter obnavljanje volumna obraza in hrbtišča rok.

Hialuronska kislina za pomlajevanje kože

Hialuronska kislina je naravni in sestavni del kože, katero razgrajujejo encimi kože. To je pomembna prednost polnil iz hialuronske ksiline  pred trajnimi polnili iz umetnih materialov, ki zaradi svoje obstojnosti ostanejo na mestu posega in so zaradi sprememb okolne kože nastalih zaradi procesa staranja  videti nenaravno. Prednost polnila za glajenje gub iz hialuronske kisline je tako njegov naravni izvor, ki daje posledično tudi naravni videz in ne povzroča pogostih alergijskih reakcij. Z njim lahko popravimo videz gub v okolici ust, na bradi, licih, pod očmi in t. i. smejalne gube v okolici oči in na čelu. Z preparati, ki imajo najbolj gosto hialuronsko kislino lahko popravimo upadla lica, učinek pa je viden v nekoliko dvignjenem osrednjem delu obraza, bolj polnih licih in zmanjšanju gub ob ustih. Na ustnicah lahko na primer poudarimo samo rob, kar daje naraven videz, ali pa nekoliko povečamo osrednji del zgornje in spodnje ustnice.

Koliko časa je viden rezultat?

Hialuronska kislina učinkuje več kot 6 mesecev, ali celo do 2 leti, kar je odvisno od predela aplikacije, od lastnosti polnila in posebnosti pacienta. Po tem času je postopek potrebno ponoviti.

Kaj če mi rezultat ni všeč?

Prednost polnil iz HK je tudi v tem, da jih je možno odstraniti z uporabo encima, ki razgrajuje hialuronsko kislino. Videz je nato spet popolnoma enak, kot je bil pred aplikacijo polnila.Polnilo iz hialuronske kisline

Polnilo iz hialuronske kisline


Copyright Derma center Rogaška 2018