Estetska dermatologija

BOTULINSKI TOKSIN

Staranje kože je naraven proces, a vendarle smo z vedno večjo željo po dolgotrajnem mladostnem videzu primorani k uporabi sodobnih pristopov pomlajevanja kože. Mednje sodi tudi injiciranje botulinskega toksina (Botox). Botulinski toksin je beljakovina pridobljena iz bakterije Clostridium botulinum, ki začasno  zmanjša delovanje mimičnih mišic. V estetski medicini se uporablja že 25 let, poleg tega  pa tudi za zdravljenje različnih bolezni in stanj, kot so škiljenje, glavoboli, potenje ter za zdravljenje mišičnih krčev in spazmov. Botulinski toksin se v estetske namene lahko uporablja ločeno ali pa skupaj s hialuronsko kislino, saj pri izbranih pacientih le tako lahko dosežemo harmoničen videz.

Učinek

Botox zmanjša gubanje obraza med mimiko. Takoj izboljša videz predvsem pri smejanju in gubanju npr. čela med obrvmi. Če so gube, ki nastanejo zaradi smeha ali zaskrbljenega izraza na čelu med obrvmi še vedno vidne, tudi kadar se ne smejite ali ne gubate čela, se priporoča dodatna terapija kot je npr.  kemični piling, hialuronska kislina, sublativna radiofrekvenca – eMatrix ali frakcioniran CO2 laser.

Kako dolgo so vidni učinki ene terapije?

Rezultati so vidni najmanj 3 mesece, večinoma 6 mesecev, pa tudi dalj, kar je odvisno od lastnosti posameznika. Pri uporabi Botoxa je pomembno doseči harmoničen videz obraza, kar se doseže s premišljenim načrtom injiciranja. Dermatolog na podlagi stanja vaše kože in učinka na mišice oceni kakšno količino BOTOX-a  potrebujete za optimalni rezultat. V težavnih primerih se začetno injiciranje izvede tako, da se najprej injicirajo ti. varna mesta, kjer ni možnosti  nastanka pretiranega učinka. Ko se na teh  izrazi učinek, se ob drugem obisku doda nekaj enot Botoxa na mestih, kjer so mišice še zmeraj pretirano aktivne. Tako se dobi individualna shema, ki se ponavlja, ko učinek mine. Moški običajno potrebujejo nekoliko večjo količino kot ženske, a o tem vam svetuje dermatolog.Botox

Botox


Copyright Derma center Rogaška 2018